Doktor pcos dedi ve açıklama yapmadı 😔 hormonlarım nasıl sizce? Ablalar yardım edin

Değerler kötü değil, insülin direnci de baktırın. Yumurta büyütme tedavisiyle gebelik oluşabilir kistler aşırı büyük değilse ki düzenli oluyormuşsunuz değildir diye düşünüyorum
teşekkür ederim ona da baktırıcam. büyük olsa söylerdi herhalde polikistik over var dedi ileriye dönük bir şey söylemedi. hormon testi yaptırmadan ultrasona bakıp söylemişti zaten. tekrar kontrole gidicem bakalım...

Adetim düzenli, saç dökülmesi veya kıllanma yok ama kremlerden sonra çenemdeki geçmeyen sivilce için gittim ve ultrasonla bakıp pcos dedi. Kistleri, sayısını ve bir yol haritası söylemedi açıkçası. Adetin ikinci günü hormon değerlerim
serbest t4 1.07
tsh 1.64
lh 7.34
prolaktin 18.0
e2 29.5
dhea 382
beta hcg 0.20
fsh 6.14
progesteron 0.59
total testesteron 33.3
hiç beklemiyordum hala bi umut var mı of

edit: bir doktora sordum değerlerimin normal olduğunu söyledi. ben pcos anlamıştım ama gittiğim doktor pco demişti zaten ve pco olabilir ama bunun pcosa dönüşmesi çoook düşük bir ihtimalmiş. fizyolojik bir durummuş ve regl aylarca düzensiz olursa sorun olabilirmiş. ileride gören olursa diye öğrendiklerimi yazayım dedim
Pco ile pcosun farkı ne

Pco ile pcosun farkı ne
merhaba pco'da sadece ultrasonda polikistik over görüntüsü var, pcos'ta ise bazı durumlarda ultrasondaki görüntü olmadan da olabiliyor buna ek olarak hormon bozuklukları, metabolik sorunlar, sivilce, erkek tipi tüylenme ve saç dökülmesi, insülin direnci gibi belirtileri de var. doktor değerlerimin normal olduğunu pcos olmadığımı söyledi, bu sorunlar bende yoktu zaten ama farkını bilmediğim için tedirgin olmuştum

Back
X