Doktor seçimi, icime sinme meselesi....

Mama2020

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2020
172
153
18
Merhaba kızlar 5 haftalık hamileyim. Doktor araştırmalarına başladık. Evimize yakın özel bir hastanede bir profesör dr bulduk. Bugün ilk kontrolümu yaptırdim. Kese gözüktü her şey normal gözüküyor dedi. Ben hamile olduğunu bilmeden dogum kontröl ilacı kullanmıştım. (3 tane kullandım hamileliği fark edince biraktim) bir Tane de agri kesici icmistim bilmeden. Doktora bunları sorunca yapmamaniz gerekiyordu, çocuğa zarar vermiş olabilir 21. Haftadan sonra detaylı ultrasonda bakarız, eğer çocukta bir sıkıntı varsa isterseniz hamileliği sonlandiririz tarzında konuştu. Bunlar yüksek ihtimal mi diye sorduğunda hayır çok düşük ama ben yine de söyleyeyim dedi. Ayrica kan grubum negatif oldugu icin kan uyusmazligi var. Bana yapilmasi gereken ignelerden bahsetti. Ama intermet arastirmalarimda ilk gebelikte bir sikinti olmayacagini, kan uyusmazliginin ikinci gebelik icin olumsuz etkisi olabilecegi vs yaziyor. Bana evhamlı ve negatif biri gibi geldi. Içim pek ısınmadı. Kan testini yaptırdığım kadin dogum baska doktora sorduğumda o bana 3 tane içmişsiniz bir şey olmaz bundan sonra içmeyin dedi.
Ben bu süreçte bana sakınlık verecek panik yatırmayacak güleryüzlü bir doktor istiyorum. Ben mi abartıyorum? Sizler doktor seçimini nasıl yaptınız?

Doktorun sizi rahatlatıp güvende hissettirmesi önemli şuan 6. Haftadasınız emin olun 21. Haftada onu içinizde hareketlerini hissedip daha çok bağlanıyorsunuz. Ben özele gidiyordum doktorum hiç Bilgi vermiyordu bi kere bakıp Tamm kese oluşmuş dedi 5 saniye filan sürdü aynı gün Yakacık Kadin doğum hastanesinde yorumlarını okuyarak bi doktora gittim . Doktor keseyi gördüğünü ama kesenin üç tarafında kanama alanı olduğunu, ağrılarımın iki yumurtalığımda da oluşan kistlerden olduğunu söyledi . Düşük riskim vardı Üç ay ilaç kullandım şuan Allah’a şükür bebeğim iyi gerçekten ilgi alaka çok önemli ve işini bilen insanlara gitmek önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…