esincim sen aşı sormuştun canım çıktıktan sonra yazmadığımın farkına vardım cnaım,drumuz çok önermedi canım, aşı olduktan sonra da geçirebiliyor çocuklar ,o yüzden karar sizin yaptırmayın da demem ama ben pek önermem dedi:26: öyle olunca yaptırmadık canım biz bebeklerimiz Allaha emanet hasta falan olmasınlar inşalalh.
Gelelim alperenin öğünlerine
KAHVALTI : 1 yumurta sarısı, tuzsuz peynir, ıhlamur ve bebelac kahvaltı
Alperen asla karıştırılmış halde yemiyor canım başta çok denedim ama öğmeye başlıyor resmen, cicibebeyi de öyle hiç yemedi, bende bebelac kahvaltıyı deniyim dedim onu yiyor şimdi. Yumurta sarısı,peynir ve ıhlamur karıştırıyorum biraz ezilmiş oluyor yumurtanın katı halide kalmadığı için yemesi kolay oluyor. Ayrı bir kasede bebelac ve ayrı bi kasede de ıhlamur yapıyorum baya büyük yetişkin kahvaltısı gibi tepsiye koyuyorum sırayla hepsinden 1er kaşık veriyorum, Hele ıhlamur geleceği zaten daha bi heyecanlı oluyor ,suyu çok seviyor bizimki su sanıp içiyor sanırım. Bazen ıhlamurun içine pekmez koyuyorum canım.
ÖĞLE YEMEĞİ : 1 Kase yoğurt yiyor , meyveli yoğrtları da pek sevmiyor , Bnede ayrı ayrı veriyorum.
ARA ÖĞÜN : Ara öğünde de meyve veriyorum canım cam rendede rendeleyip armut ( çok seviyor ), elma (az seviyor ), muz, kivi, portakal vs.
Bazen portakal suyu bazende havuç suyu sıkıp veriyorum. Yakın bi zamanda okuduğum bi yazıda havucun fazla tüketilmemesi gerektiği yazıyordu, bi sürü nedenlerden dolayı bi ara istersen onuda yazarım sana, ne kadar doğru bilgi tabi tam bilmiyorum daha fazla araştırmak lazım, yine de herşeyin fazlası zarar diye bilinen bi gerçek varken hergün vermiyorum.
AKŞAM YEMEĞİ : Bu öğünde çorba veriyorum canım, Evde ne tür sebze varsa 3 lü gruplar halinde yapıyorum genelde, herşeyi karıştırmıyorum ki her akşam farklı çorba içiyormuş gibi olsun diye, biz bile devamlı aynı şeyi yemekten bıkarız.Mesela ; havuç, patates, kereviz, içine irmik ya da pirinç koyuyorum. Sonra arada doğal antibiyotik olsun diye azcık soğan ya da azcık sarımsak koyuyorum. Pırasa, enginar, brokoli ,ıspanak ( araştırdığım kadarıyla ıspanak ,lahana ve patlıcanı 1 yaştan küçük çocuklara verilmez diyordu , o yüzden ıspanağı verirsem çok koymuyorum 2 yaprak koyuyorum ve 1 günde haftada 1 koyuyorum ). Bazen çorbası pişmeye yapın dereotu ya da maydonoz falan koyuyorum 1-2 yaprak. Bunları mikserden geçirip püre halinde veriyorum.
Bu haftadan itibaren yağsız kıymada koyuyorum azcık , önce suda haşlıyorum sonra diğer sebzeleri koyuyorum. Çorbalarına birde Zeytinyağı damlatıyorum.
Onun dışında biz yemek yerken gelmek istiyor o zamanda tavuk ya da balık varsa veriyroum ağzına, ekmek veriyorum . Bikaç hafta sonrada tavuk ve balık yemeye de başlayacak sanırım bi araştırmam lazım onu da.
GECE MUHALLEBİSİ: Alperen sanırım tatlıyı çok sevmeyecek çünkü muhallebiyi de bayılarak yemiyor hatta inat edip hiç yemediği oluyor. Başlarda doğal olsun diye kendim yapıyordum, pirinç ununu su ile pişirip içine 1 damla kadar pekmez koyuyordum , sonra bebelac muhallebisini almaya başladım. Şimdide ARIMAMAYI deneyeceğim sen yazmıştın çok seviyor diye hatta marka adı falan avrmı yoksa markanın ve ürürn adı mı ARımama diye ,
İşte böyle esincim unuttuğum bişey varsa eklerim sonra, tabi bu düzen uyku saatine göre de değişiyor h.sonu dışarda olursak değişiyor, bazen yoğurdunu tam bitirmediği oluyor, bazen çorbasını, muhallebisini hergün yemiyor zaten uykusu olunca eziyet ediyor ememk istiyor zorlamıyorum bende
Seninde farklı bir beslenmen oluyorsa yaz kuzum bilgilerimizi paylaşalım.
Birde SEVDE YE soralım tabi o neler vermiş diye, diğer hamişlerde zaten şuanın keyfini sürüyorlar hele bi bebekler gelsin o zaman onların ilgisini de çeker