• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doktor takıntısı...

Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir; çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır. Ve bunu herkes yapamaz anlıyamaz hiç kimse 4 yılı koca bulmak için okumuyor ! ve konu sahibi konun amacından baya sapmış ..

ben öğretmenim. bizim okulda bir bağyan vardı. eşi sağlık ocağında doktormuş. o da kendini doktor sanıyordu. o zamanlar domuz gribi aşısı muhabbeti dönüyordu. ben de o okula yen atanmıştım. 'biz söyle öneriyoruz, böyle önermiyoruz' diye konuşuyordu. kendisini mesleğe dahil etmişti. aklıma o geldi, 'siz kim' diye sorulacak, o da 'beyim tohtor' diyecek, sonra bir başkasına duyuracak, gününü böyle geçiriyordu işte

Yazmayayim dedim ama yani butun hemsireleri genelleyenler olmus.. Sozum onlara... Hemsireler ezik falan degil. Doktor takintisi olan cok az vardir ben hic gormedim.. Hemsirelik sizin sandiginiz kadar basit degil sadece tansiyon olcmek ilac uygulamak degildir. Hastanelerde ve saglik kurumlarinda bircok sureci yonetir.. Servisi yonetir. ... Ezik gorulecek bir meslek degil..
kedi ulaşamadıgı cigere mundar dermiş burdakide o hesap :KK14:

Son düzenleme:
Siz hangi meslektensiniz, CEO falan mısınız, hangi sıfatla hemşireliği ezik gördünüz???

Binlerce doktor var, hepsinin kafası kalbi farklı farklı, onları nasıl genellediniz? Doktor kafasını nerden biliyorsunuz , ne doktorsunuz , ne erkeksiniz.

Sekreter için cinayet işleyen profesörü neyle açıklıyorsunuz o zaman ?

Bu forumda pekçok hemşire var , mesleklerine hakaret ederken keşke onların da burayı okuduğunu düşünüp ne yazdığınıza biraz dikkat etseydiniz.
bunu yazan insanın meslegini bilmem ama fikir konusunda ne kadar ezik oldugu belli :)

Dün ilginç bir gün geçirdim kızlar..gece de eve baya bir geç geldim o yüzden konu açıp soramadım.
ama sabah uyandığımda hala kafamda deli sorular vardı..
şimdi dün bir arkadaşımla görüştük, arkadaş benim işyerinden, ama onun tanıdığı ama benim ilk defa gördüğüm bir kız da bize katıldı.
neyse buluştuk oturduk bişeyler yedik vs. kız hemşire olarak çalışıyor ve 27 yaşında, bekar bir kız ve güzellik olarakta ben çok beğendim. alımlı bir kız.
neyse benden küçük olmasına rağmen evlenememe bunalımlarına girmiş. konuyu dönüp dolaşıp biz ne zaman evlencez biz ne zaman çocuk doğurcaza getiriyor. sonuçta bunu ben de dert ediyorum az çok, benim işyerinden arkadaşım da 28 yaşında ve o da çok küçük değil ama onun gibi değiliz biz. o iyice bunalıma girmiş.
buraya kadar herşey iyi güzel , onu teselli etmeye çalıştık.
ama kız anlattıkça anlıyorum ki, kızın zaten çok talibi varmış hatta o sırada whatsapptan bir sürü kişi yazıyor onlara cevap yazıyor, çok sosyal bir kız ve de güzel. böyle girip KK da vakit geçircek kadar bile vakti olmayan bir kız diyim size o kadar sosyal.
kızın tek derdi var kızlar bir dokorla evlenmek. yıllardır hemşirelik yapıyorum bir tane doktor bulamadım diyor :KK57:
bu arada bir arkadaşı varmış, uzman doktorla evlenmiş hemen 2 tane çocuk yapmış, o da hemşireymiş, kız çok çirkinmiş şimdi iyice yüz kilo olmuş falan da filanda bunun face den fotoğraflarını bize gösteriyor falan. baktım gerçekten kız güzel değil, nasıl desem hatta çirkin yani. ama adam da yakışıklı bi de kendine bir özel muayenehane açmış. kız iyice bunları anlatırken ağlıcak neredeyse.
tamam herkes evlenmek ister de bu doktor takıntısı nedir diye sordum, diyor ki ben yıllardır bunu istiyorum. artık patlıcam. bana yaklaşan doktorlar hep birlikte olma niyetinde evlenmek isteyen yok diyor.
kızlar dün geç saate kadar bu kızı ve doktorla evlenen hemşire kızın hayatını dinledik biz ve sabah kalktım nasıl değişik insanlar var diye hayatı sorgulamaya başladım.
diceksiniz bunu konuyu buraya açtın. ama dün cidden beynim yandı bu konuları konuşmaktan. ve yorum almak istedim.
biraz uzun oldu okuyabilenlere sorum ise, siz evleneceğiniz kişinin illa şu meslekten bu meslekten olmasını dert eder misiniz? bu önemli bir konu mu yani ya bu kadar??
Benim eşimin eski sevgilisi de hemşireydi ve eşim atanamadığı için beğenmeyip aynı anda birkaç erkekle görüşmüş. tabi eşimde çok anlayışlı vs sonrada pişman ama ne fayda . düğün davetiyesi getirmiş dedeme dede bizi barıştır düğünü herşeyi bırakayım vs durumları olmuş. tabi eşim ben onu almam da almam sonuç eşim hala atanamadı biz evlendik çok şükür düzenimizi kurduk bi kızım var dünya tatlısı aynı babası eşime aşığım ve sevildiğimi biliyorum ha bu hemşirenin eşi de memur değil . yani oda bulamamış.
evlilik zor çetin sevmek sevilmek önemli gerisi boş yok meslek kariyer para vs boş. ayda 10.000,00tl kazanıp evine para getirmeyenler de var 2.000,00tl ile evini geçindirip ailesine krallar gibi bakan da..

Ablamin esi,enistem uzman doktor...
Benim esimde yuksej muhendis...
Ne ablamun nede benim meslek takintumiz hic olmadi hatta aklimiza bile gelmemisti ama rabbim yazmis ve oldu...
Biz bunu hic dusunmemisken akraba,komsu,tanidiklarimiuz bizim yerimize takinti ettiler...
Nasil olurda iki kardes boyle mesleklerle evkenir diye
Enisteme yok saglik personelidir o deyip hastanesine kadargidip arastirmalar,benum esimun is yerini arayip boyle birisi by meslekte mi dite soranlar neler nler
Ha bu arada iki kardes bizde universte mezunu ve xalisan bayanlardik yani...ama bizj resmen layik gormediler...
Valla enistem doktor;evine bagli,cocuklarina duskun birisi ama yeri gelur bazi hareketleri mesleginin onune gecer
Onemli olan anlasabilmek illa dr olunxa hersey dort dortluk olmuyor ki
O kiz uns bunu gec olmadan anlar ki uzulmesin
Meslek ger zaman mutlyuluk getirmiyor
Ablamlarin cevresinde iki rataftra dr olup ta kesinlikle anlasamayan ciftlerrde var cok mutlu olanlarda
Hersey nasipmkismte
Bol bol hayirli es icin dua etmek gerekiyor

Esinin meslegi ile ovunen bir tipte benim halA kizimdir
Hangi ortam olursa olsun mutlaka esinin avukat oldugunu ilk 2 dk.da mutlaka duyurur
Nasil yapiyor,nasil ediyor anlamiyotum ama birde der ki hetkes beni avukat saniyor bana avukat hn.diyorlar der...
Yani o toplumdan,esinin meslegi ile ovunmeden kesinlikle ayrilmaz...
Ha bu arada kendisdi ev hanimi ve lise mezunu kesinlikle calisma hayati olmadi
Ama bazen bende dis hekimiyim diyor deli gibi yaaa

Valla hiç böyle bi düşüncem olmadı ama gecen 1 senelik evli ablamdan ve çocuğun kötü maddiyatı yüzünden nişan atan kuzenimden tavsiye "sakın evi olmayan erkekle evlenmeyin" :D :D

Back
X