doktor

Kızlaar, sevgilisi/eşi doktor olan var mı? Varsa ilişkileriniz nasıl? İşi bahane ettikleri oluyor mu?Görüşlerinize ihtiyacım var..
Nasıl bir bahane? Bahane sayılmayacak kadar yorgun oluyorlar pek çok şey için. Ben kıyamam ponçiğime. :(

Sevgilim esim falan doktor degil.
Ablam kadin dogumcu.
Yakin arkadasim göz doktoru. Onun ablasi da yine arkadasim cildiyeci.
Arada daglar kadar fark var. Ablamin nöbeti, gece doguma cagrildigi falan cok oluyor.
Arkadaslarim oyle degil. Daha rahatlar. Baska branslarda baska seviylerde cok baska seyler yaşanıyor. Siz dogrudan cekinceniz neyse ona gore sorun, bu sekilde bir genelleme yanlis olur.

Bu iş yoğunluğu bahanesi eskimedi mi?:olamaz:
Siz buna inanıyor musunuz?
Bir insan günün 24 saati yoğun değildir.
Bu en klasik bahanedir.
Bunlara inanmayın artık..en klasik bahane..

Bu arada yorumlarına güvendiğim bir üye yazmış. Sizi sürüncemede bırakan birine niye geri döndünüz ki?
Doktor diye her umursamazlığına; bahanesine he demek sadece sizden kendi özdeğerinizi götürür..

Bazı mesleklerde çalışanları ilahlaştırmayın.
Gereksiz fedakarlık sadece vefasızlık getirir.
Aslında pek bahane değil. Branşına, eğitim durumuna, hastanesine göre değişir ama bir gecede birkaç yüz hastaya bakan adamlar evet genelde iş yoğunluğu yaşıyor oluyor.
TUS'a hazırlanan birinin sesini duyarsanız şükreder hale geliyorsunuz, zaten son birkaç ay kampa giriyorlar komple iptal oluyorlar.
Cerrahi vb yoğun branşlarda ihtisas yapanlar günün büyük kısmında ya çalışıyor ya uyuyor oluyor.

30 yaşında, uzmanlığını bitirmiş, nöbeti olmayan bir branş ile 24-25 yaşında bir genel cerrahi asistanının yoğunluğu kıyaslanmaz bile.

O nedenle iş yoğunluğunun bahane olması kısmı tamamen duruma göre son derece gerçek olabiliyor.

Tabii ki çok yoğun olanlar da vakit bulabiliyor bazı şeylere ama burada da karşıdakinin ilgi beklentisi rol oynuyor. Kimisi adam çok yoğun diye günde iki üç mesajı yeterli bulurken kimi bir saat konuşmadı diye trip atabiliyor.

İkinci paragrafınız ise son derece doğru. Doktor olması her şeyin kayıtsız şartsız kabul edilmesini gerektirmiyor.

Yani adam ne olursa olsun gönlünde yatıyorsan, adamın aklında varsan er geç şu ya da bu şekilde arıyor, yazıyor bir şeyler yapıyor. Haftaiçi çok yorgun olabilir, hali yoktur bir şey diyemem şu an hastaneler ölesiye çalışıyor coronaya sebep. Ama haftasonu buluşalım demiyorsa sevmiyordur net.

eski sevgilim。。。 boyu devrilsin dicem devrilecek boyu yok。 dr olusunu kullanarak zamparalikta bir numara idi。 herkes dr diye bakiyomus en son yine aldatti tepki gisterince eski sevgilim yillardir rahatsiz ediyor diye savciliga verdi beni yargilandim😊 yanlarindaki sekreterlere ozellikle dikkat et derim
Gözlerime inanamadım tekrar okudum 😱 psikopatmış ya kız bu iyi ki eski olarak kalmış hayatında

Aslında pek bahane değil. Branşına, eğitim durumuna, hastanesine göre değişir ama bir gecede birkaç yüz hastaya bakan adamlar evet genelde iş yoğunluğu yaşıyor oluyor.
TUS'a hazırlanan birinin sesini duyarsanız şükreder hale geliyorsunuz, zaten son birkaç ay kampa giriyorlar komple iptal oluyorlar.
Cerrahi vb yoğun branşlarda ihtisas yapanlar günün büyük kısmında ya çalışıyor ya uyuyor oluyor.

30 yaşında, uzmanlığını bitirmiş, nöbeti olmayan bir branş ile 24-25 yaşında bir genel cerrahi asistanının yoğunluğu kıyaslanmaz bile.

O nedenle iş yoğunluğunun bahane olması kısmı tamamen duruma göre son derece gerçek olabiliyor.

Tabii ki çok yoğun olanlar da vakit bulabiliyor bazı şeylere ama burada da karşıdakinin ilgi beklentisi rol oynuyor. Kimisi adam çok yoğun diye günde iki üç mesajı yeterli bulurken kimi bir saat konuşmadı diye trip atabiliyor.

İkinci paragrafınız ise son derece doğru. Doktor olması her şeyin kayıtsız şartsız kabul edilmesini gerektirmiyor.
Tabi ki Tus sınavına hazırlanan biri ile ihtisasını almış biri aynı yoğunlukta olmaz. Ama dediğim gibi bu kişi 7/24 Tus çalışmıyordur. Yatmadan once bir yarim saat isteyen vakit ayırır. Ayrıca ben konu sahibinin mesajlarına baktım. İlişkiyi zorluyor gibi geldi.. sürekli rüyamda gördüm; aklım onda yazmış.

Yani kendi de egoist biri demiş o doktora. Mesajlarında var. Ama bugün olsa gene yeşil ışık yakacak. Belki de yaktı.

Bana bu iş meseleleri bahane geliyor. Kimse işi/ sınavı bahane edip sevdiğini kaybetme riskini almaz.
Alamaz..
Ama hayatındaki kişi çok istemediğin veya hoşlanmadığın biriyse iş meselesi bahane olur diye düşünüyorum.

Tabi ki Tus sınavına hazırlanan biri ile ihtisasını almış biri aynı yoğunlukta olmaz. Ama dediğim gibi bu kişi 7/24 Tus çalışmıyordur. Yatmadan once bir yarim saat isteyen vakit ayırır. Ayrıca ben konu sahibinin mesajlarına baktım. İlişkiyi zorluyor gibi geldi.. sürekli rüyamda gördüm; aklım onda yazmış.

Yani kendi de egoist biri demiş o doktora. Mesajlarında var. Ama bugün olsa gene yeşil ışık yakacak. Belki de yaktı.

Bana bu iş meseleleri bahane geliyor. Kimse işi/ sınavı bahane edip sevdiğini kaybetme riskini almaz.
Alamaz..
Konu sahibinin önceki konularını ve adamla iletişimini bilmiyorum. O konuda yorum yapmam doğru olmaz.

Hastanede büyüyen, gerek aile, gerek ilişki, gerek sosyal çevre bakımından doktorların ortasında olan biri olarak genel anlamda çalışma temposuyla ilgili yazdım sadece. Tus çok ayrı bir süreç, onu ayrı değerlendirmek gerekiyor, tus dershaneleri bir aylık çalışma kampı bile düzenliyor mesela.

Tabii ki herkesin ilişkisinde beklediği ilgi düzeyi farklı. Kimi kadın bütün gün, çalışma saatlerinde bile yazsın arasın ister örneğin. Ben sadece başlığa konu olan mesleğin çalışma koşullarını bildiğim için söyledim kimi gerçekten fazla yoğun oluyor diye. Gerisi herkesin kendi yorumu, kendi bileceği iş neticede.

Şu dönem korona ile ilgisi olöayan bölümlerde herkes gayet rahat. Geçen uğramak zorunda kaldım (büyük bir araştırma hast) drlar hftada 1 uğruyormuş. Sekreter kızlar kuru pasta yiyodu. Başka hastanede hemşire bir abla var o da hftada 2 gün çlışıyorum dedi. Onların yalancısıyım. Tekrar beliryeyim korona ile ilgili bölümleri bilemem. Bu dönem aramıyorsa hiç ümit yok bence başka zaman hiç aramaz.

• Beğen
Reactions: 000
Bahanenin doktor eşle,sevgiliyle alakası nedir? Bir şeyleri bahane etmeye çalışan her şekilde eder. Doktoru,öğretmeni,avukatı,esnafı yok bunun. Eşim doktor,çok şükür öyle bir sorunum da olmadı. Benden daha çok nazik. Anlayışlı. Yani demek istediğim: insanın kendiyle ve yapısıyla alakalı bir şeyler bunlar.

Bütün doktorlar aynıdır diye bir kural yok. O kişilik meselesi. Seni yeterince sevmiyorsa gözü dışardaysa sürekli bahane bulur nöbetçiyim der yaşan söyler başka işler karıştırır. Ama düzgün karekterliyse seni seviyorsa bahane filan bulmaz

meslek belirterek xx sevgiliniz de bunu yapıyor mu demek doğru mu ? iş yoğunluğu doktorlara has birşey değil.

Back
X