doktora gittiğimde polikistik over olduğumu öğrendim

Muhalefet

Hep Muhalefet
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2010
88
2
36
İstanbul
Arkadaşlar ben 2 ay önce doktora gittiğimde polikistik over olduğumu öğrendim. Önce kan tahlilinde sonrada ultrasondan anlaşıldı ve 2 aydır gynelle ve aldactone kullanıyorum. Ancak biraz saçma gelebilir ama gebe olmaktan o kadar korkuyorum ki kendi kendime kuruntumu yapıyorum bunu bile anlayamıyorum. En son 20 aralıkta bir ilişki yaşadım ve ondan beri adet te oluyorum. Gebelik testide yaptım negatif çıktı şuan gebe olsam neredeyse 6 aylık olması gerekiyor ama ben kilo da almadım. Fakat sanırım bu ilaçların yan etkisinden olacak hem sedimantasyon hızım yüksek çıkmış hemde karnımda arada bir acıma hissi ve sinir atımları oluyor. Baş dönmesi de ciddi boyutta bende çok korkuyorum. Bana yardım edebilecek bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım acil kan testinde gebelik testine bak değilsindr ben öyle umuyorum ilk testi ne zaman yapmıştınilişkiden ne kadar sonra mesala

değilsindr canım!!! adetinde düzgün ve doktora gittin sana kesin ultrasondan bakmıştır bebk olsa derdi ve sana o ilaçları vermezdi kan tahlilini yinede yaptır için rahat etsin...
gebe olsan karnın büyürdü 6. ayda baya büyür bebek bunu hissederdin karnındaki kasılmalar ilaçların yan etkiside olabilir gynelle bir doğum kontrol hapı bu tip ilaçların yan etkisi miğde bulantısı yapabilir ayrıca kasıklarda kasılmada. sana tavsiyem içini ferah tut ve bir test daha yap..

Liana,öncelikle hamile olsan 2 ay önce gittiğin dr. görürdü hamileliğini.Üstelik adet te görüyormuşsun.Baş dönmeleri kullandığın ilaçlarla ya da başka bişeyle ilgili olabilir.Zaman geçirmeden önce jinekoloğuna sonra da (ona danışarak) bir nöroloji uzmanına görünmeni öneriyorum ben.Sevgiler.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için çünkü insan kendi başına kalınca mantıklı düşünemiyor. aslında ultrasonda bir sürü kist göründü olsa oda görünürdü sanırım. Neyse ytekrar teşekkürler.

ne yazık ki böyle şeyler paranoya yaratabiliyor. yakın bir arkadaşım da benzer bir durumdan muzdarip. hamile olan birisi her ay adet görür mü? ayrıca sizin 6 ay geçmiş üzerinden. arkadaşımın 4 ay geçmiş. ama yine de arkadaşların dediği gibi, iki ay önceki ultrason tanısında vs çıkardı sanırım. sonuçta yumurtalıklara bakılarak bu tanı konuluyor bildiğim kadarıyla. elbette tecrübesi olan arkadaşlar daha iyi bilirler.

Bildiğim kadarıyla hamile olunsa bile bir ya da birkaç ay adet görebilenler var.Dr. muayenesinde,yapılan kan testlerinde ve ultrasonografik muayenede,gebelik olsa zaten görülürdü.Polikistik overi tanıyan dr. gebeliği mutlaka görürdü.Dediğim gibi kullandığın ilaçların yan etkisi filan olabilir ama mutlaka dr.una danışmalısın.Biz sana ne kadar faydalı olabiliriz ki?Sevgiler.

Bildiğim kadarıyla hamile olunsa bile bir ya da birkaç ay adet görebilenler var.Dr. muayenesinde,yapılan kan testlerinde ve ultrasonografik muayenede,gebelik olsa zaten görülürdü.Polikistik overi tanıyan dr. gebeliği mutlaka görürdü.Dediğim gibi kullandığın ilaçların yan etkisi filan olabilir ama mutlaka dr.una danışmalısın.Biz sana ne kadar faydalı olabiliriz ki?Sevgiler.

buna da bir bakın da o zaman, doktor masrafından kurtulsun kızcağız a.s
dediğim gibi arkadaşım da paranoya durumunda şu anda, şubatta tam olmamakla bişeyler yaşamış, 30 gün sonra da kan testi yaptırmış negatif çıkmış ama şüpheden kurtulamadığı için de 10 gün sonra bir test daha yaptırmış ve o gün de adet görmüş. o test de negatif. her ay adet görmüş ama şimdi karnında bir şişlik olduğunu ve bazen kasılmalar, böyle bağırsak hareketine benzer şeyler, sertlikler hissettiğini söylüyor. başka da bir belirtisi yok, göğüslerde şişlik vs gibi.
o da test yaptırsın mı sizce?

gebe değilsin zaten bu kadar zamanda anlaşılırdı...
kistlere gelince onlar olabiliyor ben laporoskopiyle aldırmıştım tabi boyutları büyük değilse ilaçla tedavisi de mümkün...

Gebelik Testi Pek Güvenli Olmuyor Hemen Kan Testi Yaptir Bence Hamile Değilsindir Belkide Piskolojiktir Diğer Taraftan Da Adette Geckme Falan Oluyosa Ilaçlarda Yapabilir Geçmiş Olsuncanim

Teşekkürler arkadaşlar ama beni gerginleştiren göbeğimin sağ tarafına hafif ağrılar giriyor arada bir ve birde sedimentasyon hızı yüksek çıktı ama kan tahlilimi yeni yaptırdım çıkmazmıydı.
Eğer hamile olsam neredeyse 6 aylık olacak belli olmaması zor birşey :(

Back
X