Gebeliğe Hazırlık Doktora ne zaman gitmeliyim ? Lütfen bilenler hemen cevap yazsın

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aysemnk

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
237
49
298
İstanbul
Kızlar 9 aydır eşimle korunmuyor ve hiç hamile kalmadım . 1.5 yıllık evliyim hamile kalamadıgım için doktordan randevu aldım ama adetimin ikinci gününü mü gel der bana ?

İlk önce ultrason eşliğinde muayeninizi yapar daha sonra adetin 2 ya 3. günü çağırır horman testlerinizi yapmak için bu arada eşinizdende test ister.

Bence hemen gidebilirsin ultrasondan rahmine bakilir daha sonra adetin 3.gunu hormon testleri yapilir. Belki cok basit biseyden dolayi hamile kalamiyosundur.

Kızlar 9 aydır eşimle korunmuyor ve hiç hamile kalmadım . 1.5 yıllık evliyim hamile kalamadıgım için doktordan randevu aldım ama adetimin ikinci gününü mü gel der bana ?
Randevu gününüz gidin muayne eder ve o size şu gün gel derler

Devlet hastanesiyse gidiceginiz yer pek ilgilenmezler olur olur diyip geçerler genelde. Tabi bu sizin israriniza bagli olarak degisir cogu ilgilenmez fakat özele adetin 3. Gunu giderseniz yumurta takibi yaptirabilirsiniz hormonlariniza bakilir. İyi bir doktor bulup ayni doktorla ilerlemenizi oneririm

Tıp fakültesine bir doçente gitmeyi planlıyorum ama adetin 3. Günü gel diye yollamalarından korkuyorum

Önce bir git adetten önce ultrasonda muayene etsin. Sonra progesteron hormonu yani yumurtlama için test yapsın. Ondan sonra adetinin 2.ya da 3.günü git kan testinde hormonlarına bakılsın. Bunlarda da bir problem yoksa eşin sperm testi versin. Arkasından sen de hcg çektir yani rahim filmi. Bunların hepsini toplayıp doktor bir sonuca varacaktır. Neden çocuk olmadığına dair.

Sanırım hemen sonuç istyrsn cnm o yuzden bizlere soruyorsun su gün gideyim hemen cvp alayım gibi ama sen önce git gel derse tekrr gidersin ultrasyon ile bakar smear testi yapar kontrol eder

Back
X