Merhaba arkadaşlar, sorunum ben şu an doktoraya hazırlanıyorum, yüksek lisansım bittii şu an bir işte çalışmıyorum. Önceki senelerde kpss ye hazırlandığım dönemler oldu fakat doktora ve akademisyenliği istiyorum inşallah.. Şu an çalışmıyorum söylediğim gibi ailem kredi kartımı ödüyor.. Yüksek lisansım bitince iş ilanlarına baktım fakat özelden umudum yok. Geçen gün Kpss kadroları yayınlandı. Benim de bir puanım var fakat öyle yüksek değil. Yine de benim tercih edebileceğim kadrolar var.. Ben eskiden olsa uzak yakın demeden farklı şehri tercih ederdim fakat şu an doktora için, yüksek lisanstan mezun olduğum okulu istiyorum inşallah.. Hocaları tanıyorum, başka bir okula gitsem ne olacağı da belli değil, kendi öğrencilerini isteyebilirler öyle bir şeyler duyuyorum.. Benim şu anki durumum ben harcamamı ailem de ödese para sıkınıtısı çekiyorum.. Ayrıca çalışmak da istiyorum, ama buradaki okulu ve doktorayı düşünmeden uzak şehir de olsa kpss tercihinde bulunamıyorum. Kesin atanacağımdan değil de insanın aklına geliyor.. Ben şu an akademisyenliği daha çok istiyorum ama doktora yaparken de gelirim kazancım olması lazım.. Ayrıca doktora bursuna da başvurmayı düşünüyorum bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Sizlere sormak istedim farklı fikirler olabilir diye.. Okuduğunuz için teşekkür ederim..