Doktora öğrencisi kazanç ve kpss

Hayır. Ben facede yüksek lisans sayfalarını takip ettiğim için bu konuda az çok bilgi sahibi oldum. Ben de yakın zamanda KPSS ve yüksek lisans arasında kalıp KPSS'yi seçmiştim. Sebebi ise az önce yazdığım gibi ne yüksek lisansa başlamamın ne de kadroya alınacağımın bir garantisi olmasıydı. KPSS'de bölümümden iyi alım olması beni cezbetmişti.

Atandınız mı Kpss de? Yüksek lisans benim eskiden beri düşündüğüm bir şeydi. Daha lisansın bitip bitmeyeceği belli değilken ben yüksek lisans diyordum ve bitirdim çok şükür.. :)

Atandınız mı Kpss de? Yüksek lisans benim eskiden beri düşündüğüm bir şeydi. Daha lisansın bitip bitmeyeceği belli değilken ben yüksek lisans diyordum ve bitirdim çok şükür.. :)
Atama bekliyorum şu an. Yakın zamanda duyurulur büyük ihtimalle.

• Beğen
Reactions: mb1
Dün araştırma görevliliği ve öğretim görevlisi ilanlarına baktım da biraz.. İlanların bazılarında aynı bölümün lisans ve yüksek lisansından mezun olma şartı var.. Mesela İşletme lisans ve işletme YL gibi.. Bunları görünce biraz moralim bozuldu.. Benim lisans bölümüm ve yüksek lisans bölümüm farklı.. Doktora bitmiş olsa öğretim görevliliği alımlarında farklı bölümlerden mezun olmuş olma sorun çıkarır mı sizce? Yoksa ne araştırmış ona mı bakarlar?
İlana göre değişiyor. Evet bazen sorun çıkarabilir.ama iyi üniversiteler hangi alanda çalışma yapmış, kaç tane iyi yayın yapmış vs onlara bakar genelde.

İlana göre değişiyor. Evet bazen sorun çıkarabilir.ama iyi üniversiteler hangi alanda çalışma yapmış, kaç tane iyi yayın yapmış vs onlara bakar genelde.

Yani doktorayı bitirmiş birinin önünde de engel olur mu yoksa bu iyi yayınları çalışmaları olan biri için sorun olmaz mı?

Back
X