Bebek Beslenmesi DoktoraDoktora başlamadan devam sütü takviyesi yapan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Mucizeem

İyi ki geldin Meleğimmmm Eylül Ayşe'm...
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
536
377
53
31
Selam anneler.. Bebeğim altı buçuk aylık yeni ek gıdaya geçtik doktor devam sütüne gerek yok dedi ama benim sütüm çok çok azaldı yani devam sütüne başlamak zorunda kaldım bu doktorları da anlamıyorum ya uykulu çocuğa gece yarısı oturtup sebze püresi mi yedircem süt yok çocuk da acıkıyor işte..

Selam anneler.. Bebeğim altı buçuk aylık yeni ek gıdaya geçtik doktor devam sütüne gerek yok dedi ama benim sütüm çok çok azaldı yani devam sütüne başlamak zorunda kaldım bu doktorları da anlamıyorum ya uykulu çocuğa gece yarısı oturtup sebze püresi mi yedircem süt yok çocuk da acıkıyor işte..

doktoruna durumu soylersen mutlaka verir devam sütü. bende çok zorda kaldıkça günde bir defayı geçmemek üzere veriyorum. ama genel olarak emiyor kızım. 4 aylık :)

Ya sen bakma dr a gece ihtiyac duyuyosan ver mama, tmm anne sütü evet süper bisi de olmuyosa olmuyo iste mamaysa mama ver canim sen ama ver emzir emzir yettigi kadar yetmedigi yerde mama ver zaten mama geceleri tok tutuyo güzel uyuyo bebek

Yatmadan önce iyice doyur gece az olsa da tatmin olur....ama ek gıdanın yanın da 500 ml anne sütü veya devam sütü almalı...biberonda vermiceksen bu devam sütlerini ek gıdalara ekleyip kaşıkla verebilirsiniz..ben pirinç ununu yapıp üzerine devam sütü ekliyorum kaşıkla yiyiyor

cnm organik hipp mamayı kullandım çok faydasını gördüm oğlumda da kullanmıştım süt olmayınca mecbur takviye gerek elbette bende çok çektim bir anne önerisi olarak dikkate al ama dr a da danış bence uykularıda tok olunca duzene giriyor.

Dr hepsi çok farklı söylüyor. Her bebegin metabolizması farklı en iyi anne bunu takip edebilir doktor değil. Benim ki 4 aylik sütüm baştan beri az olduğu için formül mamaya başladik(doktora danışmadan cunki Dr çocuk açlıktan ölse anne sütü diyor..) artık bebeğim daha rahat. Meğer sıkıntısı aclikmış. Sonuç anne kadar bebeğini kimse düşünmez eğer bebegin seninle duymuyorsa mamaya devam:KK66:

Beni emmeyi bıraktı bebeğim 4.5 aylıkken zaten mama ağırlıklı gidiyorduk.Hipp 1 kullanıyodum 6. Ay bitince Hipp 2 ye geçtim direk.Doktorumuz da sadece ek gıdayla ilgili beni çok tatmin etmeyen açıklamalar yaptı ama devam sütüyle ilgili bir şey demedi.Benim kendi araştırdıklarımdan öğrendiğine göre 6. Aydan sonra bile %80-90 anne sütü/devam sütü ile beslenmeliymiş ek gıda sadece tadımlık olacak hem alıştırmak hemde alerjisi varmı yokmu ona bakıyoruz.E sizde sütüm azaldı diyorsunuz bu durumda çocuk doymazki zaten çok az bi ek gıda yiyorlar onunla doymuyorlar anne sütü de azsa bence devam sütü verilmeli eğer kendi sütünüzü arttıramıyorsanız.Ben olsam öyle yaparım yani

Back
X