- 24 Haziran 2018
- 975
- 721
- 33
- 34
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Doğru doktoru bulmak da en büyük meseleAnksiyete ile ilgili tedaviye tekrar başlayın. İlaçlar içildiği sürece etkili değildir. Anksiyete tedavisi görmüş bir insan olarak doğru doktor, doğru ilaç, doğru terapi ile her şey yoluna girer. Doktora sürecine başlamak dahi çok büyük emek. Emeklerimizi ardınızda bırakmayın.
Mantıklı düşünemediğim bir aşamadayım. Kaygılarımın sesi kulaklarımda. Ağlama krizlerimde tutuyor. Bıraksam herşey geçecek hissi ama biliyorum ki bıraksam da üzüleceğim. İlaç tedavisi olmadan geçmeyecek gibi
Bende sizinle aynı durumdayım. Gündelik hayattakileri aştım ama sınav sunumun aylar öncesi uykusuzluklarım başağrılarım başlıyor. Herşeyi bırakıp gitme isteği gibi tuhaf düşüncelere bile kapılıyorumilaçların çeşitli yan etkileri olduğu bir gerçek, ama kaygıyı da büyük ölçüde azaltıyorlar belli bir süre kullanınca. (bıraktıktan sonra anksiyete geri gelebiliyor tabii, maalesef.) yıllardır sosyal anksiyete ile mücadele ediyorum ben de, günlük hayattaki problemleri aştım, ama özellikle sözlü sınav-sunum gibi durumlarla baş edemiyorum. bir dönem terapiye devam ettim, o iyi gelmişti biraz. o yüzden, imkanınız varsa sadece ilaç değil, psikoterapi de almanızı öneririm.
ara verme şansınız varsa ve sizin için iyi olacaksa, verin tabii. bu süreçte terapiyle, tedaviyle kendinizi toparlayabilirsiniz.
Psikolojikmen kendimi çıkmazda hissediyorum, sanırım kaygılarımın tavan yaptığı bir zaman dilimindeyim. İçimde korku, endişeden başka bir şey yok gibi. Tedaviye ihtiyacım var ama ilaçların yan etkisi de korkutuyor. Ara vermek düşünülebilir belki süreçte kendimi toparlayıp daha güçlü dönebilirim.
Babanıza çok benziyorum. İlk psikiyatriye gideceğim de çok zorlandım. Bir süre ilaç kullanımından sonra kendim de atlatabilirim diyerek tedavi sürecime devam etmedim. Anladım ki büyük bir hataya düşmüşüm. Hayat kalitem bitik zaten şuan. İlk fırsatta psikiyatriye gitmek dediğiniz gibi en mantıklı çözümBakın bu kötu bir sey değil. hepimizin sağlık sorunları var. benim mesela kalbimde problem var şu an duzenli kardiyoloğa gidiyorum. Sizinde şükur caresi olan bir hastalığınız var. alanında iyi bir psikiyatırla onun uygulayacağı ilac tedavisiyle çozumu mumkün.
Tedaviye başlayın doktoranıza da devam edin. Bırakmayın doktoranızı. bırakınca geçecek diye dusünüyorsunuz ama gecmeyecek bu seferde keske bırakmasaydım diye uzulup stres yaşayacaksınız.
Haybeden sallamıyorum amin olun. babamda var kaygı bozukluğu en ufak bir stereste aşirı kafasına takıyor uyku uyuyamıyor. babama söyleye soyleye zor ikna edip psikiyatriye göturdük ilac tedavisine başladık şimdi iyi cok sukur. Ayıp değil gunah değil. doktora gidip ilac kullanmaktan cekinmeyin. hayat kaliteniz buna bağlı çünkü.
Babanıza çok benziyorum. İlk psikiyatriye gideceğim de çok zorlandım. Bir süre ilaç kullanımından sonra kendim de atlatabilirim diyerek tedavi sürecime devam etmedim. Anladım ki büyük bir hataya düşmüşüm. Hayat kalitem bitik zaten şuan. İlk fırsatta psikiyatriye gitmek dediğiniz gibi en mantıklı çözüm
İlkokuldan beri heyecanlı kaygılı bir yapım var. Psikolojik destekte aldım bir süre ama ilaçları bırakınca herşey eskiye döndü. Yapamazsın edemezsin ile büyütüldüğüm için başarısızlık korkum hep oldu ve hala da var. Sorum şu ki doktora yeterlilik sınavı adında bir sınava gireceğim yazılısı iki saat sözlü sınavı da iki saat sürecekmiş araştırdığıma göre. Bütün alanımı ilgilendiren uçsuz bucaksız yerden sorularla karşılacağım. Günlerdir uyuyamıyorum o sınavı geçmem imkansız gibi bu anksiyetemle. Sağlığımdan olmaktan da korkuyorum lütfen bana bir aklıl verin
ya sizi o kadar iyi anlıyorum ki..Bende sizinle aynı durumdayım. Gündelik hayattakileri aştım ama sınav sunumun aylar öncesi uykusuzluklarım başağrılarım başlıyor. Herşeyi bırakıp gitme isteği gibi tuhaf düşüncelere bile kapılıyorum
Uzman değilim ancak bu anksiyetenin bir oyunu olabilir size.Üzerine giderken sağlığımdan olacağım gibi düşüncelere kapılıyorum
Hocaların bazısını bu durumdan haberdar etmeniz sizin yararınıza olur. Hatta süreçte de yardımcı olabilirler, anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum. En başta konuşmalısınız danışmanınızla.İlkokuldan beri heyecanlı kaygılı bir yapım var. Psikolojik destekte aldım bir süre ama ilaçları bırakınca herşey eskiye döndü. Yapamazsın edemezsin ile büyütüldüğüm için başarısızlık korkum hep oldu ve hala da var. Sorum şu ki doktora yeterlilik sınavı adında bir sınava gireceğim yazılısı iki saat sözlü sınavı da iki saat sürecekmiş araştırdığıma göre. Bütün alanımı ilgilendiren uçsuz bucaksız yerden sorularla karşılacağım. Günlerdir uyuyamıyorum o sınavı geçmem imkansız gibi bu anksiyetemle. Sağlığımdan olmaktan da korkuyorum lütfen bana bir aklıl verin
Iyi deo zamam bunun caresi doktorayi biraknak degil ki. Is hayatina girdiginizde de ayni sorunla karsilasmayacak misiniz? Bir psikiyatriste gidin.Kaygılarımdan dolayı abartılı hislere kapılıyorum. Olayın içinden doğruyu göremiyorum.
Sınav ne zaman? Danışman hocan ayarlıyor zaten jüriyi senin çalıştığın konulardan sorarlar yani o kadar da uçsuz bucaksız değil. Hiçbir disiplinde her konuyu bilme gibi bi beklenti olamaz, herkesin bir alanı var. Hocanla ilişkin nasıl hocanla iletişimin sağlam olmalı ve bu kaygılarını onunla paylaş. Ama yeterlilikden bu kadar korkuyorsanız akademisyen olma isteğinizi anlamadım belki de size göre değildir. Ya da tedavi olmalısınız bi an önce. Çünkü doçentlik sınavından tutun ders vermeye vs hayatınızda böyle durumlar hep olacak.İlkokuldan beri heyecanlı kaygılı bir yapım var. Psikolojik destekte aldım bir süre ama ilaçları bırakınca herşey eskiye döndü. Yapamazsın edemezsin ile büyütüldüğüm için başarısızlık korkum hep oldu ve hala da var. Sorum şu ki doktora yeterlilik sınavı adında bir sınava gireceğim yazılısı iki saat sözlü sınavı da iki saat sürecekmiş araştırdığıma göre. Bütün alanımı ilgilendiren uçsuz bucaksız yerden sorularla karşılacağım. Günlerdir uyuyamıyorum o sınavı geçmem imkansız gibi bu anksiyetemle. Sağlığımdan olmaktan da korkuyorum lütfen bana bir aklıl verin
Eger bugün burada bırakırsan güven kaybın artar.İlkokuldan beri heyecanlı kaygılı bir yapım var. Psikolojik destekte aldım bir süre ama ilaçları bırakınca herşey eskiye döndü. Yapamazsın edemezsin ile büyütüldüğüm için başarısızlık korkum hep oldu ve hala da var. Sorum şu ki doktora yeterlilik sınavı adında bir sınava gireceğim yazılısı iki saat sözlü sınavı da iki saat sürecekmiş araştırdığıma göre. Bütün alanımı ilgilendiren uçsuz bucaksız yerden sorularla karşılacağım. Günlerdir uyuyamıyorum o sınavı geçmem imkansız gibi bu anksiyetemle. Sağlığımdan olmaktan da korkuyorum lütfen bana bir aklıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?