• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

olym

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
214
56
38
32
Bunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya :(

Benimde başıma geldi anca randevu almıştım o kadarda hasta beklemiştim ama doktor ısrarla beni dinlemedi bile kendisi egzamama baktı hımm şu ilacı yazıyorum dedi ve yazdı ama ben şikayetlerimi bitirmedim cildimde demeye kalmadı sıradaki numarayı yaktı ekrandan

bazı devlet hastanelerinin polikliniklerinde, dek gelmişti.
bu tarz yerlere de grip ya da demir eksikliği vs.gibi ufak tefek şeylerde
tahlil yaptırmak amaçlı gidiyordum.bunun dışında gitmem.
ama son günlerde başıma gelen bişey değil bu durum,
her zaman vardı,her meslekte olduğu gibi işini hakkıyla yapmayan da var.

İki aydır yutma güçlüğü yaşıyorum
Özele gittim önce devlete git dediler
Eğitim araştırmaya gittim Kbb baktı, dahiliye baktı olmadı nöroloji baktı, yok bir şey diyorlar ama yutma güçlüğü yaşıyorum
Endoskopi, MR ne varsa istediler, yaptırdıkları tetkiklere bakmadılar bile
Helikobacter tedavisi için antibiyotikleri dayadılar, şimdi bir de nur topu gibi reflü derdim var
Yutamıyorum diyorum, kimse anlamıyoooooo

geçen jinekologa gittim.
dedim bende 6 aydır adetlerde düzensizlik başladı, tüylenme oldu, sivilce oluyo bilmem ne...
"Yat ablacım şuraya" dedi.
yaşın kaç, kaç yıllık evlisin dedi
sonra "doğursana bi tane" dedi
Hönnkk ! :KK57: oldum tabi ben.
6-7 kere ısrar etti, bişeyin yok bak ultrason temiz hadi güle güle
ama doğur bi tane tamam mı ablacım dedi gönderdi beni. :KK57:

ne biçim doktor bunlar anlamadım.
bi daha da kadın doğuma devlet hastanesine gitmemeye yemin ettim.

Eğitim araştırmaya gittim Kbb baktı, dahiliye baktı olmadı nöroloji baktı, yok bir şey diyorlar ama yutma güçlüğü yaşıyorum
Helikobacter tedavisi için antibiyotikleri dayadılar, şimdi bir de nur topu gibi reflü derdim var

geçmiş olsun, içecekleri akciğere kaçırma var mı? sıvıları mı katıları mı daha zor yutuyosunuz? boğazınızda yanma vs var mı?

Ben genelde ozele gittigim icin sikinti olmuyor..sma bi keresinde ozelde bile ilgilenmiyordular.hemsire ye cok kotu bagirdim.kim bu hastanin sahibi gelicek buraya dedim...bazilari basibos kalmis devlet hastanedi gibi saniyor her yeri.orda at kosturuyorlar ya....allah yardimcisi olsun gidenlerin valla daha cok hasta oluyorsun.simdi iki doktor cikar miy miy konusur genellemeyin sartlarimiz agir vs diye.kardesim sen doktor olmaya karar verdiginde bilmiyor muydun ...is adami gibi para kazanmak icin mi sirf girdin bu ise...sen dunyanin en onemli isini yapiyorsun biraz idealist ol....isini hakkiyla yapan hekimlerimiz var onlari ayrı tutarim zaten onlarda olmasa hepimiz gocmustuk obur tarafa..

geçen jinekologa gittim.
dedim bende 6 aydır adetlerde düzensizlik başladı, tüylenme oldu, sivilce oluyo bilmem ne...
"Yat ablacım şuraya" dedi.
yaşın kaç, kaç yıllık evlisin dedi
sonra "doğursana bi tane" dedi
Hönnkk ! :KK57: oldum tabi ben.
6-7 kere ısrar etti, bişeyin yok bak ultrason temiz hadi güle güle
ama doğur bi tane tamam mı ablacım dedi gönderdi beni. :KK57:

ne biçim doktor bunlar anlamadım.
bi daha da kadın doğuma devlet hastanesine gitmemeye yemin ettim.
Kadin dogurtmak istemiş :KK47:

geçmiş olsun, içecekleri akciğere kaçırma var mı? sıvıları mı katıları mı daha zor yutuyosunuz? boğazınızda yanma vs var mı?

Akciğere kaçma durumu yok, ilaçları yutamıyorum ve çok sert gıdaları
Boğazımda takılıp kalıyor, iki kez acillik oldum
Endoskopide mide fıtığı, helicobacter ve reflü teşhisi koydular, bununla ilgili ilaçları alıyorum
Ancak yutmada hala bir gelişme yok ve reflüm iyice arttı, geceleri yatamıyorum artık
Yemek borusu ve yutakta hayli tahribata sebep oluyor reflü onu da çözemediler
Bir ara psikolojik olabilir dediler, bazı insanlar ilaç yutamaz dediler, ısrarla belirtiyorum bu önceden yoktu, son iki aydır var diye ama dinlemiyorlar bile. Bu şikayetlerin hiç biri bu derece yutma sorunu yaratmaz diyorlar başka bir şey demiyorlar. Özeller bakmıyor zaten, eğitim araştırmaya gidin diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum, midem ağzımda yaşıyorum, antibiyotiklerden sonra hepten beter oldu. Dün gece saat 3 de deli danalar gibi dolaşıyordum, hiç bir şey fayda etmiyor. İlaçları eriterek alıyorum, gece reflüden yatamıyorum ama bir sonuç yok:(

Bunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya :KK43:

buscopan deyip geçme her derde deva :KK69:

Bunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya :KK43:
Şuna bir şu iğneden, şuna şundan.. derken baştan savma yaptıklarını ya da bakmadan yaptıklarını bildiğine göre sen onlardan daha iyi biliyorsun bunu işi??

Tespitiniz doğru, doktorlar hastalarını bir an önce göndermeye çalışıyor.

Yalnız bunun sebebi, eğer devlet hastanesiyse ve istisnai bir durum değilse, sistemin kendisi. Normalde bir doktorun teşhis için ihtiyacı olan sürenin 15te biri süre tanınıyor doktorlara, bu kadar hastaya bakacaksınız günde deniyor.

Doktorun daha fazla zaman harcama şansı yok, bu sefer sıra numarası alanların tamamına bakmadığı için sorun çıkıyor.

Sorun sağlık sisteminde. Kolay randevu almayı sağlık sistemini iyileştirmek olarak görmenin sonucu bu.

yutamama sorunu küçük hücreli akciger kanserinin belirtisiymiş o burada

Genel cerrahiye gittinizmi troid nodüllerı bunu yapabiliyor bende var da ordan biliyorum

bende ne zaman devlet hastanesine sağlık ocağına gitsem muhakkak biriyle kavga ediyorum ya doktorla ya sekreterle ....kendimde sorun aramaya bile başlamıştım...kendimi problemli falan görüyodum ama yalnız değilmişim :)

Ben genelde ozele gittigim icin sikinti olmuyor..sma bi keresinde ozelde bile ilgilenmiyordular.hemsire ye cok kotu bagirdim.kim bu hastanin sahibi gelicek buraya dedim...bazilari basibos kalmis devlet hastanedi gibi saniyor her yeri.orda at kosturuyorlar ya....allah yardimcisi olsun gidenlerin valla daha cok hasta oluyorsun.simdi iki doktor cikar miy miy konusur genellemeyin sartlarimiz agir vs diye.kardesim sen doktor olmaya karar verdiginde bilmiyor muydun ...is adami gibi para kazanmak icin mi sirf girdin bu ise...sen dunyanin en onemli isini yapiyorsun biraz idealist ol....isini hakkiyla yapan hekimlerimiz var onlari ayrı tutarim zaten onlarda olmasa hepimiz gocmustuk obur tarafa..

özellerde de var maalesef..
şu otel gibi olan hastanemiz var ya..
bir ara şirketin anlaşmasından dolayı mecburen oraya gidiyordum..
her seferinde baştan savma muayene..
doktor asla yüzüne bakmaz.. ekrana bakar sanki orda yoksun.. bi iletişim yok yani hasta-doktor arasında..
sanki robot olarak oraya gelmişsin.

tabii yapılan hatalar, fuzuli tahlil istemeler cabası.
benden kan alıyorlar, kan aldıkları tüpün üstünde bir erkek ismi yazıyor.
erkek ismi olunca anladı yaptığı hatayı.. yani başka bir kadının ismi olsa al işte tahliller karıştı gitti.
kim bilir bana ne ilaçlar, o kadına ne ilaçlar verilecekti.
ki dediğim gibi otel hastanemiz bu meşhuuurr.... :KK12:

Akciğere kaçma durumu yok, ilaçları yutamıyorum ve çok sert gıdaları
Boğazımda takılıp kalıyor, iki kez acillik oldum
Endoskopide mide fıtığı, helicobacter ve reflü teşhisi koydular, bununla ilgili ilaçları alıyorum
Ancak yutmada hala bir gelişme yok ve reflüm iyice arttı, geceleri yatamıyorum artık
Yemek borusu ve yutakta hayli tahribata sebep oluyor reflü onu da çözemediler
Bir ara psikolojik olabilir dediler, bazı insanlar ilaç yutamaz dediler, ısrarla belirtiyorum bu önceden yoktu, son iki aydır var diye ama dinlemiyorlar bile. Bu şikayetlerin hiç biri bu derece yutma sorunu yaratmaz diyorlar başka bir şey demiyorlar. Özeller bakmıyor zaten, eğitim araştırmaya gidin diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum, midem ağzımda yaşıyorum, antibiyotiklerden sonra hepten beter oldu. Dün gece saat 3 de deli danalar gibi dolaşıyordum, hiç bir şey fayda etmiyor. İlaçları eriterek alıyorum, gece reflüden yatamıyorum ama bir sonuç yok:KK43:

reflü için bir bardak suyun içine 5-6 kasık şeker atıp karıştırın onu bir dikişte için,o da olmazsa yarım bardak soğuk sütü yudum yudum yavaş yavaş için,sarı leblebi ve ayva mide suyunu emer o yuzden rahatlatır.Reflü çok nazlı bir hastalık,çok sıcak ,çok soğuk,baharat,kızartma ,soğan,sarımsak,domates,ekşi,çikolata ve kahve kabul etmez.Kola içseniz intihar ettirmeye ramak bırakır..Böyle pis bi hastalık ama önlemleri alınca biraz rahat bırakır insanı..Gece geç saatte yemek yememeğe gayret edin ..Çok su içmek bile reflüye zarar verir :(

Back
X