• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
reflü için bir bardak suyun içine 5-6 kasık şeker atıp karıştırın onu bir dikişte için,o da olmazsa yarım bardak soğuk sütü yudum yudum yavaş yavaş için,sarı leblebi ve ayva mide suyunu emer o yuzden rahatlatır.Reflü çok nazlı bir hastalık,çok sıcak ,çok soğuk,baharat,kızartma ,soğan,sarımsak,domates,ekşi,çikolata ve kahve kabul etmez.Kola içseniz intihar ettirmeye ramak bırakır..Böyle pis bi hastalık ama önlemleri alınca biraz rahat bırakır insanı..Gece geç saatte yemek yememeğe gayret edin ..Çok su içmek bile reflüye zarar verir :KK43:

Aynen dediğin gibi ; normalde günde 2,5 litre su tüketiyorum, son bir aydır yudum yudum içiyorum suyu o bile dokunuyor
Ne yesem ne içsem şaşırdım, mide içeriği resmen boğazıma dayanıp kalıyor, yatamıyorum, öyle yüksek yastık falan fayda etmiyor. İlaç aldığım için mide asidi yakmıyor ama sanki boğazımda bir sopa öyle kalıyorum, ne illet bir şeymiş anlamadım ki=(

Bunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya :KK43:

Bu doktorlarin huyu benimsedigi bir davranislari yani benim bacaklarim kasiliyordu mesela gitmedim doktora istanbula gidince gidicem diger turlu artik olsemde oylee saatlerce sira bekleyip hii bisiyin yok yada surat 5karis sanirsin geceden baglamislar onu oraya yapmak zorundasin diyolar maasi alirken problem yok gorevi yerine getirirken dokunsan dovcekler yani

özellerde de var maalesef..
şu otel gibi olan hastanemiz var ya..
bir ara şirketin anlaşmasından dolayı mecburen oraya gidiyordum..
her seferinde baştan savma muayene..
doktor asla yüzüne bakmaz.. ekrana bakar sanki orda yoksun.. bi iletişim yok yani hasta-doktor arasında..
sanki robot olarak oraya gelmişsin.

tabii yapılan hatalar, fuzuli tahlil istemeler cabası.
benden kan alıyorlar, kan aldıkları tüpün üstünde bir erkek ismi yazıyor.
erkek ismi olunca anladı yaptığı hatayı.. yani başka bir kadının ismi olsa al işte tahliller karıştı gitti.
kim bilir bana ne ilaçlar, o kadına ne ilaçlar verilecekti.
ki dediğim gibi otel hastanemiz bu meşhuuurr.... :KK12:
Sikayet et o hastanrlerin insan kaynaklari var mail at mutlaka dönüş yapiyorlar..özelde basit değil bu isler

Bu doktorlarin huyu benimsedigi bir davranislari yani benim bacaklarim kasiliyordu mesela gitmedim doktora istanbula gidince gidicem diger turlu artik olsemde oylee saatlerce sira bekleyip hii bisiyin yok yada surat 5karis sanirsin geceden baglamislar onu oraya yapmak zorundasin diyolar maasi alirken problem yok gorevi yerine getirirken dokunsan dovcekler yani

Aynen öyle adama yutamıyorum diyorum ; yutarsın bir şey olmaz diyor, çıldırtırlar insanı

Çok geçmiş olsun crp sedim filan bakılmıştır o kadarda güvensiz olmayalim Allah korktugumuza uğratmasın

Amin, çok sağol
Ama gerçekten ciddiye alınmadığını hissediyorum
Yaşam kalitem düştü, sabah 6 da kalkan insanım, çalışıyorum, gece 3 lerde kıvrana kıvrana dolaşıyorum ama olmaz o kadar diyorlar, çıldırasım geliyor. Her iş gününe perişan başlıyorum

Sikayet et o hastanrlerin insan kaynaklari var mail at mutlaka dönüş yapiyorlar..özelde basit değil bu isler

o anda aklıma gelmedi..
hatadır diye düşündüm ama sonuçları sonradan aklıma geldi.. neler olabileceği..

bu yaz oldu üstünden de geçti tabii :KK12:

adama başım ağrıyor dedim tuttu iğne vurdu. yahu bir sor en çok hangi bölgede, ne zamandan beri var vs anlatmama bile müsade vermiyor
salla başı al maaşı yapıyorlar
işini hakkıyla yapanlar da var yok değil ama böyleleri sanki daha çok gibi geliyor
o kadar çabayla tıpa giriyorlar bitiriyorlar uzmanlık falan alıyorlar gelinen nokta bu olmamalı yani

Acil gibi yerlerde hız önemlidir,yani seni hızlı bir şekilde muayene edip ilaç veriyorsa ya da röntgen filmine bakıp sorunun olmadığını söylüyorsa,sorunun olmadığındandır belki de.Sonuçta röntgen çektirilmesi tahliller bunların yorumlanmasını doktor biliyor,senin bakıp 5 saatte bulamayacağını o 2saniyede tespit edip sorununu söyleyebilir,eğitimini almış olduğu için.Tabi işgüzar doktorlar yok demiyorum ama senin örneklerin gayet normal geldi bana.

Eğer bizler poliklinikte muayene olmayı gerektiren problemler için acili meşgul edersek haliyle doktorlar da buna buscopan şuna dikloron yap deyip işleyişi hızlandırmak zorunda kalıyor.

Çünkü ''acil olmayan'' hastalar nedeniyle acilde yığılma oluyor, ve bu seferde ''acil servise gittim beni 1 saat beklettiler, bakmadılar'' deyip kıyamet kopartıyoruz.

Bu yine acil olmayan yığılmalar nedeniyle gerçekten acil müdahale gerektiren hastaları mağdur ediyoruz.

Bunlar benim kanaatim, olaylara tek taraflı bakmamalıyız, hem hekim hem hasta gözüyle bakmak gerekiyor.

Bunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya :KK43:
Derdinize acilde değil polkliniklerde deva ararsanız güzel reçeteniz de yazılır,tahliliniz de yapılır
Adı üzerinde acilde acil durum olup olmadığına bakılır
Acil durum yoksa ağrıya voltaren,dicloron,buscopan zaten
Şöyle örnek verelim
Şiddetli adet sancısı var,hastanın karnı çok ağrıyor acile gitti
Acil doktoru dış gebelik olabilir mi?Acaba adet dışında apandisit gibi bir durum var mı diye bakar
Yoksa sizin dediğin voltaren,buscopanı yapar
Ama polikliniğe giderseniz sonrasında
Kadın doğum doktoru neden adetleri sancılı geçiyor
Kisti mi var,endometriozis mi,enfeksiyon mu diye araştırır
Dediğim gibin acil doktoru acil mi değil mi bakar en fazla o an rahatlatacak ilacı verir normali de budur

geçen jinekologa gittim.
dedim bende 6 aydır adetlerde düzensizlik başladı, tüylenme oldu, sivilce oluyo bilmem ne...
"Yat ablacım şuraya" dedi.
yaşın kaç, kaç yıllık evlisin dedi
sonra "doğursana bi tane" dedi
Hönnkk ! :KK57: oldum tabi ben.
6-7 kere ısrar etti, bişeyin yok bak ultrason temiz hadi güle güle
ama doğur bi tane tamam mı ablacım dedi gönderdi beni. :KK57:

ne biçim doktor bunlar anlamadım.
bi daha da kadın doğuma devlet hastanesine gitmemeye yemin ettim.

Ya ama ben de her hastaya doğurun diyorum
Çocuğu olmayan o kdr çok kişi geliyor ki
Evli misin evet
Hemen doğur:-)

Ben de ne zaman doktora gitsem ya gereksiz ilaç dayaması ya da geçiştirme ile karşılaşıyorum.
Ama hak vermiyor da değilim, günde 100 hasta bakılırsa ne olması bekleniyor ki?
Mide sorunum için gittim helicobakteri dediler, herkese aynı şeyi söylüyorlarmış.
Regl sorunları için gittim rahim hoş değil ama ciddi bişey yok, diğerinde yumurtalığın birinde büyüme var ama sorun yok diyerek geçiştirdiler.
20'lik dişlerimi aldırmaya üniversiteye gittim, ilkinde problem yaşayınca "diğerlerini almayız gelme" dediler.

Br
Tiroid ve guatr tetkiklerini nöroloji yaptı, bir şey yok diyorlar ama cerrahiye gitmedim, bir de onu deneyeyim, çok teşekkür ederim
Branşım değil ama fındıkkıran özefefagus,akalazya gibi özefagus hareket bozuklukları yutma güçlüğü yapıyordu
Bunun dışında divertiküller gene özefagusta
Çok sık rastlanmayan şeyler ama aklınızda olsun

Tiroid ve guatr tetkiklerini nöroloji yaptı, bir şey yok diyorlar ama cerrahiye gitmedim, bir de onu deneyeyim, çok teşekkür ederim
AKALAZYA

Özofagus gövdesinde peristaltizm kaybı ve yutmaya yanıt olarak AÖS’in yeterince gevşeyememesine bağlı işlevsel tıkanma ile özellenir. Cins oranı eşit olup en sık 20-50 yaşları arasında rastlanır.

Hem sıvı hem de katı besinle oluşan ilerleyici disfaji oluşturur. Disfajinin paradoksal niteliği(katı besinlerin sıvılara kıyasla daha kolay yutulması) olguların %30-40’ında rastlanır. Akalazyada başlıca üç evre ayırt edilir: I.EVRE-Tıkanma, ağrı belirgin olup özofagus 4 cm den küçüktür; II.EVRE-Yutmayı kolaylaştıran etkenler yardımıyla belirtiler hafifler ve mideye besin geçebilir; III.EVRE-Dengelenemeyen bu evrede özofagus 6 cm’den büyük, sigmoid akalazya görünümündedir.

Özofagografide özofagusta erken evrede fusiform, orta evrede şişe, geç evrede sigmoid görünümde genişleme, “kuş gagası, huni, fare kuyruğu, turp, mermi” görünümünde daralan sonlanım, eşlik eden epifrenik veya mid-özofageal divertikül gözlenebilir (Resim1).
Psödoakalazya ayırıcı tanısı için endoskopik biopsi, EUS, BT gerekebilir.

FARMAKOLOJİK TEDAVİ: Akalazya tedavisinde uzun etkili nitratlar ve kalsiyum kanal blokerleri en sık kullanılan ilaçlardır.

PNÖMATİK DİLATASYON: PD’nun amacı AÖS’e ait kas liflerini 300psi’lik basınçlı balon dilatasyonu ile kopartarak AÖS dinlenme basıncını düşürmektir.

Akalazyanın cerrahi tedavisinde benimsenmiş yöntemini, açık veya kapalı (abdominal median, sol torakal, laparoskopik, torakoskopik) yaklaşımla uygulanabilen Heller myotomisi + parsiyel fundoplikasyon (Dor tipi 180 derecelik ön hemifundoplikasyon (Resim 2) veya Toupet tipi 270 derecelik arka parsiyel fundoplikasyon) oluşturmaktadır.

DİFFÜZ ÖZOFAGEAL SPAZM

Özofagusun düz kastan yapılı üçte iki distal bölümünde herhangi bir organik lezyon olmaksızın oluşan yüksek genlikli, eşzamanlı, aralıklı, eşgüdümsüz, itici olmayan kasılmalardır.

HİPERTANSİF ALT ÖZOFAGEAL SFİNKTER

HAÖS, ortalama bazal AÖS basıncı >45mmHg, AÖS gevşeme oranı >%75 olan, normal peristaltizm gösteren, göğüs ağrısı ve disfajiye yol açabilen heterojen birincil devinim bozukluğudur.

FINDIKKIRAN ÖZOFAGUS

FÖ, göğüs ağrısı ve disfajiye yol açabilen, yüksek genlikli, hipertansif kasılmalar ile özellenen, distal özofagus manometrisinde ortalama peristaltik basıncın >180mmHg olarak bulunduğu bir sendromdur. Bazı hastalarda sözkonusu basınç 400mmHg’nin üzerine çıktığı gözlemlenmiştir.

ZENKER DİVERTİKÜLÜ

ZD, C5-C6 düzeyinde alt farinks arka orta çizgisinde M.constrictor pharyngeus inferior’un alt demetini oluşturan tirofaringeus kasının eğik lifleri ile M. Cricopharyngeus’un (Üst özofageal sfinkter) yatay lifleri arasında kalan üçgenimsi Killian aralığı olarak anılan zayıf alandan mukoza/submukoza katmanlarının fıtıklaşmasıyla oluşan itilme tipi yalancı divertiküldür.

ZD’nün gelişimi üç evreli olup I.evrede: minimal, ancak görülebilen divertikül saptanır; II.evrede: divertikül açıkça görülebilen büyüklüğe erişmiştir; III. Evrede ise farinksin konumunu değiştirerek özofagus lumenini üst-yana iten sonuçta farinks-özofagus eksenini bozan büyüklükte divertikül gelişmiştir.

ZD tanısına en sık olarak baryum özofagografisiyle ulaşılır.

ZD olgularında seçkin tedavi yöntemini krikofaringeal myotomi ile birlikte stapler veya dikiş ile kapatılan divertikülektomi oluşturur .

Br

Branşım değil ama fındıkkıran özefefagus,akalazya gibi özefagus hareket bozuklukları yutma güçlüğü yapıyordu
Bunun dışında divertiküller gene özefagusta
Çok sık rastlanmayan şeyler ama aklınızda olsun

Çok teşekkür ederim, bunların tespiti için endoskopiden başka bir tetkik şekli var mıdır ? Endoskopi yaptırdım çünkü, tanı da bunlardan herhangi biri yoktu. Mide fıtığı , reflü ve orta şiddette helicobakter teşhisi koyuldu. Antibiyotiklerim bitti, mide ilaçlarına devam ediyorum ama faydası yok, üstelik eskiden hiç hissetmediğim reflü yüzünden geceleri yatamaz hale geldim, ilaçları hala suda eriterek alıyorum

Back
X