- 11 Ağustos 2008
- 12.374
- 1.696
- 773
bu hastalık ilerliyor ama mutlaka iyi bir doktor bulup ilerlemesini engelleyin.Bende yutma güçlüğümün reflüden olduğunu düşünüyorum, verdikleri ilaçları kullanıyorum ama bir sonuç yok maalesef
Az önce yine gittim doktoruma, ilaçlara devam et şu an yapacak bir şey yok dedi, iki gecedir ancak iki saat oturarak uyuyabildim, boğaz sorunu bende de var maalesef, yutma güçlüğümde bundan gibi geliyor. İhmalkar biri değilim, doktora gidiyorum ama çözüm bulamadıkça geriliyorum, baştan savma da burada devreye giriyor işte, ben hasta olarak üzerime düşeni yapıyorum ama doktorlar ciddiye almıyor, gece yatamıyorum mide içeriğim sürekli ağzıma geliyor diyorum uyursun uyursun kafana takma diyor, çıldırıcam
Annem ilaç kullanmasına rağmen ve çok dikkat etmesine rağmen bunlar başına geldi.
mesela salatada ne kıvırcık yiyebiliyor ne maydonoz.hepsi boğazına takılıyor.yutma sıkıntısı yaşıyor.
yaklaşık 8 sene kadar bir reflü geçmişi var.son bir senedir de boğazında yutma güçlüğü yaşıyor.
bir ara boğazı hep yaraydı,dokunulmuyordu,yemek yiyemiyordu.ilaçlarla biraz daha iyi oldu.
en tehlikelisi reflü barret diye biliyorum.yemek borusu kanseri.
Annem senede bir endoskopiye giriyor.parça alınıyor.doktor kendi yapıyor.özel muayahanesi olan iyi birini bulun.
biz özel üniversite hastanelerinde proflara da gittik,çok ilerledi dediğim gibi.ama ne yaparsan yap sanki bu hastalık yine de ilerliyor.yukarda yazdığım gibi sanırım bazı hastalıkların çözümü yok.sanki ilaçlar ilerlemesini biraz yavaşlatıyor.
ama sonuç olarak yine de ilerliyor.çok geçmiş olsun.