- 11 Ağustos 2008
- 12.373
- 1.695
- 773
Size de teşekkür ederim ama o dediklerinize TSH,t3,t4,serbest testesteron vs ye her gittiğimde tahlilde istiyorlar zaten.hatta bir kere acaba bende gizli trioid mi var dedim,belki kanda çıkmıyordur.yutarken zorluk çekiyormuşum gibi duruyormuş dışardan söylediklerine göre.endokrin bölümünede gittim.boğazıma bir makinayla baktılar,adı ne bilmiyorum boğaz ultrasonu gibi bişey.onda da hiçbişey çıkmadı.belki var da çıkmıyor tahlilden.hormonlarımda bişey çıkmıyor maşallah diyeyim ama keşke bişey çıksaydı da altında yatan nedeni öğrenseydik diyorum bazende.tam kan testinide yapıyorlar zaten.Bende de yıllardır saç dökülmesi var. Özellikle son yıllarda bayağı artmıştı hatta her gün en az bir tutam dökülüyordu.
Herhalde 100 veya daha fazla.. Seyrelme ya da açılma olmadı ama tabii azaldı saçlarım.. Yine de oldukça gür aslında..: )
Zamanla kilo artışı, eklemlerde zayıflık, uyuyamama, krampların çoğalması, halsizlik, kuru cilt, sinir, düzensiz adet ..vs. derken erken menopoz sanarak, sonunda doktora gittim.
Sonuç; tiroid yetmezliği çıktı.. hatta tiroidlerim nerdeyse çalışmıyor derecede.. 1 yıla yakındır her sabah 1 tane hapım var.
Senin de bu tarz sorunların varsa, aynı problem olabilir.. Varsa yakınlarda bir sağlık ocağına gidip, Tam Kan Testi yaptır.
TSH, T3 ve T4 değerlerine bak.. TSH değerin 0,4 - 4,0 arasında değilse yani olması gerekenden fazla ise az çalışıyordur.
Zaten doktor seni yönlendirir. Ya da istersen direk endokrin doktorun git ama mhrs randevu sitesinde;
"endokrin bölümü için randevu almadan direk başvurabilirsiniz" yazmasına rağmen, bazı hastanelerde, önce dahiliye doktoruna gitmen gerekiyor ki, endokrin bölümüne yönlendirsin de gidip randevu alabilesin.. Tabi bunun için, daha önce dahiliyeden randevu almayı başarman gerek.! Onun için önce hastaneleri araştır, öyle git canım..! Geçmiş olsun tekrar..!
kortizon da vurdular neler yapılmadı ah diyorum keşke doktor olsaydım da ben araştırsaydım.
Yıldım zaten, son 2 senedir doktora gitmiyordum.ondan öncesi ayda bir, iki ayda bir doktor macerası dolu hep.
o yüzden dedim kesin bunun da çaresi yok diye yoksa o kadar doktordan biri elbet bulurdu.