• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorsuz kaldım :(

Diş işi zor.
6 ay önce bende kanal yaptırdım bir dişime gece çok ağrıyor diye aceleyle eve yakın ağız ve diş sağlığı merkezine gitmiştim.Hemen yaptılar.Özelde olsa git gel yapardım diye sevindim bende.Ama iki gün önce diş kırıldı:110:

Çok geçmiş olsun. Annem de dişten dertli. Geçen sene bin liradan fazla verdi kaplama yaptırdı buradaki çok ünlü bir kliniğe, disetlerinden sorunu var şuan. Ağız ve diş sağlığı merkezine gittik. Doktor böyle kaplama mı yapılır, disetlerini mahvetmis dedi. Dolgulari düştü bir de. Dolgusunu yaptı fakat dişeti uzmanı bir tane imiş . Sıra bekliyoruz uç haftadir nerdeyse. Üniversiteye yolladı bizi de. Ama üniversitede çalışan bir yakınım, üniversitede genelde asistanların ilgilendiğini söyledi aklınızda bulunsun. Buarada aynı şehirde mıyız acaba merak ettim. Hangi sehirdesiniz ?

Diş işi zor.
6 ay önce bende kanal yaptırdım bir dişime gece çok ağrıyor diye aceleyle eve yakın ağız ve diş sağlığı merkezine gitmiştim.Hemen yaptılar.Özelde olsa git gel yapardım diye sevindim bende.Ama iki gün önce diş kırıldı:110:
Çok üzüldüm. :KK43:
Ama varya beni de dolgum düşmüş içi oyuk halde öylece bıraktılar. Geçici dolgu yapsalar keşke Benim de dişim kırılabilir.
Bugün ki diş hekimide iyice oydu çürük var diye. Kanal başladı. Hafyata gel dedi ve hala oyuk ve dolgu yok. Kanal bitene kadar oyuk diş kırılmaz mı?:KK43:

Çok üzüldüm. :KK43:
Ama varya beni de dolgum düşmüş içi oyuk halde öylece bıraktılar. Geçici dolgu yapsalar keşke Benim de dişim kırılabilir.
Bugün ki diş hekimide iyice oydu çürük var diye. Kanal başladı. Hafyata gel dedi ve hala oyuk ve dolgu yok. Kanal bitene kadar oyuk diş kırılmaz mı?:KK43:
Dolgu dişi kurtarsa benimki kırılmazdı bence.Sanmıyorum kırılacağını da yinede dikkat etmek lazım.
Ben çektiricem bunu implant yaptırıcam.Dolgu yapsalar bile çok gitmez doku azaldı iyice.Dişten büyük dolgu çok sürmüyor

Cok gecmis olsun disten cok cekmis biriyim bende.

ilk basta hatam devletin diş hastanesindeki asistan mi artik doktor mu nedir bilmiyorum onların eline düsmekle oldu

Sapa saglam dişime kanal diger sapasaglam disime dolgu yaparak show yaptilar sanirim

Ogunden sonra benim inci gibi dişlerim tek tek agriyip cekilmekle son buldu :(

Bir dişimi 1 ay git gel yaparak ozelde kurtardik cok sukur ama digerleri yani devlette yaptirdiklarim malesef kök iltihabi yuzunden cekildi :(

Aman iyice arastırip iyi bir doktor bulun cektiğim agrilarda yanima kaldi

Ben de uğraşmayıp direkt çektirse miydim? Zaten adam bana 1 ay çektirecek. Haftada bir gün vererek.
Canim zor bir karar. Benim kanal yapilan bir disim vardi ve zor bir tedavi sureci gecirdim. Bir sure iyi gitti. Sonra yine bana problem cikartti. Doktora cektirme niyetiyle gittim ve kendimi buna hazirladim ama doktor disimi cekmedi. Ayni dis yaklasik iki senede bir problem cikartiyor bana. Tekrar tekrar yordu beni. Sen eltinle kaynina bir danis istersen hangisi daha iyi olur cektirmek mi yoksa kanal mi. Maalesef ikisi de hos degil ama kanalda da sinirler ölmus oldugu icin agizda ölu bir dis oluyor zaten kanal tedavisi gorsn dislerin kirilma sebebi de bu. En iyi yonlendirmeyi eltin ve kaynin yapar diye dusunuyorum.

Diş işi zor.
Canim baska bir yorumda yazdim. Kanal tedavisinde sinirler olduruldugu icin dis de bir bakima ölmus oluyor. Kirilmasinin sebebi bu. Kanal tedavisinde cok rastlanan bir durum maalesef. O yuzden iyi bir tedavi yontemi mi bilemiyorum. :mapus:

Cok gecmis olsun disten cok cekmis biriyim bende.

ilk basta hatam devletin diş hastanesindeki asistan mi artik doktor mu nedir bilmiyorum onların eline düsmekle oldu

Sapa saglam dişime kanal diger sapasaglam disime dolgu yaparak show yaptilar sanirim

Ogunden sonra benim inci gibi dişlerim tek tek agriyip cekilmekle son buldu :KK43:

Bir dişimi 1 ay git gel yaparak ozelde kurtardik cok sukur ama digerleri yani devlette yaptirdiklarim malesef kök iltihabi yuzunden cekildi :KK43:

Aman iyice arastırip iyi bir doktor bulun cektiğim agrilarda yanima kaldi
Benim de inci gibiydi dişlerim. İlk 4 sene önce bakim için gittim. İki dişe dolgu yapalım yüzeysel çürük var dediler. Birinciyi doldurdu ikinciyi oydu doldurmadı yarın gel dedi. Çünkü müşterisi çoktu ve birini çok bekletmişti. Adam benim yanımda bağırdı çağırdı doktora.
Dişim öyle eve gelince eşim sinirlendi öyle şey mi olur diye. Ertesi gün doktora o da geldi. Nasıl böyle şey yaparsın bak dişi nasıl ağırdı diye kafadan uydurdu. Ben de eşim yalan söylüyor demedim.
Doktor o zaman o diş kanal tedavisi gerektiriyordur dedi hop kanala başladı. Ama dolguyu iyi yapamadı. Sürekli arasına birşey doluyordu. Dis ipiyle temizliyorum. Ama baktım dis ipi dolguyu oynatıyor bıraktım. E diğer diş de o zaman cürümüş.Araya yiyecekler girerek.yan yüzey mahvolmuş

Canim zor bir karar. Benim kanal yapilan bir disim vardi ve zor bir tedavi sureci gecirdim. Bir sure iyi gitti. Sonra yine bana problem cikartti. Doktora cektirme niyetiyle gittim ve kendimi buna hazirladim ama doktor disimi cekmedi. Ayni dis yaklasik iki senede bir problem cikartiyor bana. Tekrar tekrar yordu beni. Sen eltinle kaynina bir danis istersen hangisi daha iyi olur cektirmek mi yoksa kanal mi. Maalesef ikisi de hos degil ama kanalda da sinirler ölmus oldugu icin agizda ölu bir dis oluyor zaten kanal tedavisi gorsn dislerin kirilma sebebi de bu. En iyi yonlendirmeyi eltin ve kaynin yapar diye dusunuyorum.
Kaynım çok uzakta olmasına rağmen çok aradı ilgilendi . Sağolsun. Kanal yaptır diyor uzaktan bizim anlattığımız kadarıyla.

Bir dis icin bu kadar uzun konu actiysaniz
Kaynana konusunda neler yazarsiniz merak ettim :110:
Mesajıma yazık valla:KK76:

Ben derdinizi anlamadım açıkçası.
Hani soru yok, beklenen cevap yok e bu konu neden açıldı?
Uzun uzun dişinizi yazmışsınız ama sorulan bir soru yok.
Anlamadım özetle konuyu da konunun açılma sebebini de?

Nerde tedavı oldun bılmıyorum ama ben bı kaza gecırdım kazadan dolayı ust dıslerım kırıldı hem uclardan hemde kok kırıklarım vardı ben tedavımı medıpol unkapanında tan beye oldum cok basarılı bır doktor suanda dıslerımın hepsı tamamlandı (3 ay surdu) sıra proteze geldı
Sızede orayı tavsıye edıyorum acıkcası ben cumartesı gunlerı bazende hafta ıcı gıttım yarın sadece kontrolum var

Ben derdinizi anlamadım açıkçası.
Hani soru yok, beklenen cevap yok e bu konu neden açıldı?
Uzun uzun dişinizi yazmışsınız ama sorulan bir soru yok.
Anlamadım özetle konuyu da konunun açılma sebebini de?
Kızma canım aslında soracaktım da biz doktor muyuz? Biz senin ağzının içini nerden bileyim? Demeyin diye

Kızma canım aslında soracaktım da biz doktor muyuz? Biz senin ağzının içini nerden bileyim? Demeyin diye

Kızmadım niye kızayım, amacınızı anlayamadım.
Hani doktor tavsiyesi istersiniz anlarım da uzun uzun yazılmış okudum sonunda bir soru var diye. Yoo, yok. Anlamını çözemedim neden yazıldığını anlayamadım?

Nerde tedavı oldun bılmıyorum ama ben bı kaza gecırdım kazadan dolayı ust dıslerım kırıldı hem uclardan hemde kok kırıklarım vardı ben tedavımı medıpol unkapanında tan beye oldum cok basarılı bır doktor suanda dıslerımın hepsı tamamlandı (3 ay surdu) sıra proteze geldı
Sızede orayı tavsıye edıyorum acıkcası ben cumartesı gunlerı bazende hafta ıcı gıttım yarın sadece kontrolum var
Doğudayim bayağı bir doğuda. Doguanadolunun bölge hastaneleri var ama devletimin doktoru beni savsakladi. Özel hastane yok. Vardı da fetönündü o da devlete aktarıldı.

Kızmadım niye kızayım, amacınızı anlayamadım.
Hani doktor tavsiyesi istersiniz anlarım da uzun uzun yazılmış okudum sonunda bir soru var diye. Yoo, yok. Anlamını çözemedim neden yazıldığını anlayamadım?
Az o doktorlara kızın benim de yüreğim soğusun dedim de. Kimse doktorlara kizmadi:KK70:

Az o doktorlara kızın benim de yüreğim soğusun dedim de. Kimse doktorlara kizmadi:KK70:

Hayatım dişçilerde geçti küçüklükten itibaren. Sorunlu dişlerim vardı. Kanal tedavisinde dişin kurtulma ihtimali yüzde elli der benim diş hekimim. Dişin sinirleri alındığı için dişin kurtarılamama ihtimali oldukça yüksekmiş. Yani bu durumda sizin dişinizin de kurtulamama ihtimali var, doktor ne yapsın?
Benim de sorunlu bir kanalım var diş hekimim gittiği yere kadar idare et yoksa çekip implant yapmam gerekecek diyor mesela. Şimdi ben dişim arada sızlıyor diye diş hekimime destan mı yazayım?
Başka doktora gitmişsiniz ama çözebilen çıkmamış.
En kötü ihtimalle yakındaki başka büyük merkezi şehirdeki hastanelere gidip şansınızı deneyeceksiniz. Yada Ankara İstanbul gibi büyük şehirdeki diş hekimlerini araştırıp bunun için gideceksiniz.

Back
X