Doktorum kanamalarımın sebebini bulamıyor

Serendipity-

Lâ Tahzen İnnAllâhe Meanâ
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2021
1.505
2.119
53
Hanımlar 18 hafta 2 günlük hamileyim. Ve 12.haftamın bitiminden beri kanama yaşıyorum. Toplam 6 kez maalesef kanamam oldu. 3 tanesi çok şiddetli ve durmadığı için hastaneye yattım. Sonuncusu bayram günü başladı hafta sonuda hastanede yattım, serum ve progestan iğneleri ile tedavi oldum. Doktorum çok başarılı biri ve rahimde polip ihtimalini bile değerlendirdi yapmadığı tetkik muayene kalmadı yok diyor kanamanın elle tutulur şuan bir sebebi yok diyor. O kadar stresliyim ki anlatamam. Bu konuyla ilgili forumdaki eski başlıkları okudum çoğunda 5-6 hafta da yatarak kanamanın bittiği 20.haftalara gelindiği yazıyordu. Sizler ne düşüyorsunuz? Bu kanamalar biter mi? Bu arada sürekli tuvalet haricinde yatıyorum son 1 aydır. Bir de mecbur iğne olmak için hastaneye gidip geliyorum. Kan değerlerim çok düştüğü için plazma kan verilmeye başlandı bir de onun tedavisini oluyorum. Ne olurr bana dua edin moral verin. Yani gerekirse koca karı ilaçlarıdır ne bileyim özel duadır bir yolu yokmu bu günleri atlatmanın. Çok yıprandım psikolojik olarak çok kötüyüm.

Bende 8+4 haftalığım bu sabah kanamam oldu doktor ilişkiye bağlı olabilir dedi kalp atışını da dinletti şükür iyiydi bebeğim hastaneden geldiğimden beri yatıyorum biraz kesildi sende bol bol dinlen kanamaların adet gibi mi bende araştırdım hereks yatıp dinlenmekten bahsetmis

Çok geçmiş olsun acil şifalar versin. Adet gibi hatta daha beteri kasılmalar, pıhtı düşmeleri oluyor. En sonki kanamada uykumda kanadım uyandığımda yatak kandı üstüm başımda tabi. Biz açıkcası hiç birlikte olmadık hamile kaldığımı öğrendiğimden beri. Ultrasonda bebekte rahimde görünür hiçbir şey yok diyor doktorum sıkıntı olarak. Sebebi yok diyor doğuma kadar kanama yaşayan var diyor. Hatta dedi ki 27 28.haftaya kadar dayan en azından hayırlısı ile bebek gelişimine göre sezeryan olabilir. Kanama devam ederse

Plasentanın konumu hakkında ne diyor doktor? Cok gecmis olsun inşallah devam etmez bu arada

Plasentanın konumu hakkında ne diyor doktor? Cok gecmis olsun inşallah devam etmez bu arada
Hastanede yattığımda icapcı gelen doktor previa diyor plesanta rahmin ağzında diyor. 13.haftada ilk kez duydum bu durumu, fakat kendi doktorum böyle bir şey yok dedi. Hafta sonu yatışımda aynı doktor geldi ve plesantanın bir kısmı çıkmış bir kısmı aşağıda hala dedi. Detaylı ultrasonda da previa teşhisi konulmadı bu arada farklı 3. bir doktor gözü ile bakıldı bebeğin yerleşimi normal dendi

Plasentanın yerleşimi önemli bebeğin yerleşimi çok fark etmiyor. Bu kanamalar benim aklıma sadece plasentadan gibi geldi ama doktor yok diyorsa bilemedim.

Plasentanın yerleşimi önemli bebeğin yerleşimi çok fark etmiyor. Bu kanamalar benim aklıma sadece plasentadan gibi geldi ama doktor yok diyorsa bilemedim.
Açıkcası ben de previa ihtimaline tutunmak istiyorum ama doktorum ısrarla yok dediği için bir şey diyemiyorum. Çünkü yarısı çıkmış yarısı aşağıda dedi hastanedeki doktor ve tamamı ile çıkarsa kanama durabilir tamamen kesilebilir.

plesanta yerleşimi dr un kaçırabileceği kadar nüans bir şey değil aslında. bulunduğunuz şehirde perinatoloji uzmanı var mı? bazı insanlar kanama ile doğum yapıyorlar, inşallah bebeğiniz sağlıkla doğari büyür. ama bu süreçte içinizi rahatlatmak açısından bir görünseniz?

Evet yaşayan var bende gördüm rabbim bebeğini sağlıkla kucağını almayı nasip etsin insAllah

Perinatoloji bölümü araştırma hastanesinde il merkezinde varmış araştırmıştım. Fakat direk gidemiyorsun hastanedeki doktorun sevk etmesi lazımmış. Gerçekten doktorumdan memnunum, alanında çok iyi. Ve plesanta hakkında bir şey demiyor normal diyor ben anlattım previa teşhisi konuldu hastanede kanama sonrası dediğimde bu teşhis için erken senin plesantanın yerleşimi yukarı çıkmış zaten dedi. Çok dua edin gerçekten çok zor günler..

Merhaba çok geçmiş olsun. Umarım bir daha yaşamazsınız. Benim ablamda da plesanta previa vardı. Bir defa kanaması olmuştu. Ozaman ambulans ile zor hastahaneye yetişmişlerdi. Sizin kanamalar böyle sık sık olunca az da olsa plesanta previa ihtimali var. Başka doktorlara görünün lütfen. Birde bu sizin ilk gebeliğiniz mi? Ablamın 4. Sezaryenı olduğu için plesanta eski sezaryen yerine yapışmıştı. Rahim ağzını kapatmıştı. Daha önce eğer sezaryen olmuşsanız plesanta rahim ağzını az yarım veya tam olarak kapatıyor. Plesanta aşağıda olduğu içinde bebek içeride hareket ettikçe kanama oluyor.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Benim 12 Nisan tarihinden bu yana toplam 6 kanamam oldu 3 tanesi durmadığı için hastaneye gittim ve yatışla sonuçlandı. İlk bebeğim bu arada sezeryan olmadım daha önce. Doktorum da artık çıkamıyor işin içinden 27.hafta 28.haftaya kadar gelsek hayırlısıyla sezeryan olur gerekirse dedi. Çünkü kanamaların şiddetinden korkuyoruz. Toplamda 4 doktor gördü beni ama 1 tanesi dışında hiçbiri previa demedi şimdiye kadar.

Allah yardımcınız olsun, inşallah sağlıkla gelir bebek.
previa olsa anlardı diye düşünüyorum ama bir neden de bulunamamış. şu durumda gözden kaçan bir şey olmaması adına ben sevk isterdim.
bunu şu an bulunduğum bakış açısından söylüyorum.
Ama ilk gebeliğimde kanama olduğunda ben de önerilere rağmen gitmemeyi tercih etmiştim. sizi de kesinlikle anlıyorum ama imkanınız varsa, sevki istemenizi öneririm, bu sizin tercihiniz ve hakkınız olur.

Gecmis olsun.
Benimde 9. Haftamda agir kanamam olmustu.
Plesanta previa idi teshis.
Maalesef plesanta rahim agzinda ise azcik yukarda bile olmasi birsey degistirmiyor.
Kanama yine oluyor.
Dinlenmek, zorlayici ikinmalar(tuvalette) ve iliski onerilmiyor.
Progestan ile toparlamistim tabi 3 ay yatarak
Bebek buyudukce risk azaliyor.

Çok teşekkür ederim evet sevk ettirmeyi gitmeyi düşünüyorum bende biraz toparlanayım. Yola belki dayanamam diye de erteledik biraz

İnşallah bebek büyüdükçe durum düzelir tek temennim benimde çünkü korkuyorum bebek büyüdükçe kanama şiddeti artıyor gibi. Ben ilk kanamamda 12.hafta bitimindeydi o zamanki doktorum farklıydı ilk o baktı previa demedi iğne verdi yolladı. 2.kanamam çok ağırdı hastaneye koştuk ve icapcı doktor farklı doktordu yani previa dedi. En son yine o baktı hastanede plesantanın bir kısmı çıkmış dedi ama ilgnç olan şuan ki gittiğim klinikteki doktorum elle rahim muayeneside yaptı ışıklada baktı yani çok detaylı bakıyor buna rağmen previa olsa gözden kaçırmaz diye düşünüyorum

Merhaba şuan ınşllah iyisindir ve bebeğinle sağlıklısındır bende 14 haftalık hamileyim 4 haftadan beri adet gibi kanamam var . Pıhtılar bende de düşüyor progestan fitil ve iğne vuruluyorum hafta da bir kere . Benimde rahimde kanama alanı gözüküyor ama sebebi belli değil . Dinlenmen gerekiyor sırt üsttü yatmamaya çalış sağ dön yatarken , bol bol dua et ve hep iyi düşün biliyorum çok zor bende aynı şeyleri yaşıyorum. Banyo ederken kısıtlı , mutfağa kadar yürüsen bile bi korku içinde umarım sabrın sonu selamat olucaktır . Allah şifa versin

Merhaba Allah yardımcın olsun ben bebeğimi çok şükür kucağıma aldım. 35 günlük bebeğim var darısı sana inşallah sol tarafına yat mümkün olduğunca hareket etme derim ben, aynı ilaçları aylarca kullandım bende. Ve doktorumun dediğine göre ki bunu sezeryan da fark etmiş, plesanta rahme yapışıkmış benim. Kanamalar bu yüzden oluyormuş dedi bu çok nadir görülen bir durumdur dedi. Rahim dokusunun içine yapıştığı için plesanta kanamalara neden olmuş 2.çocukta riskin yine var mesaneni dahil yırtabilir plesanta dedi. Sürekli takipte olman lazım tekrar hamile kalırsan dedi. Ultrasonda fark edilmeyen bir durummuş araştırma yaptığıma göre mr cihazı ile filan anlaşılıyormuş. Hamileyken zaten o cihaza girmek mümkün olmuyor doğal olarak da anlaşılmadı kanamalarımın nedeni.. İnşallah senin kanamalar geçer gider çekmezsin daha fazla ben 30.hafta da bile kanama yaşamıştım..

Canım çok sevindim Allah analı babalı büyütsün bende sık sık kontrol gidiyorum iğneyi kesti doktorum. Prestola devam ediyorum 2 haftadan beri kanamam gelmiyor artık ama rahimda hala kanamam var ınşllah sağlıkla doğmayı nasip eder Allah . Sana da acil şifalar diyorum ınşllah öbür hamileliklerinde böyle Birşey yaşamazsın tekrardan gözünüz aydın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…