Doktorum moralimi bozdu

ah canım ne takıyorsun ki bu kadar anlamadım.ben ilk hamileliğimde 20 kilo almıştım.doğumdan 3 ay sonra eski kiloma döndüm.ammmaaa sonra 4 senede o kiloları geri aldııım ve dev anası halimle şimdi yine hamileyim:52::52:boyum da var.iki aylığım şimdi.dr um şakayla karışık bana güzelce anlattı.bu ara bulantıdan bişey yiyesim gelmiyor ama son aylarda nolur bilemem.pek kasmıyorum kendimi.gereksiz zararlı bişey sakın yeme.hep doğal şeyler ye.tencere yemeği sebze meyve gibi.abur cuburu da sağlıklı kuruyemişle geçiştir bir avuç.Allah sağlık versin.bebişleri alalım kucaklara gerisi nasılsa hallolur.:34:

yaklaşık 1.5 ay kadar sonra allah nasip ederse bebek sahibi olucam hamile kalmayı düşündüğümden bu yana doktor kontrolunde dıyete baslamıstım sporda yapıyordum tabi.. ne kadar zayıflarsam o kadar rahat olur hamılelıgım diye düşündüm aslında kilo fazlalalıgım yoktu ama kendımı zorlamak ıstedım 3-4 kılo verdım hamile kaldım ilk 4 ay rahat gectı canım şerbetli tatlılar isterdi fazla yiyemezdim hep meyve yiyerek şeker ihtiyacımı karşılamaya calıstım takıı 7.aya kadar canım sürekli bişiyler istiyor sürekli tüketiyorum falan derken doktor kontrolü zamanım geldı ve doktorum çok kilo almışsın minik kızımda büyümüş tabi annesi gibi, diyete uymadın galıba dedı valla dayanamadım kaçamaklarım cok oldu dedim son 2 ay daha çok kilo alıcaksın dogumdan sonra cok fazlan olur bu gidişle dikkat et falan dedi moralim bozuldu benımde sımdı canımın istedıgınıde yiyemıyorum neden bu kadar kendımı kasıyorum bılmıyorum ama bıldıgım kadarıyla dogum sonrası kılolar gec gıdıyormus ya da kalıcıda olabılıyormus ne yapacağımı şaşırdım bir yönden vicdanım rahatsız kızıım canın bişiyler istiyor ama anne kilo alıyor o yüzden yemiyor diye kızımla konusuyorum umarım benı anlıyordur doğum sonrası kilolar ne kadar sürede gider hanımlar deneyımlılerden fikir istiyorum...aslında kilo takıntım yok ama orantısız kilo aldıgım için çirkin gözüküyo

bu arada 7 ayda 13 kılo almışım :(:(:(

düşündüğün şeye bak canım bebeğin senden besleniyo sonuçta ve bebekler son 3 ayda daha çok büyüyolar sen yemezsen bebeğin nasıl büyüyecek hapur hupur abartarak yeme sende az az sık ve vitaminli beslen kilo olarak sezeryan nasıl bilmem ama ben normal doğum yaptım ve 1 ay sonra abartmıyorum kesinlikle 10 kilom gitti 15 kilo aldım gebelik boyunca şimdi 4 kilo fazlam var ve bebeğim 5 aylık, kilo verilir bi şekilde sen şimdi sadece bebeğini düşün kolay doğumlar.sen bu 10 kiloyu sayma doğumdan sonra gidiyo. bide bebek kaç kiloysa bi okadarda suyu oluyo

Son düzenleme:
canım ben hamileliğim boyunca tam 21 kilo aldım. hamileyken sürekli, ''başka ne zaman bu kadar rahat rahat yiyebilicem ki'' dedim canım ne isterse yedim. doğum yapalı 8 ay oldu. hamile kaldığım kilonun altına düştüm çoktan. verirsin yani. abartmadan ne istersen ye. bebişin istiyo diye düşün :16:

benim doktorum şekerinde problem olmadığı sürece kendini kötü hissetmediğğin sürece ne kadar kilo aldığın önemli değil dedi,benide hiç tartıp kilomada bakmadı.. bende ohhh rahat rahat yedim kendimi hiç kasmadım,32 kilo aldım 10 ayda 27 kilo verdim şimdi 5 kilo fazllam var, 5 kiloyuda vermek istemediğim için var..kiloyu ne kadar kafaya takarsan o kadar kalır,yemeni kısma istediğini ye ama az ve sıksık ye..emzirirken gider, aldığın kilonun geri dönüşü süt oluyor..

13 kilo ideal bence.. 25 30 kilo alanlar var,gülüm ya.. Normal dogum yontemini kullanirsan daha cabuk kurtulursun kilolarindan...
dert etme bence..

yaklaşık 1.5 ay kadar sonra allah nasip ederse bebek sahibi olucam hamile kalmayı düşündüğümden bu yana doktor kontrolunde dıyete baslamıstım sporda yapıyordum tabi.. ne kadar zayıflarsam o kadar rahat olur hamılelıgım diye düşündüm aslında kilo fazlalalıgım yoktu ama kendımı zorlamak ıstedım 3-4 kılo verdım hamile kaldım ilk 4 ay rahat gectı canım şerbetli tatlılar isterdi fazla yiyemezdim hep meyve yiyerek şeker ihtiyacımı karşılamaya calıstım takıı 7.aya kadar canım sürekli bişiyler istiyor sürekli tüketiyorum falan derken doktor kontrolü zamanım geldı ve doktorum çok kilo almışsın minik kızımda büyümüş tabi annesi gibi, diyete uymadın galıba dedı valla dayanamadım kaçamaklarım cok oldu dedim son 2 ay daha çok kilo alıcaksın dogumdan sonra cok fazlan olur bu gidişle dikkat et falan dedi moralim bozuldu benımde sımdı canımın istedıgınıde yiyemıyorum neden bu kadar kendımı kasıyorum bılmıyorum ama bıldıgım kadarıyla dogum sonrası kılolar gec gıdıyormus ya da kalıcıda olabılıyormus ne yapacağımı şaşırdım bir yönden vicdanım rahatsız kızıım canın bişiyler istiyor ama anne kilo alıyor o yüzden yemiyor diye kızımla konusuyorum umarım benı anlıyordur doğum sonrası kilolar ne kadar sürede gider hanımlar deneyımlılerden fikir istiyorum...aslında kilo takıntım yok ama orantısız kilo aldıgım için çirkin gözüküyo

Kilo senin ve bebeğin içinde doğumda sıkıntı doğurabilir. Ben çok kilo aldığım için doktorum beni sezeryana alması gerekiyordu alamadı, bebeğin günü geldi, kordon dolanmış boynuna, normal doğuma inemiyordu, sezeryan kilolarımda dolayı daha riskli olacağından 1 gün daha bekledik.Son gün deli gibi yürümüştüm hastanede telaştan,ertesi gün Normal doğum yaptım. Ben kaç kilo mu aldım, senden biraz fazla 30 kg aldım. Ama 7. aya kadar inan kilo almamıştım( toplamda 5 kg idi). 7 aydan sonra herşey çok değişiyor.

Bu arada ben malesef kilolarımı hemen veremedim. Kızım 2 yaşına geliyor, daha yeni verebiliyorum kiloları.

Son düzenleme:
Kilo senin ve bebeğin içinde doğumda sıkıntı doğurabilir. Ben çok kilo aldığım için doktorum beni sezeryana alması gerekiyordu alamadı, bebeğin günü geldi, kordon dolanmış boynuna, normal doğuma inemiyordu, sezeryan kilolarımda dolayı daha riskli olacağından 1 gün daha bekledik.Son gün deli gibi yürümüştüm hastanede telaştan,ertesi gün Normal doğum yaptım. Ben kaç kilo mu aldım, senden biraz fazla 30 kg aldım. Ama 7. aya kadar inan kilo almamıştım( toplamda 5 kg idi). 7 aydan sonra herşey çok değişiyor.

bende ondan korkuyorum zaten son 2 ay ne olacagı bellı degıl ben normal dogum dusunuyorum allahın ıznıyle kadının dönum noktası normal dogum bence

ben bu konuda kötü bir örneğim 30 kilo aldım hamileyken ama şimdi hamile kaldığım kilodayım.
bebeğim yürümeye başladıında hızla kilo verdim ben de:))
bazıları çabuk verir bazıları veremez bu kişye göre değişir.
sana tavsiyem dikkatli ol ama çok fazla da sıkma kendini.
bir de faydalı şeyler ye, cipste mesela hem yağ hem de tuz oranı çok fazla zaten şu anda vücudun ödem yapmaya çok müsait yediklerinle bunu tetikleme...

ama cok frenlıyorum iştahım ınanlılmaz acık kılo almaya cok müsaitim annem bana hamıle kaldıgında 32 kılo almıs o tesellim oluyo 1 yıldada vermıs kılosunu anneme cektıysem iyi ablamda 21 kılo almıstı oda hemen verdı bakalım ben nasıl olacam

canım hamilelikten sonra kilo vermek bünyeyle alakalı birazda.ben normalde çok zayıfım ve ilk hamileliğimde 31 kilo aldım.ve ilk 4 ay hiç kilo vermedim ama 10. ayda 3 kilo fazlam kalmıştı. çocuğa kendin bakarsan,emzirirsen ,yorgunluktan ve uykusuzluktan verirsin kiloları.bu arada doktorun doğru söylemiş son iki ayda en az3-4 kilo alınıyor.

ben bu konuda kötü bir örneğim 30 kilo aldım hamileyken ama şimdi hamile kaldığım kilodayım.
bebeğim yürümeye başladıında hızla kilo verdim ben de:))
bazıları çabuk verir bazıları veremez bu kişye göre değişir.
sana tavsiyem dikkatli ol ama çok fazla da sıkma kendini.
bir de faydalı şeyler ye, cipste mesela hem yağ hem de tuz oranı çok fazla zaten şu anda vücudun ödem yapmaya çok müsait yediklerinle bunu tetikleme...

bende sizin gbi olmak istiyorum insallah 4 ay sonra yenıden konusuruz dogumdan sonra 2 ay gececek ustune bakalım ama rahatladm kızlar eksık olmayın allah zihin acıklıgı versın hepimize iyi yardımcı olalım :D

bende ondan korkuyorum zaten son 2 ay ne olacagı bellı degıl ben normal dogum dusunuyorum allahın ıznıyle kadının dönum noktası normal dogum bence
Yol yakınken bir diyetisyene git, kilo alışını kontrol altına aldır. Benim yaptığım hatayı sende yapma canım.Şimdi çok uğraşıyorum vermek için ve yediğim günlere lanet okuyorum tabiri caizse.

Yol yakınken bir diyetisyene git, kilo alışını kontrol altına aldır. Benim yaptığım hatayı sende yapma canım.Şimdi çok uğraşıyorum vermek için ve yediğim günlere lanet okuyorum tabiri caizse.

zten diyetisyen kontrolundeyım bende 7. ayda diyorum ya diyettn bagımsız olarak ne bulursam yedım coguda saglıksız yani

7 ayda 13 nedir ki,ben hamileliğimde toplam 27 kilo almıştım:) 47 ile hamile kaldım 74 te doğurdum,boyumda kısadır son zamanlarda top gibi olmuştum,doğumdan sonra çoğu gitti ama illaki kalıyor biraz ,birde bünyeye bağlı benim ablam 2 çocuk doğurdu hala 50 kilo ..
hamileliğinin tadını çıkar boşverrrr:) bidaha mı gelcen dünyaya..

7 ayda 13 nedir ki,ben hamileliğimde toplam 27 kilo almıştım:) 47 ile hamile kaldım 74 te doğurdum,boyumda kısadır son zamanlarda top gibi olmuştum,doğumdan sonra çoğu gitti ama illaki kalıyor biraz ,birde bünyeye bağlı benim ablam 2 çocuk doğurdu hala 50 kilo ..
hamileliğinin tadını çıkar boşverrrr:) bidaha mı gelcen dünyaya..

abooow ama önemlı olan onları verebılmen doktoruma gore hızlı gıtmısım bu ay 2 ay sıkman grek dedı ya asıl derdım kalıcı hale gelmesı o zaman zor olur

abooow ama önemlı olan onları verebılmen doktoruma gore hızlı gıtmısım bu ay 2 ay sıkman grek dedı ya asıl derdım kalıcı hale gelmesı o zaman zor olur

hamileliğinde sıkma bence kendini,kilo kalıcı olmaz,doğumdan sonra emzirme dönemide geçince sıkarsın kendini verirsin kasma bu kadar,ben geri kalan kilolarımı kendimi sıkmadığım rejim yapmadığım için veremiyorum işime gelmiyo :)

kendinizi kasmaniza gerek yok.
caniniz ne istiyorsa azar azar yiyin.
hamilesiniz! obezite hastasi degilsiniz ki surekli kontrol altinda tutasiniz.
ben su icsem yariyor diyenlerdendim.hamile kaldigimda davul gibi olucam diye cok korkardim.
52 kiloyla hamile kaldim,doguma gittigimde 67 kiloydum.
dogumdan sonraki 7 ay icersinde 50 kiloya dustum.
diyet de yapmadim,emzirme durumum da yoktu.
ve hala da oyleyim.
yani diyecegim o ki;
normalde kilolu bi bayan da olsaniz dogumdan sonra kendiliginizden cok hizli kilo verebilirsiniz.

Ay Allahim bende basligi okudumda Allah göstermesin Bebekle ilgili bi sorun var zannettim :37:
Tabiki hamileyken yediklerine dikkat et ama dogumdan sonrada spor yaparsan beslenmene dikkat edersen verirsin kilolarini.

Allah baska dert vermesin, benimde 10-15 kilo fazlaligim var ama insallah yaza kadar onlarida vericem.
Kilolarima savas actim bu siralar :27:

Ay Allahim bende basligi okudumda Allah göstermesin Bebekle ilgili bi sorun var zannettim :37:
Tabiki hamileyken yediklerine dikkat et ama dogumdan sonrada spor yaparsan beslenmene dikkat edersen verirsin kilolarini.

Allah baska dert vermesin, benimde 10-15 kilo fazlaligim var ama insallah yaza kadar onlarida vericem.
Kilolarima savas actim bu siralar :27:

ben sanırım 1 yıl sonra acıcam süt falan verecegım ıcın o zaman hıç kısmamam gerek neyse olsun ya bi kucağıma alsam yeter çok özledim henüz görmedim ama özledim yani

Back
X