Doktorum suyumun fazla olduğunu söyledi. :((

benden anne olmaz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2021
176
118
53
36
31 haftalık hamileyim doktorum suyumun fazla olduğunu söyledi.
Şeker yüklemesi yaptırdık çok şükür temiz çıktı. Ama doktoruma neden fazla olabilir dediğimde yapısal olabilir ben ikna olamadım benimle aynı durumu yaşayan böyle bi durumda doğum yapann yazabilir mi ?

Şeker yüklemesi yaptırdık çok şükür temiz çıktı. Ama doktoruma neden fazla olabilir dediğimde yapısal olabilir ben ikna olamadım benimle aynı durumu yaşayan böyle bi durumda doğum yapann yazabilir mi ?
Sizi korkutmak istemem ama aynı durumu 4 defa annem yaşadı. Hep sezaryen olmak zorunda kaldı. Takip edilmesi ve üzerinde durulması gereken bir konu. Bebek için tehlikeli olabiliyor. Tam emin değilim ama 33-34. Haftalık doğdular.

Benim ikizlerimden birinin suyu üst sınırdaydı
34.haftada alakasız bir sebeple doğum yaptım

Sizi korkutmak istemem ama aynı durumu 4 defa annem yaşadı. Hep sezaryen olmak zorunda kaldı. Takip edilmesi ve üzerinde durulması gereken bir konu. Bebek için tehlikeli olabiliyor. Tam emin değilim ama 33-34. Haftalık doğdular.
Bebek için ne gibi tehlikesi olabilir 🥺 erken doğabilir demişti doktorum sadece

Şekere bağlı değilse bebek için tehlikesi suyun gelmesi durumunda kordon sarkması ihtimali var bildiğim kadarıyla
Ama onu kontrol altında tutarlar zaten
Anne için daha riskli
Fazla su rahmin fazla büyümesine sebep oluyor
Rahim fazla büyüyünce sancılar tetiklenebiliyor
Doğumda atoni riski de oluyor rahim çok büyüdüğü için.
Atoni önceden bilinmiyor ne yazık ki doğum anında gelişen bir şey
Bana kan nakli yapılmıştı bir gece de yoğun bakımda kaldım öyle atlattım

Şekere bağlı değilse bebek için tehlikesi suyun gelmesi durumunda kordon sarkması ihtimali var bildiğim kadarıyla
Anne için daha riskli
Yaa korkmaya başladım bende nefes darlığı da çok ve uyuyamıyom hep bu saatlere kadar ayaktayım uykum var ama uyuyamıyorum

Ben sizi asla korkutmak istemem ama tedbirli olun diye yazıyorum. Bir kardeşim doktorun sorun yok biraz daha bekleyelim ısrarı sonucu(annem önceki doğum hikayelerini anlatmasına rağmen) ölü doğdu. Tabi herkesin başına gelecek diye bir şey yok ama böyle bir şey yaşandı. Ben sadece daha tedbirli olun diye yazıyorum.

Annenim hamileliklerinde karnı sanki üçüz hamilelikmiş gibi çok büyük olurdu. Bebekler de erken doğmalarına rağmen 4.500 üzerinde olurdu. Ölen bebek de öyleydi.

Yaa korkmaya başladım bende nefes darlığı da çok ve uyuyamıyom hep bu saatlere kadar ayaktayım uykum var ama uyuyamıyorum
Canım korkma benimde suyum fazlaydi ne kadar korkuttular beni doğurana kadar erken doğum falan olmadı 40 haftayi bitirdim bebegim kilolu doğdu Dr demek bundan suyu fazlaymış dedi

Bnm hep fazla çıktı hamileliklerimde 3unde de şeker çıkmadı yapısal dedi doktor hic bi sıkıntı oluşturmadı

Canım korkma benimde suyum fazlaydi ne kadar korkuttular beni doğurana kadar erken doğum falan olmadı 40 haftayi bitirdim bebegim kilolu doğdu Dr demek bundan suyu fazlaymış dedi
Allah razı olsun canım inşallah benimde öyledir Allah analı babalı büyütsün 🥺❤️

Anne için daha riskli
Sizde atoni mi oldu anlatabilirmsnz

Geçmiş olsun benim suyunda fazlaydı karbonhidrat tan düşük beslendm sekerik iyiydi ama dikkat etmem gerekiyordu. Kırkıncı haftada doğurdum bı sorun olmadi

Sizde atoni mi oldu anlatabilirmsnz
Ikizdi benim 28.haftada sancılarım başlayınca iki bebeğin de suyu üst sınırda dendi.
Bir hafta sonra birininki üst sınırda devam etti diğerinin suyu azalmaya başladı
Suyu az olan için iki günde bir takip edildim
34+4te suyu az olanda hiç hareket hissetmeyince acil doğuma alındım
Spinal oldu doğumum iki bebeğimi de gördüm alıp temizlediler sonra
O sırada doktor karnımı yoğurmaya başladı
Bir süre yoğurdu rahim hiç kendini toplamıyor dedi
Başımdaki hemşire sana şimdi bi ilaç vercez gece uykusu gibi uyuyacaksın dedi ben gittim orda
Bi an gözümü açtım yüzümde oksijen maskesi var
Bi ara birinin seni yoğun bakıma alıyoruz dediğini duydum
Gözümü açtığımda yoğun bakımda zangır zangır titriyordum
Biri üstüme battaniye atıyor biri oksijen bağlıyor biri kasığımdan kan alıyor biri bacağıma tansiyon cihazı bağlıyor.
Kollarımda yer kalmamıştı cünkü.
3 ünite kan kaybetmişim doktor bir saat masaj yapmış rahim toparlamamış
Eşime hastayı kurtarmak için rahmini almamız gerekebilir demiş doktor
En son 2 doktor daha gelmiş ameliyata rahme giden damarları bağlamışlar
2 ünite kan 1 ünite plazma verdiler o gece yoğun bakımda kaldım vajinal tuşeyle kanama kontrol edildi sürekli
Ertesi gün servise aldılar 4 gün sonra da taburcu ettiler.

Ikizdi benim 28.haftada sancılarım başlayınca iki bebeğin de suyu üst sınırda dendi.
Bir hafta sonra birininki üst sınırda devam etti diğerinin suyu azalmaya başladı
Suyu az olan için iki günde bir takip edildim
34+4te suyu az olanda hiç hareket hissetmeyince acil doğuma alındım
Spinal oldu doğumum iki bebeğimi de gördüm alıp temizlediler sonra
O sırada doktor karnımı yoğurmaya başladı
Bir süre yoğurdu rahim hiç kendini toplamıyor dedi
Başımdaki hemşire sana şimdi bi ilaç vercez gece uykusu gibi uyuyacaksın dedi ben gittim orda
Bi an gözümü açtım yüzümde oksijen maskesi var
Bi ara birinin seni yoğun bakıma alıyoruz dediğini duydum
Gözümü açtığımda yoğun bakımda zangır zangır titriyordum
Biri üstüme battaniye atıyor biri oksijen bağlıyor biri kasığımdan kan alıyor biri bacağıma tansiyon cihazı bağlıyor.
Kollarımda yer kalmamıştı cünkü.
3 ünite kan kaybetmişim doktor bir saat masaj yapmış rahim toparlamamış
Eşime hastayı kurtarmak için rahmini almamız gerekebilir demiş doktor
En son 2 doktor daha gelmiş ameliyata rahme giden damarları bağlamışlar
2 ünite kan 1 ünite plazma verdiler o gece yoğun bakımda kaldım vajinal tuşeyle kanama kontrol edildi sürekli
Ertesi gün servise aldılar 4 gün sonra da taburcu ettiler.
Çok çok geçmiş olsun benimde kanamam oldu ama masajla toparladilar o yüzden sordum size ikinciye hamileyim korkuyorum açıkçası

@oylesineebiriiii canım hiç korkma, kontrollerine düzenli git aksatma. Benim de fazlaydı, ne iri bebek oldu ne erken doğum. Sadece romatizmam olduğu için normal gününden 8 gün önce sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım. Stres yapıp da bebeğini boşa üzme. Ne kadar mutlu bir hamilelik geçirirsen bebeğin de o kadar sağlıklı olur

Back
X