Yazılarınızı okudum.
Çok benze bir süreç yaşamışız.
4 yıllık evliyim 4 olumsuz gebelik sürecim oldu.
1.düşük , 2.kalp durması (patolojiye gitti kromozomlar temiz çıktı), 3.yaşamla bağdaşmadı sonlandırıldı ,4.düşük
2. hamileliğimde kalbi durunca benim kürtajımda çok zor geçti. Anesteziye rahmen kıpırdamışım ve çok ağrım olduğu için sormuştum neden diye kazıma işlemi yaptık zor geçti dedi.
tabi 2. olumsuz gebeliği yaşadıktan sonra bir sürü test yapıldı hem bana hem eşime testlerimiz temiz geldi. Eşimin sperm kalitesi iyi cıktı. Benim yumurtalıklarım içi cıktı. Taşıyıcı genetik hastalıgımız cıkmadı. Bende kan pıhtılasması cıktı genetık testlerde sadece.
2. gebelikten sonra bu arastırmalar yapılırken rahim filmi istediler. bende özelde anestezili yaptırdım. uyuttukları için birşey hissetmiyorsun. sonrasındada hıssetmıyorsun. Kürtajdaki gibi değil. rahim filmimde temiz cıktı. Bütün bu testleri bi dosyaya koydular. Sonuc olarak sızde bırsey tespıt edemedık tüp bebek öneriyoruz dediler. o süreçte tasınma sürecimiz oldugu ıcın en az 6 ay düşünmek istediğimi söyledim tamam dediler her ay ararız. devlet hiç cocugun olmayınca %60ını karsılıyor. ama ben daha yenı guncel fıyatları arastırdıgımda 100-150 bın arasını buluyordu sankı. fıyat konusunda net bılgı vermedıler her ıslemın ayrı bı fıyatı var. ılacı ıgnesı dondurması cozdurmesı transferı vs. fıyat konusunu belkı dogru hesaplayamamıs olabılırım. sonrasında bız tup bebegı erteledık. rahıım fılmınden bıkac ay sonra tekrar dogal yollardan 3. gebelıgımı yasadım. bu baya ılerledı ama 7.ayımda aldılar bebegı yasamla bagdasmadıgı ıcın.bebege bır suru test yapıldı. sonrasında tekrardan bıze genetık arastırmaları detaylandırdılar bir sürü test yapıldı. çapadan genetik danışmanlık aldık. şehir hastanesinden genetik danışmanlık aldık. tüm doktorlar hep aynı seyı dedı sızın tup bebege ıhtıyacınız yok. sen dogal yollarla gebe kalabılıyorsun. bu yolla kalacaksın ve takıp edıleceksın yapılacak baska bırsey yok. gecen aylarda universite hastanesıne testler verırken bana yenıden tup bebek dedı kadın dogum doktoru ve bunu söyleyiş şekli insanı paniğe sürüklüyor. yaşın 35-36 bundan dolayı hem 4 gebelık gecırmıssın ama sonuca ulasamamıssın en cok senın ıhtıyacın var vs. benım o gun moralım cok bozulmustu. tekrar arastırmalara baslamıstım burdanda yazmıstım.esım ve ben tekrardan hamıle kalmama korkar oldugumuz ıcın pgt lı tup bebegı sormustuk. genetık doktoru paranız coksa sacın demıstı. dogal gebelık dıyorum deneyeceksınız demıstı. yanı bunun hep uzerıne basa basa bana soyledıler. bende onlara guvendım cunku capadakı doktrorlar (en guvendıgım) onlar bıle bunu soyledı.
Şuan Allah'a şükür 5. kez gebeyim. sabırla bekliyorum. inşallah bebişimizi sağlıcakla kucagıma alırız...
Sürecimi anlattım kı belkı arasındakı mınık detaylar sana ılham olur.
Sana gelınce rahım fılmını cektır. ciddi yapısıklık varsa doktorlar ona gore hareket eder, minik yapısıklık varsa onlar ılacla acılır. trombolın testlerını yaptır. pıhtılasma ıle ılgılı sıkıntın var mı bakılır. kan sulandırıcı ıgne kullanıp kullanmayacagın cıkar. hem turk toplumunun mthfr genı mutasyonlu bu teste o da cıkıyor. buna gore aktık folat kullanırsın. gerı kalanlar temız anladıgım kadarıyla senın yumurtalıkların esının speröm kalıtesı vs. anladıgım kadarıyla tasıyıcılık vs de yok. hamılelıkte kan testlerını detaylı yaptır tsh hamılelıkte yukselebılıyor. oda dusuge sebeb olabılıyor. hamılelık oncesı tsh 2,5 uzerındeyse gebelık hazırlık surecındeyım dersen ılacla dusuruyorlar. bunlar onemlı. sormak ıstedıklerını sorabılırsın. guvenebılecegın bır doktor bul. tıcarı kaygı gutmeyen. ben universite hastanesıne bıle guvenemıyorum benı 2 yıldır tup bebege yonlendırıp durdu.