• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorumun Verdiği Diyet Listem

EsEsiM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
37
0
96
Elazığ
merhaba arkadaşlarvereliniortak
bana doktorumun verdiği diyet listesini yazıyorum buraya bence uygulanması kolay bir diyet ben de dün başladım umarım sizin de işinize yarar. bu diyet ile 22 kilo vermem gerekiyor
Menü:
sabah
2 ince dilim kepekli ekmek
1 ince dilim beyaz peynir
5 adet hurma
domates,biber,salatalık,maydanoz
kuşluk
5 adet hurma
Öğle
1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği
1 kase cacık
salata(yağsız)
2 adet susamsız,sade veya kepekli galeta
İkindi
1 çaybardağı nohut leblebi
Akşam
1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği
Tonbalıklı mısırlı salata
1 kase cacık
1 ince dilim kepekli ekmek
Gece
1 su bardağı yağsız süt veya
2 adet susamsız galeta veya
12 adet çilek veya
5 adet hurma
NOT:
günde 2 litre su içilecek
2 bardak maden suyu (sade) içilecek
günde 2 fincan yeşil çay içilecek
en fazla iki fincan şekersiz çay veya türk kahvesi
ve her gün 40 dk hareket(yürüme,ip atlama vs vs) yapılacak
Herkese başarılar...

Tatlım kaç kalorilik bu diyet?Sen kaç kg dan düşeceksin?Herkesin kg yağ oranına göre verilen diyetin kalorisi farklı oluyor biliyorsun.
Hergün mutlaka bunlar mı yenilecek?Yani öğlen ve akşam menüsüiçin değişik yemek seçenekleri sunulmadı mı?

Paylaşımın için teşekkürler

sevgili mısraa
ben şu anda 76 kiloyum
liste aynen uygulanacak bu 1200 kalorilik bir diyet.
bu arada konuda mesajlarınızı okuyamıyorum sorunuz olursa özelime de yazabilirsiniz.

çok teşekkür ederim canım umarım herkes istediği forma kavuşura.s.
ben gelişmeleri burada yazacağım...

15 tane hurma var
Meyve bir porsiyon
Çay sınırlı

Bana pek uygun gibi gelmedi
:uhm:

hurma özellikle çok çünkü bol lif ihtiva ediyor
ve bende de barsak tembelliği var maalesef bu yüzden hurmayı bol miktarda tüketiyorum çok iyi geliyor.

hurmanın kalorisi gerçekten yüksek,fakat tok tutuğu söyleniyor.
bende almıştım fakat,yemesini korktum.:sinifsinif:
1 kuru hurmada 35:bbo:
1 taze hurmada 15 kalori varmış.
benim oğluşla,kocişe yaradı yediler.zemuszemus

hurmanın kalorisi gerçekten yüksek,fakat tok tutuğu söyleniyor.
bende almıştım fakat,yemesini korktum.:sinifsinif:
1 kuru hurmada 35:bbo:
1 taze hurmada 15 kalori varmış.
benim oğluşla,kocişe yaradı yediler.zemuszemus
hurmanın tok tuttuğu bir gerçek bol lif içerdiği için barsakları da çalıştırıyor
kalorisine gelince dr 15 kalori olduğunu söyledi ki bu bence yüksek değil. yasakkelime

hurma kan şekerini de çok güzel düzenliyor o yüzden diyette olması çok iyi. şekersiz türk kahvesi yanındada iyi bir tatlandırıcı our hem.

İlk kez gönlüme göre bir diyetle karşılaştım.Yarın başlayacağım,umarım faydasını görürüm.
Teşekkür ederim.

çok güzel bi listeymiş canım. yapması kolay gibi baya. benim yaptığım diyete benziyo aslında. ama hurma olması dikkatimi çekti. çoğu diyet listesinde öyle bişey görmemiştim hiç. sürekli bunu mu yapcaksın peki? doktorlar 2 haftada 1 değiştiriyo listeyi falan diyolar ama..

Bu listeyi neye göre verdi diyetisyenin merak ediyorum. Herhangi bir laboratuvar testi falan yaptı mı senden ne tür bilgiler istedi bu listeyi hazırlarken yazar mısın ?

Bu listeyi neye göre verdi diyetisyenin merak ediyorum. Herhangi bir laboratuvar testi falan yaptı mı senden ne tür bilgiler istedi bu listeyi hazırlarken yazar mısın ?

önce boy ve kilo oranına baktı sonra ben beslenme şeklimi neler yaptığımı anlattım. benden kan ve idrar tahlilleri istedi. aradan zaman geçti ne istediğini hatırlamıyorum.tahlillerimde sorun yoktu herşey normaldi ama.

İlk gün umduğum kadar kötü geçmedi.Bitmek bilmeyen gece kısmı hariç :)
Yapmamam gereken birşey yaptım ve sabah tartıldım.İçtiğim onca suya rağmen hem 300 gram eksik geldim hem de gaza geldim.( 80 kiloyum bu arada)
Ancak emziriyorum, 5 aylık bebeğim var.Meyve ve et listede yer almıyor.Halim perişan, iradeli davranamıyorum, ücretsiz izin alıp evde oturmak ve 2 çocuğa bakmak bunaltıyor, sıkıldıkça yiyorum.Bu listeyi sevdim ama uygulamam bencillik mi olur diye düşünmüyor değilim.
Listeyi uygulamış biri olarak öneriniz var mı?

Back
X