doktorun ilaç satması

evet önerebilir, bazı ilaçları da özellikle recete ediyorlar firmalarla anlaşıp bu zaten bilinen birşey ama kendisine eşantiyon verilen ilacı elden para alarak satmak da ne bileyim yani

Esantiyon ilac satmasi dumduz yasak, yasalara aykiri. Ucretsiz aldigi bir urunden haksiz kazanc sagliyor.
O konuda hicbir duraksamaniz olmasin.

Tedavi için gittiğim doktor sırt çantasından iğneleri çıkarıp vermişti, dışarda 120 ama ben sana 100 liraya vereceğim demişti Üzerinde tanıtım numunesi yazıyordu. Normalde enjektör olur o ilaçların içinde, enjektör bile yoktu. Ertesi gün götürüp geri vermiştim. Resmen aç gözlüklük

doktorun kendi muayenehanesi ise satabiliyor .Benim gittiğim kadın doğumcu öyle yapmıştı en azından . reçeteyi yazdı kendi odasında sekreteri de ilaçları verdi

İlkdefa duydum
Okadar ozelhastaneye gittim hic karsilasmadim boyle birseyle

Özel muayenehanede ise satabilir ama devlet hastanesinde çalışan hiçbir doktor yapamaz, yasak..

Gerçi özel muayene bile olsa doktorun ilaç satması saçma ve etik değil bence

Özel muayenehanesinde devletin ödemediği vitamin takviye edici gıda gibi ilaçları satabilir. Mesela güneş kremimi dermatologdan alıyorum ben cilt bakımına gittiğimde. Eşantiyon ilacı satması etik değil üzerinde tanıtım numunesi yazıyorsa

hayır bir de doktorsun zaten yani, 200, 300 lira seni zengin mi edecek
Bu işi ilaç satma işini doktor yaparsa kıllanırım ben ilaç şirketiyle anlaşmadığı ne malum her işi ehline bırakmak lazım he muayenehanesinde hastasının kullanmadığı getirdiği ilaç vitamin olur kendisi de uygun görürse hastaya verir her işi ehlinin yapması gerek ilaç satma işi de eczacılara aittir doktor satamaz doktor da ilaç mümessillerinin anlattığı kadarıyla biliyor

Devletin karşıladığı bir muadili mutlaka oluyo araştırıp onu yazdırın

Reçetesiz ise bunda yasal engel yok. Sonucta gittin bi islem yapilacak anestezinin parası uygulanacak ilacin parasi ne bileyim pansuman tutari falan ödüyoruz. Fatura etmiyorsa mali suç. Etik olarak da hoş degil. Ama kuaforde bile sacma sapan seyleri geciriolar doktor garibim niye yapmasin diyo insan.

mrb arkadaşlar, bir doktorun , kendisine firma tarafından verilen bir vitamin ilacını parayla elden satması doğru mu?
Kesinlikle yasak. İlaçların eczane harici satışı kesinlikle yasak. Doktoru cimere şikayet ettiğiniz an hakkında soruşturma başlatılır. Hele bir de kanıtınız varsa dava bile kazanırsınız.

mrb arkadaşlar, bir doktorun , kendisine firma tarafından verilen bir vitamin ilacını parayla elden satması doğru mu?
Doktorların bazılarının belirli ilaç firmalarıyla anlaşmalı çalıştıklarını duymuştum. Doğru mudur, bilemem. Ama elden satış konusunda kesinlikle olumlu bir yorum yapamam. Suç işliyor.

Vitamin, mineral, probiyotik vb şeyler takviye olarak geçtiği için özel muayenehane ise satabilir. Ilaç asla satamaz.
Ama üzerinde numunedir yazan bir şeyi satmak kesinlikle yasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…