• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorun tavrı moralimi bozdu

limelemon

beklenmedik bir zamanda
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2010
4.849
5.290
683
Arkadaşlar 6 aydır çocuk istiyoruz, 34 yaşındaydım, ben bu süreçte iki dr a gittim biri özel diğeri devlette. İkisi de bana bir sorun olmadığını, bir tane miyomum olduğunu ama bunun sakıncası bulunmadığını söyledi. Sonra bazı hormon tahlillerinin yapıldığını okudum forumda ve başka bir dr a başvurdum. Bir özel hastaneye gittim Dr vajinal ultrasonla bakması gerektiğini, tahlillere gerek olup olmadığını ancak o zaman söyleyebileceğini söyledi. Ultrasondan sonra ise yumurta rezervlerimin gayet iyi olduğunu, iki tane miyomum olduğunu (1 cm ve 2 cm) , eğer başka bir dr a göstermek üzere istemiyorsam hormon tahliline hiç gerek olmadığını söyledi. Klomen diye yumurtanın sağlıklı büyümesi için bir ilaç yazdı çünkü polikistik over imişim. Ekranda da ayrıntılı bir şekilde gösterdi bana, nasıl görmemiş o iki doktor dedim ben de aylardır boşa kürek çekiyormuşum bu şekilde hamile kalmam zormuş çünkü yumurtlama olmuyormuş büyük ihtimalle. İlişki önereceği tarihlerde şehir dışında olma ihtimalim olacağını söyledim, ona siz karar verin dışarda hastalarım bekliyor dedi. Ben zaten ağlamak üzereyim pko olduğumu yeni öğrendim.Peki gelemezsem gelecek adet döneminde mi kullanayım ilacı dedim, tedaviyi siz başlatmayacaksınız, ben başlatacağım için ben belirleyeceğim zamanını dedi ben çıkarken. Çıkar çıkmaz gözyaşlarım akmaya başladı, duygusal bir anıma mı denk geldi kızlar yoksa gerçekten kabalık mı etti dr sizce? Ben oldukça naif bir insanımdır, asla ukalalık ettiğimi düşünmüyorum. Yani tedaviye aynı doktorla devam etmeli miyim? Pko teşhisini diğer dr lar koyamamıştı çünkü. (Merak eden olursa dr un cinsiyeti erkek.)

Kendini iyi hissetmeyecegin doktorla devam etme derim.Gebelik gerceklestigini ve dogumda dahil süreci düşünürsen nereden baksan en az bir yıl sürecek bir süreç var.Tavri ilk başta çok güzelmiş ve senin ihtiyaç duyduğun bilgileri vermiş ama sonrasında onunla devam etmeyeceğinin sinyallerini almış ve muayene yi bitirmek için agresiflesmis gibi.Bizim çocuk doktorumuz da çok terstir ama bilgisine çok güveniyorum ve kızım 8 yaşında olmasına rağmen grip aşısına kadar ona gidiyorum

Arkadaşlar 6 aydır çocuk istiyoruz, 34 yaşındaydım, ben bu süreçte iki dr a gittim biri özel diğeri devlette. İkisi de bana bir sorun olmadığını, bir tane miyomum olduğunu ama bunun sakıncası bulunmadığını söyledi. Sonra bazı hormon tahlillerinin yapıldığını okudum forumda ve başka bir dr a başvurdum. Bir özel hastaneye gittim Dr vajinal ultrasonla bakması gerektiğini, tahlillere gerek olup olmadığını ancak o zaman söyleyebileceğini söyledi. Ultrasondan sonra ise yumurta rezervlerimin gayet iyi olduğunu, iki tane miyomum olduğunu (1 cm ve 2 cm) , eğer başka bir dr a göstermek üzere istemiyorsam hormon tahliline hiç gerek olmadığını söyledi. Klomen diye yumurtanın sağlıklı büyümesi için bir ilaç yazdı çünkü polikistik over imişim. Ekranda da ayrıntılı bir şekilde gösterdi bana, nasıl görmemiş o iki doktor dedim ben de aylardır boşa kürek çekiyormuşum bu şekilde hamile kalmam zormuş çünkü yumurtlama olmuyormuş büyük ihtimalle. İlişki önereceği tarihlerde şehir dışında olma ihtimalim olacağını söyledim, ona siz karar verin dışarda hastalarım bekliyor dedi. Ben zaten ağlamak üzereyim pko olduğumu yeni öğrendim.Peki gelemezsem gelecek adet döneminde mi kullanayım ilacı dedim, tedaviyi siz başlatmayacaksınız, ben başlatacağım için ben belirleyeceğim zamanını dedi ben çıkarken. Çıkar çıkmaz gözyaşlarım akmaya başladı, duygusal bir anıma mı denk geldi kızlar yoksa gerçekten kabalık mı etti dr sizce? Ben oldukça naif bir insanımdır, asla ukalalık ettiğimi düşünmüyorum. Yani tedaviye aynı doktorla devam etmeli miyim? Pko teşhisini diğer dr lar koyamamıştı çünkü. (Merak eden olursa dr un cinsiyeti erkek.)
Bana ukala geldi cnm.
Sen yumurtlama günü değerlendirme yapamayacağını belirtip, diger ay nasıl başlayacağını sormussun zaten.
Ukala bı şekilde ben belirlerim ne demek.
Söylesin diğer ay ne zaman başlayacağını.
Sende O gün baslarsın.
Allah mı sana kesin hükümlerde bulunuyor. O başlatılmış çok yureklice bı davranış bravo :):):)
Sana deseydi ki bu ay yumurtlama gününüzü degerlendiremeyecekseniz, regl oldugunuzda gelin ilaç başlatalım sorun olmazdı.
Bide hormon testleri nasıl istemez ya, belki TSH, prolaktin de sorun var.
Nereden biliyor.
Sen canını sıkma mutlaka reglinin 2. Yada 3. Günü hormon testlerini yaptır cnm.
Moral bozma kk olarak biz burdayım canım benim.

Hayatım PCO 10 kadindan 7 sinde var tedavisi var olan bir sendrom o konuda hiç sıkma canini bende pcouyum Allah Allah şükür ikizlerimi aldim kucagima Dr seçimin iyi olmalı bende 8 Dr gittim bana 9. Dr PCO Like olduğumu söyledi ya laparoskopi ya da tüp dedi ben tüp seçtim yediğime ictigime dikkat ettim kg almamak lazım çikolata tatlı uzak durdum tatlım hamilelik emek istiyor ah ben PCO luyum diyipte pes etme cabalamalisin ve güçlü olmalısın umarım rabbim en kısa zamanda hayırlısı ve sağlığıyla evlat nasip eder :KK200:

Canım .pko lu birki bir kadın olarak söylüyorum klomenlerde kullandım ancak hamile kalamadim sonra bıraktım herşeyi.. dedim tamam olmuyor ne diye uğraşıyorsun saldım kendimi kiloluydum obez oldum sonra bir gün bir baktim hamileyim 110 kilo ile hamile kaldım 130 larda doğuma gittim :-) şimdi kuzum 2 yaşında :-) pko için üzülme rabbim ol dedinen oluyor zaten ha birde regl düzenin nasıl eğer duzenliyse bilki yumurtlama var benim 40-45 gunu bulurdu bazen 30 u bulurdu . Tükürükle ovulasyon testi alıp bir süre kullandım yumurtlama tarihlerini degerlendirdim bununda çok etkisi oldu :-) pcos vajinal muayenede gözüktü benimde karından gorunmeyebiliyor galiba yada ben kiloluydum ondan bilemiyorum :-) Dr un tavrınada sıkma canını sen duygusal davranmissin tabiki ilk kez duyunca pcos olduğunu bu çok normal .. üzme kendini bir ay dene bu doktoru beğenmezsen başkasına geçersin canım

Ah canım seni okadar iyi anlıyorum ki
Hacettepede bi dr a bebek istediğimizi söyledim tahlil yaptı direk fsh çok yüksek bebek olmayabilir dedi yüksek dediği de 9 yani 40larda olanlar var düşün. Siz deneyin olmazsa gelin dedi suratı 5 karış sanki gece benle yattı neyse çıktım nası ağlıyorum ama
Hemen başka hastaneye gittim doktorum okadar mükemmel bi insandı ki 9 ne ki dedi bebeğin olur korkma dedi başka tahliller yaptık o ay hamile kaldım ve bu dr la devam ettim öyle güzel bi hamilelik dönemi geçirdim ki bu bahsettiğim dr devlet hastanesinde hem de.
Hastane değil doktor araştır bence üzülme hiç kendileri yaşamadan bilemezler
Bu işi mecburmuş gibi yapanlar var dr dediğin gönüllü olmalı

doktorda bi sıkıntı göremedim. sonuçta hamile kalamamış olmanız sizin için büyük problem. doktor da önerisini sunuyor. şehir dışındayım diyorsunuz. e doktor ne yapabilir ki yani.
Ne söylediği değil nasıl söylediği önemli. Daha normal bi dille konuşabilir. Terslemiş resmen.

Ukalalık yapmış. Canını sıkma ve hasta memnuniyeti ile ilgili bir birim varsa oraya yoksa hastane idaresine bildir canım. Sen ona herhangi bir saygisizlik yapmış değilsin paranı verip muayene oluyorsun bu ne burnu büyüklük anlamıyorum. Meslek bazında konuşmuyorum her meslekte var ve "hizmet sektörü" adı üstünde madem sizi müşteri olarak görüyorlar müşterilerini memnun edecekler. Her şeyi geçtim bebek konusu hassas bi konu insan olarak bunu düşünmeli bir doktor. Allah kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

Hastalarim bekliyor ne demek ya? Biz keyfimizden mi devletteki dr a degil de sana geliyoruz tam bi hodukmus bide erkek drlar daha iyi ilgileniyor derlerdi. Bence baska drla devam edin bende pkoluyum hamilelik imkansiz ya da cok zor gibi gorunmesin adetlerinizin duzenini merak ettim ama o da ilacla hallediliyor gerci:)

Ses tonu ve uslubu mu sizi kirdi bilemem.

Yoksa soylediginde bir sey yok. Siz sehir disinda olacaksaniz dr ne yapsin?
Esnetebilecegi bir tarih degil ki sizin is planiniza gore uydursun.

Ya isi erteleyeceksiniz
Ya bebegi

Bunu da tabi ki siz bilirsiniz. Doktorun dedigi gibi...

Bana ukala geldi cnm.
Sen yumurtlama günü değerlendirme yapamayacağını belirtip, diger ay nasıl başlayacağını sormussun zaten.
Ukala bı şekilde ben belirlerim ne demek.
Söylesin diğer ay ne zaman başlayacağını.
Sende O gün baslarsın.
Allah mı sana kesin hükümlerde bulunuyor. O başlatılmış çok yureklice bı davranış bravo :):):)
Sana deseydi ki bu ay yumurtlama gününüzü degerlendiremeyecekseniz, regl oldugunuzda gelin ilaç başlatalım sorun olmazdı.
Bide hormon testleri nasıl istemez ya, belki TSH, prolaktin de sorun var.
Nereden biliyor.
Sen canını sıkma mutlaka reglinin 2. Yada 3. Günü hormon testlerini yaptır cnm.
Moral bozma kk olarak biz burdayım canım benim.
Canım çok teşekkür ederim güzel yorumların için. İşte ben de bekledim ki diğer adetinde gel ilaca başlayalım o zaman desin. Ayın 13-18 arası burada değilim diyorum, gelmeyecekseniz arayın randevuyu iptal edelim diyor adam, demiyor ki gelecek ay regl ol öyle gel. Bir de tek başıma gitmek zorunda kaldım eşim şehir dışında bugün, nasıl zordu anlatamam benim için. Diğer yandan da teşhisi koyduğu ve beni bilgilendirdiği için bilemiyorum, bir kez daha giderim olmazsa, klomen bitince randevu verdi haftaya cuma.

Hayatım PCO 10 kadindan 7 sinde var tedavisi var olan bir sendrom o konuda hiç sıkma canini bende pcouyum Allah Allah şükür ikizlerimi aldim kucagima Dr seçimin iyi olmalı bende 8 Dr gittim bana 9. Dr PCO Like olduğumu söyledi ya laparoskopi ya da tüp dedi ben tüp seçtim yediğime ictigime dikkat ettim kg almamak lazım çikolata tatlı uzak durdum tatlım hamilelik emek istiyor ah ben PCO luyum diyipte pes etme cabalamalisin ve güçlü olmalısın umarım rabbim en kısa zamanda hayırlısı ve sağlığıyla evlat nasip eder :KK200:
Sağlıkla al kucağına canım bebeklerini inşallah :KK200: Ben bir taraftan diyetisyene gidiyordum evlenince kilo aldım diye, pko da sebep oluyormuş meğer, zaten şüpheleniyordum ama dr lar teşhis koymuyordu. Bana birkaç ay klomenle deneyelim dedi, sonrası aşılama, aşılamayı da istersen beklemeden yapabiliriz siz bilirsiniz acele ediyorsanız dedi. Yumurta rezervi iyiyse hemen gerek yok dedim, bir kaç ay deneyip sonrasında tüplere bakmak için rahim filmi de çekebiliriz dedi. Ay bilmiyorum, inşallah hayırlısı olur. Peki canım bizim yumurtalar gelişemeden kistleşiyorsa adet kanamasında gelen ne oluyor? 30 günden 37'ye yükseldi benim döngü aram. Dr pko 16-17 yaşlarında oluyor dedi, sonradan olan bir şey değilmiş.

Back
X