- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 683
Arkadaşlar 6 aydır çocuk istiyoruz, 34 yaşındaydım, ben bu süreçte iki dr a gittim biri özel diğeri devlette. İkisi de bana bir sorun olmadığını, bir tane miyomum olduğunu ama bunun sakıncası bulunmadığını söyledi. Sonra bazı hormon tahlillerinin yapıldığını okudum forumda ve başka bir dr a başvurdum. Bir özel hastaneye gittim Dr vajinal ultrasonla bakması gerektiğini, tahlillere gerek olup olmadığını ancak o zaman söyleyebileceğini söyledi. Ultrasondan sonra ise yumurta rezervlerimin gayet iyi olduğunu, iki tane miyomum olduğunu (1 cm ve 2 cm) , eğer başka bir dr a göstermek üzere istemiyorsam hormon tahliline hiç gerek olmadığını söyledi. Klomen diye yumurtanın sağlıklı büyümesi için bir ilaç yazdı çünkü polikistik over imişim. Ekranda da ayrıntılı bir şekilde gösterdi bana, nasıl görmemiş o iki doktor dedim ben de aylardır boşa kürek çekiyormuşum bu şekilde hamile kalmam zormuş çünkü yumurtlama olmuyormuş büyük ihtimalle. İlişki önereceği tarihlerde şehir dışında olma ihtimalim olacağını söyledim, ona siz karar verin dışarda hastalarım bekliyor dedi. Ben zaten ağlamak üzereyim pko olduğumu yeni öğrendim.Peki gelemezsem gelecek adet döneminde mi kullanayım ilacı dedim, tedaviyi siz başlatmayacaksınız, ben başlatacağım için ben belirleyeceğim zamanını dedi ben çıkarken. Çıkar çıkmaz gözyaşlarım akmaya başladı, duygusal bir anıma mı denk geldi kızlar yoksa gerçekten kabalık mı etti dr sizce? Ben oldukça naif bir insanımdır, asla ukalalık ettiğimi düşünmüyorum. Yani tedaviye aynı doktorla devam etmeli miyim? Pko teşhisini diğer dr lar koyamamıştı çünkü. (Merak eden olursa dr un cinsiyeti erkek.)