Dolandırıcı abi

Riyma

So WTF ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
613
102
merhaba kızlar, yani abimi bu sıfatla anmış olmak canımı acıtıyor ama maalesef durum böyle abim sürekli kız arkadaşına para yediren sonrada abimden ablamdan ve benden para koparmaya çalışan bir tip üstelik bunu öyle bir yapıyorki oturup onla ağlayacak düzeyde oluyorsunuz yok günlerdir açım yemek yemedim bilmem ne. En son aramızda baya bir patırı koptu bir daha benden para istemedi ama maalesef abimin eşinden borç almış. Şimdi aynısını eşime yapar diye korkuyorum borç alıyor ve ödemiyor çünkü. Eşimi uyarmak istiyorum ama ailemle ilgili olumsuz bir imaj oluşturmakta istemiyorum daha yeni evliyiz biliyorum eşimden borç isterse eşim bana söylemez bile ama eşimi de kullansın istemiyorum. Öncesinden eşimi nasıl uyarabilirim. Canım kusura bakma abim borç alır hekesten ödemez demek istemiyorum ama tongay düşsünde istemiyorum:KK43:(( bi fikriniz var mı ?

Eşini bence uyar sonuçta abin ama bu senin değil onun ayıbı sen niye utanıyosun isterse eşinden eşinde desin ben hanımıma sormadan para veremem falan

merhaba kızlar, yani abimi bu sıfatla anmış olmak canımı acıtıyor ama maalesef durum böyle abim sürekli kız arkadaşına para yediren sonrada abimden ablamdan ve benden para koparmaya çalışan bir tip üstelik bunu öyle bir yapıyorki oturup onla ağlayacak düzeyde oluyorsunuz yok günlerdir açım yemek yemedim bilmem ne. En son aramızda baya bir patırı koptu bir daha benden para istemedi ama maalesef abimin eşinden borç almış. Şimdi aynısını eşime yapar diye korkuyorum borç alıyor ve ödemiyor çünkü. Eşimi uyarmak istiyorum ama ailemle ilgili olumsuz bir imaj oluşturmakta istemiyorum daha yeni evliyiz biliyorum eşimden borç isterse eşim bana söylemez bile ama eşimi de kullansın istemiyorum. Öncesinden eşimi nasıl uyarabilirim. Canım kusura bakma abim borç alır hekesten ödemez demek istemiyorum ama tongay düşsünde istemiyorum:KK43:(( bi fikriniz var mı ?
abin senin eşinden elaleme yedirmek için para almaya utanmıycaksa, sen de bu durumu çok daha öncesinden eşine bildirmekten utanma.

Ya o kadar yalancıki herkesi çarpma peşide babamı aramış demişki baba bankamatikten üç bin dolar çektim cüzdana koydum sonra cüzdanımı çaldırdım bugün acil ödeme yapmam lazım. Böyle bir şey mümkün mü ya bankmatikten üçbin dolar çekmek. Abimleri iftara davet etti lokantaya cüzdanı evde unutmuşum diye hesabı abime kitledi. Kız arkadaşının çantasında akrep var zaten elini sokmaz.

Kocacım,
Biz artık bir aile olduk. Birine borç verirken birbirimizin mutlaka haberi olsun, ortak karar verelim olur mu deseniz?

Kocacım,
Biz artık bir aile olduk. Birine borç verirken birbirimizin mutlaka haberi olsun, ortak karar verelim olur mu deseniz?
O olabilir aslında ne olursa olsun birbirimize haber verelim diye söz almaya çalışıım işkillenmezse, iyi günde hoşta kötü günde insanoğlu bu senin ailen böyle böyle diye yüzüme vurursa çok üzülürüm gerçi öyle bir insan değil ama insanoğlu çiğ süt emmiş belli olmaz

sorumsuz birisi abin günü anı yaşıyorr keyfine bakıyor ama hayat böyle gitmez işi gücü yok mu vlenmeyi düşünmüyor mu hayatını bir düzene koymalı bence bir büyügünüz veya babanız alsın karşınına tabiri ca-i se kulağını çeksin derim.
eşinle ilgili de eşine :" canım abim ablamdan borç almış araları açık zaten abim böyledir ablm mı alınıyor sence yoksa abim mi yanlış yapıyor " de normal sakin anlat ve şaka yollu aman sana da bulaşmasın dikkat et de espri yolu uyar kafanda büyütmeden bir an önce eşinle paylaş

Kusura bakma, canım bir söz var enaýiler olmasa aç gözlü ler aç kalırmış ,bende bu enayilerden biriydim zamanında zarara uğradım .Allah bilsin onlar bilmedi

Valla gocunulacak bi sey yok abin kocandan habire borc adi altinda para ister senden korktugu icin de sakin kardesime soyleme aramizda kalsin odicem der. Esine duzgunce anlat yoksa kullanilirsiniz

her sülaleden çıkıyor böyle bir tipi tip
onlardan korunmanın tek yolu mümkün olduğunca az görüşmek
asla borç ,para vs. vermemek
istedikleri zaman lafla bozmak

X