Dolandirildim mi

Lentiformiss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2019
48
15
38
Merhabalar
Aceleciliğimin kurbanı oldum. kitapyayinlari.com diye bir siteden siteyi araştırmadan 200tllik bir sipariş verdim.Parayı da babamın kredi kartindan ödedim. 1 hafta olmasına ragmen sipariş onaylandı olarak gözüküyor.

Şimdi babama bir şey söyleyemiyorum çünkü çok kızar.Siteyle ilgili şikayetvar da çok şikayet var.Fakat ben zamanında okumadım tabi. Bugün para iadesini talep ettim siteden ama hiç umudum yok ya. Cimere ve şikayetvar sitesine şikayet yazdım. Babam da dün sordu noldu geldi mi diye.ben gelmedi deyince geç kalmış dedi sadece.

Şimdi ben ne yapabilirim? Tüketici hakem heyetine başvuracağım sanırım bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Kitaba da çok ihtiyacim vardı.Tıp okuyorum yaz tatilinde ne güzel çalışırım diyordum ya. Yıl içinde zorlandığım bir dersti.

Müşteri hizmetleri yok mu aldığınız kitapcinin eğer öyleyse kötü olmuş

Ay aynı yerden bi arkadaşım aldı ve başına aynı şey geldi tedarik edilemediği için gönderemiyoruz dediler ama ücret iadesi içinde ses çıkmadı. Tüketici hakem heyetine başvurdu, mağdur olduğu için hem kitabi tedarik ettiler hemde parasını geri iade ettiler. Lütfen başvurun böyle böyle kimseyi dolandırmayacaklarini anlarlar

İletişim bilgisi olarak sadece email var.Email attim ama tabiiki cevap gelmedi. Facebookta bir numara buldum ama hat kullanılmıyor.

Teşekkür ederim peki tüketici hakem heyetine nasıl başvuru yapabilirim

siteyi inceledim.

Teslimat; stokun müsait olması ve mal bedelinin satıcının hesabına geçmesinden sonra en kısa sürede yapılır. Satıcı, mal/hizmetin siparişinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde teslim eder ve bu süre içinde yazılı bildirimle ek 10 (on) günlük süre uzatım hakkını saklı tutar. Herhangi bir nedenle mal/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, satıcı mal/hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

40 gün içinde gönderemezlerse iade yapıyorlar anladığım kadarıyla

muhtemelen dolandırılmadınız ama stokta olmayan ürünü satmış olabilirler size. bir süre sonra paranızı iade ederler diye düşünüyorum.

Sitenin teslimat bilgilerinde
"
Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Kayseri ve Bursa içinden verilen siparişler, banka ve finans onayı alındıktan sonra maksimum 1-5 iş günü (Pazartesi-Cumartesi) içerisinde, diğer iller içinde verilen siparişler ise maksimum 5 iş günü (Pazartesi-Cumartesi) içerisinde teslim edilir. Bayram ve tatil günlerinde sipariş gönderilmez." yaziyor teslim onayı alınalı 3 gün oldu.Bende büyük şehirden sipariş verdim tuketici hakem heyetine başvurmak için beklemeli miyim?

Gerçi iade talep ettim paranın iade edilmesi lazım.

onu da okudum da asıl onaylıyorum diye işaretlediğiniz ve bir kopyası mailinize gelen mesafeli satış sözleşmesinde bu madde yer alıyor.
mailinize 48 saat içinde dönmediler mi?

onu da okudum da asıl onaylıyorum diye işaretlediğiniz ve bir kopyası mailinize gelen mesafeli satış sözleşmesinde bu madde yer alıyor.
mailinize 48 saat içinde dönmediler mi?

Mesafeli satış sözleşmesinde bu ifadenin yer aldığını biliyorum. Bir kopyası mailime gelmedi. Maili atalı 28 saat oldu. Şikayetlerde maillere dönülmediği de yazıyor. Geri döneceklerini sanmıyorum.

Mesafeli satış sözleşmesinde bu ifadenin yer aldığını biliyorum. Bir kopyası mailime gelmedi. Maili atalı 28 saat oldu. Şikayetlerde maillere dönülmediği de yazıyor. Geri döneceklerini sanmıyorum.
o zaman başvurunuzu yapın
kaymakamlıkta bir birimdi sanki tüketici hakem heyeti diye hatırlıyorum. başvurusu kolaydı .

onun da bilgisini şöyle bırakayım:

BAŞVURUNUZU NASIL YAPACAKSINIZ?

Şikayet konusunu içeren dilekçe ve ekinde konuya ait belgelerin iki nüshası (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme vb.) Şahsen başvurmanız gerekmektedir. Yazılı dilekçenizde,

• Satın aldığınız mal ya da hizmetin ne olduğunu, özelliklerini,
• Malın ne zaman teslim edildiğini ya da hizmetin ne zaman ve nerede verildiğini,
• Ne kadar para ödediğinizi,
• Sorunun ne olduğunu,
• Satıcı ya da sağlayıcıya durumu ilettiğinizde neler olduğunu,
• Ne yapılmasını istediğinizi anlatın.(Matbu dilekçe örneğinde bulunan seçimlik haklarından birini mutlaka işaretleyin)

GÖRÜŞÜLME SÜRESİ

Hakem Heyetlerine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç 6 ay içinde karara bağlanır. Kararlar, alındığı tarihten itibaren 10 gün içinde taraflara posta yoluyla iadeli taahhütlü olarak gönderilir.

o zaman başvurunuzu yapın
kaymakamlıkta bir birimdi sanki tüketici hakem heyeti diye hatırlıyorum. başvurusu kolaydı .

TÜBİS ile internetten de başvuru yapılabiliyormuş.İlginiz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…