• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dolandırıldım

different_61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
63
5
48
Sosyal paylaşım sitesinde gördüğüm reklamların birinden kapıda ödeme olayına güvenerek bir hırka aldım. Ptt kargo getirdi ama kargoyu gormeme izin vermedi. Parayı ödedim paketi actim ki 3tane aynı model eşofman üstü. Sitenin sikayetlerine bir baktım ki oradan alışveriş yapan herkes aynı durumdan şikayetçi. Siteye ne telefonla ne maille ulasilamiyor. Fatura da koymamislar. Anlayacağınız hiçbir hak talep edemiyorsunuz. Ben yandım siz yanmayin.

öncelikle geçmiş olsun. benimde geçen ay böyle bir olay başıma geldi. internette gördüğüm hürrem yağı için sipariş vermiştim. 3 kutu 50 tl ye gelecekti. hemen yarın gelecek deselerde gelmedi ve neden gelmedi diye aradığımda yoğunluktan falan diye geçiştirirldi. neyse iki sonra geldi kapıda ödeme yaptım. bir kargo ismi vardı üzerinde poşetin. 50 tl yi aldı gelen adam elimden ve baktım arkasına bakmadan gidiyor. seslendim. teslimettiğine dair imza almayacakmısın diye. yüzünü yarım dönüp yok yok gerek yok bunlarda dedi ve gitti. hemen açtım poşeti içinde fatura yoktu.:47::47: :50: sonra karg poşetinin üstüne dikkat ettim baktım kargonun içeriği yazıyor ki sitelerinde kesinlikle içeriği getiren kişi bile bilmez yazıyordu. firmayı aradım. getiren kargoda sorun vardır dediler. kargoyu aradım bize böyle bir kargo göndermedik sizin adınıza dediler. tekrar firmayı aradım biz söylediniz isimde birine ürün göndermedik bizi hiç aramamışınız dediler. ertesi gün tekrar aradım evet ürünü göndermiştik kargoda sıkıntı vardır dediler !!!!!!!:53::53::53::47: en son kargoyu aradım telefonda kavga edicek olduk ve buraya gelin o paketi de getirin dediler. kargo şubesine gittim. bakın şuan kullandığımız etiket şu şekilde size gelen paketteki etiket şu şekilde. maalesef dolandırılmışınız daha öncede böyle şikayetlerle karşılaştık dediler. sinirim tepeme çıktıı :47::47::47: arkadaşlar internetten siparişlerden hele ki şu bol reklamı yapılan yağdı zayıflamaydı vs. ürünlerden uzak durun ve bildiğiniz yerlerden alışveriş yapın. ilaç üzerindeki firma adını yazmadım buraya yazılıyomu bilmiyorum. 50 tl çok bir para değil ama bu şekilde gitmesi insanın canını yakıyor. işleri rast gitmesin diyede çok beddua ettim. sizler sakın böyle yanlış yapmayın

Bide öyle bi gıcıklıkları var kargoyu açmaya amanları yok uçup gidiyolar, ben hep güvenilir sitelerden alıyorum gitti......r bu konuda çok iyi mesela sen ürünü görüp onay vermeden satıcıya parayı vermiyolar, kitaplarımı dr den indirimli alırım, elektronik alcaksam bilindik teknolojik marka sitelerden. 3d secure ödemeli yerlerden de yapabilirsiniz. Malum moda sitelerinden pek memnun kalmadım m..foni filan mallar çok uyduruk.

çok yaygın bi durum..gecenlerde tv de gordum adamın biri cep tel almıs 900 tl ye oyuncak tel ıle bir adet salatalık gelmiş kargoyla...

gecmiş olsun size

canım bu tarz seyler çok oluyor maalesef o nedenle isim yapmış güvenilir alışveriş siteleri dışında hiçbir yerden alışveriş yapmamak gerek.

hangi site olduğunu söylememişsin yalnız, isim vermende bi sakınca olacağını sanmıyorum reklam yapmıyorsun neticede:34:

canım bu tarz seyler çok oluyor maalesef o nedenle isim yapmış güvenilir alışveriş siteleri dışında hiçbir yerden alışveriş yapmamak gerek.

hangi site olduğunu söylememişsin yalnız, isim vermende bi sakınca olacağını sanmıyorum reklam yapmıyorsun neticede:34:

hürrem sultan hamam otu yağı. metin ilaç yazıyor üstünde. kargonun ismini yazmayım yalnız sonuçta onların bir suçu yok adları karalanıyor anladığım kadarıyla. internet sayfasında sayfası mor renklerle fon edilmiş daha çok. ıso kalite belgeli vs. yazsada sitede gelen yağların hiçbirinin üzerinde öyle ıso belgesiyle ilgili bir yazı amblem falanda görmedim.

O yüzden bilindik sitelerden ve daha öncesinde alışveriş yapıp ,yorumda bulunan kişilerin yorumlarını da göz önünde tutarak alışveriş yapmak lazım..

Gerekirse araştırmak lazım..

Geçmiş olsun..

hürrem sultan hamam otu yağı. metin ilaç yazıyor üstünde. kargonun ismini yazmayım yalnız sonuçta onların bir suçu yok adları karalanıyor anladığım kadarıyla. internet sayfasında sayfası mor renklerle fon edilmiş daha çok. ıso kalite belgeli vs. yazsada sitede gelen yağların hiçbirinin üzerinde öyle ıso belgesiyle ilgili bir yazı amblem falanda görmedim.

hırka aldım dememiş miydin :44:

Geçmiş olsun .
Sitenin adını merak ettim.

Ben netten çok alışveriş yaparım ama genelde bilindik sitelerden. Ödemeleri de kredi kartı ile yaparım ki sorun olursa paramı geri alabileyim.

Birde naçizane önerim alışveriş yapacağınız sitelerin hangi bankalarla anlaşması olduğuna bakın , ne kadar bilindik ve çok banka olursa güvenilire biraz daha yakın olur bana göre. Çünkü bankalar sanal posu kolay kolay vermiyorlar bildiğim kadarıyla.

Bu arada ilk kez dün farklı bir siteden alışveriş yaptım , buhar cihazı aldım. Bakalım umarım sıkıntı yaşamam.

konuyu açan arkadaşımız hırka aldığnı yazmış. bende onun üzerine benzer bir olay anlattım

pardon canım nicklere dikkat etmemişim konu sahibi sandım :)

benim internetle ilgili en kötü tecrübelerim hep gittig... sitesinde oldu. 2 kere aldığım ürün beklediğim gibi çıkmadı. fotografa çok güzel bir ürün koyuyorlar size ona benzetmeye calıstıkları saçma sapan bi sey yolluyorlar. ikisinde de iade süresi çok kısaydı ve iade kargo bedeli alıcıya aitti uğraşmadım Allah'ınızdan bulun dedim.

siz siz olun oradan alışveriş yaparken çok dikkat edin alıcı yorumlarına ve yaptığı satışlardan aldığı olumlu puanlara bakın. ebay de elin hongkonglusundan 6 dolara çanta aldım taş gibi çıktı ama bizim memleketin insanına güven yok :31:

Son düzenleme:
Arkadasim cok gecmis olsun. Bende internet alisverisini çok kullaniyorum. Ama bildiğim güvendiğim siteler. Ve mumkunse mutlaka satici ile ilgili yorumlari okuyun hic yorum yoksa sikayetvar.com da bi bakin barmi sikayetler varsa ne yönde. Borde gtti gidiyor n11 gubi sitelerde farkli tedarikcilere yer veriyor. Yani site guvenli ama satıcı guvenlimi. Onaylamadan once bi saat bakarim ben mutlaka ortalığa aklinizda bulunsun.

Şikayet var sitesine de bakın şikayetler ne durumda, cevaplanmış mı diye ben ona göre alıyorum

Şikayet var sitesine de bakın şikayetler ne durumda, cevaplanmış mı diye ben ona göre alıyorum

kesinlikle o site iyi bir yol gösterici... ben bır kez bı gsm operatorunu sıkayet var a yazmıstım tl yuklemıstım ama gelmemişti.. hemen geri donus olmustu.. oraya sıkayet de yazabılırsınız

Sitenin adı nedir?
yasak değil diye biliyorum bu tür şeyler, sonuçta burda deşifre etmek lazım, aynı hataya düşmeyelim
:34:

kesinlikle o site iyi bir yol gösterici... ben bır kez bı gsm operatorunu sıkayet var a yazmıstım tl yuklemıstım ama gelmemişti.. hemen geri donus olmustu.. oraya sıkayet de yazabılırsınız

Ben hep orayı kullanıyorum zaten :D sitenin müş. Hizm. Yazıyorum dönmüyolar oraya yazınca hemen arıyolar :D

Ben hep orayı kullanıyorum zaten :D sitenin müş. Hizm. Yazıyorum dönmüyolar oraya yazınca hemen arıyolar :D

kesınlıkle hemen arıyolar :))) hatta benım problemım coculdu sonra 2-3 kez de problemı cozduk baska bir sorun var mı dıye aradılar:)))
yusuf yusuf laşıyolar hahhaaa

Back
X