• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dolandırılıyordum!!

kkokos

çok aşııık:)
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2011
84
1
36
Bursa
merhabalar başınıza gelirse daha dikkatli davranın diye paylaşmak istedim az önce başıma gelenleri..ev telefonumuz çaldı telefona baktm efendim dedim karşımdaki erkek sesi kiminle görüşüyorum dedi.ben siz kimi aramıştınız dedim.ben emniyet müdürlüğünden arıyorum.sizin xxx nolu ev telefonu numaranızdan dün 21:30 sıralarında emekli bir subay ve eşi rahatsız edilmiş dedi.ben de bakın beyefendi sizin aradığınız telefon numarası kurumsal bir numara yahut sabit bir telefon numarası değil bir cep telefonu numarası.ben sizin polis olduğunuza nasıl inanacağım.ayrıca bahsettiğiniz o saatlerde evimizde hiç kimse yoktu biz iftara davetliydik(ki gerçekten öyleydi)dedim.o da bana bu telefon numarası kimin üzerine adı soyadı nedir gibi bir çok soru sormaya devam etti.bakın beyefendi ben sizin polis olduğunuza inanmıyorum ve sizinle daha fazla konuşmak istemiyorum diyerek telefonu kapattım.daha sonra babamı aradım haber verdim o da bizim arayanı gösteren telefonumuzdan bu numarayı bir kağıda aktarıp saklamamı;olanları polise bildireceğini söyledi.annem eve geldiğinde babamı beklemedi ve 155i arayarak bu olayı bana anlattırdı.ben de bizm sizi şu anda aradığımız xx nolu ev telefonumuz için size gelen böyle bir şikayet var mı?diye sordum.bayan, bir polisin asla bu şekilde bir arama yapmayacağını ve gerekli ad soyad tc kimlik banka hesap no gibi bilgileri almak için bir çok dolandırıcının bu yolu kullandığını söyledi..haberiniz olsun canlarım:52:ben de forumda dolaşırken yine böyle bir konuya rastlamasam belki kanabilirdim:17:umarım kimsenin başına böyle şeyler gelmez;gelse de benim gibi ucuz atlatır...:26:

Son düzenleme:
evet ya böyle olaylar çok oluyomuş..
emniyetten msjda geliyo sürekli, uyarı msjı..
bu devirde kimseye güven olmuyo cidden :18:

çok sağol ya bilgilendirdiğin için.zaten ortalık öyle kötüki benim cebime EGM den sürekli mesaj geliyor sizi arayarak veya mesaj göndererek çeşitli hediyeler kazandığınız bildirenleri armayınız.kredi kartı veya kişisel bilgilerinizi vermeyiniz...şeklinde.allah kötü insanların şerrinden bizleri korusun

çok sağol ya bilgilendirdiğin için.zaten ortalık öyle kötüki benim cebime EGM den sürekli mesaj geliyor sizi arayarak veya mesaj göndererek çeşitli hediyeler kazandığınız bildirenleri armayınız.kredi kartı veya kişisel bilgilerinizi vermeyiniz...şeklinde.allah kötü insanların şerrinden bizleri korusun

rica ederim canım..amin..

Hah. Geçen gün de herifin bizi TTNet adına aradı. Kotayı aşmışız. İyi de bizim paket sınırsız. :9:
Ben de yemiş gibi yaptım. "Aa hiç farkında değiliz, bu arada adınız neydi falan dedim. o da adımızı veremiyoruz dedi. sonra bana ad soyad,telefon bisürü bişey sordu. Ben de sen veremiyosan adını, ben de veremiyorum. Abim kızıyo. Yabancı erkeklerle konuşma dedi." dedim :9: Adam neye uğradığını şaşırdı. Kapatırken de "Bu arada bizim net paketini tutturamadınız. Araştırmadan aramayın bi daha bi zahmet" dedim. Kapattım. Eniştem polis. Arayan numarayı da ona verdim. Suç duyurusunda bulundu.

:65:

Hah. Geçen gün de herifin bizi TTNet adına aradı. Kotayı aşmışız. İyi de bizim paket sınırsız. :9:
Ben de yemiş gibi yaptım. "Aa hiç farkında değiliz, bu arada adınız neydi falan dedim. o da adımızı veremiyoruz dedi. sonra bana ad soyad,telefon bisürü bişey sordu. Ben de sen veremiyosan adını, ben de veremiyorum. Abim kızıyo. Yabancı erkeklerle konuşma dedi." dedim :9: Adam neye uğradığını şaşırdı. Kapatırken de "Bu arada bizim net paketini tutturamadınız. Araştırmadan aramayın bi daha bi zahmet" dedim. Kapattım. Eniştem polis. Arayan numarayı da ona verdim. Suç duyurusunda bulundu.

hahaha:)çok şekersin.suç duyurusunda bulunmanız güzel olmuş..çoğu kişi umursamıyor.babam henüz işten gelmedi ama o da suç duyurusunda bulunacağını söyledi..bu numara kimin üzerine diye sorduğunda zaten çok şaşırdım.çünkü böyle bir suçlamayla evimizi arayan polisin kimi aradığı konusunda fikri olması gerekiyordu:63:yemezler..

ya niye kimse beni aramıyor..
şöyle arasada dalga mı geçsem bi:2:
ben polisim yeriniz tespit edildi diye filan:52:

:) ne kadar çetin cevizler varmış..açıkçası emniyet müdürlüğünden aradıklarını söylediklerinde önce bir ne oluyoruz olmuş sonra toparlamıştım:26:

bizide aynı gerekçe ile aradılar normal bir numaraydı yani 444lü değil işte birsürü sey söyledi sonra işte yeni kampanyamız var kredi kartı bilgileriniz o yeni kampanyaya geçiş yapabilrsinz dediler bende dedim ben internetten çalışan bir bayanım internet yolu ile herşeyi yapabilirim gerekirse ttnet resmi internet sitesine girer yeni kampanyaya geçiş yaparım iyi günler dedim kapattım

Geçen beni de aradılar.Televizyon izleme alışkanlıklarıyla ilgili telefonda anket yapıyorlarmış (!)
Sorulara gel: Anan kim, baban kim, anne kızlık soyadın ne?
"Ramazan ramazan anamı karıştırma ki ben de senin ananı karıştırmayayım" dedim.Kapattım telefonu.
Oruçlu kafayla daha dikkat etmek gerekir zira bazen insan yorgunluk, susuzlukla daha yavaş algılayabiliyor insan.

bizide aynı gerekçe ile aradılar normal bir numaraydı yani 444lü değil işte birsürü sey söyledi sonra işte yeni kampanyamız var kredi kartı bilgileriniz o yeni kampanyaya geçiş yapabilrsinz dediler bende dedim ben internetten çalışan bir bayanım internet yolu ile herşeyi yapabilirim gerekirse ttnet resmi internet sitesine girer yeni kampanyaya geçiş yaparım iyi günler dedim kapattım

En iyisi valla. :15: Biz bunlara duyarlıyız ancak bazı insanlar hala bunların farkında değil ve bu tuzaklara düşüyorlar. İnsanların ciddi anlamda bilinçlendirilmesi gerek. :50:

Geçen beni de aradılar.Televizyon izleme alışkanlıklarıyla ilgili telefonda anket yapıyorlarmış (!)
Sorulara gel: Anan kim, baban kim, anne kızlık soyadın ne?
"Ramazan ramazan anamı karıştırma ki ben de senin ananı karıştırmayayım" dedim.Kapattım telefonu.
Oruçlu kafayla daha dikkat etmek gerekir zira bazen insan yorgunluk, susuzlukla daha yavaş algılayabiliyor insan.

Televizyon alışkanlığımın anamla ne ilgisi varsa. :63:

:) ne kadar çetin cevizler varmış..açıkçası emniyet müdürlüğünden aradıklarını söylediklerinde önce bir ne oluyoruz olmuş sonra toparlamıştım:26:

burdan okuya okuya öğrendim artık vallahi dolandırıcıları yoksa hiç bilmeseydim bende inanırdım:1:
allahtan sende dolandırıldım demiyorsun " dolandırılıyordum" diyorsun.
allah korumuş:16:

Amcamın yaptığı şey geldi aklıma .

Birgün aradılar işte yine TTnet bahanesiyle. Oturuyorduk amcamla. Paket değişimi falan dediler. Kredi kartı numarası dediler bir sürü bir şey istediler.
Amcam da "Yaşınız kaç?" dedi. Adam da bilgi veremiyoruz efendim dedi. Amcam da "Sesin çok tatlı geliyor, belki yaşımız aynıysa ben gelir paket değiştirirdim." dedi..
Kısa bir sessizlikten sonra adam telefonu kapattı. :9:
Bu arada Amcam üniversite öğrencisi. :9:

Halamları aradılar , polis olduklarını söylediler , sizin interneti biri kullanıyor
İnternet bankacılığı üzerinden hesabınızdan para çekiyorlar filan gibi şeyler saçmaladılar
Halamlarda internet yok ki :1:
Hiç birimizde internet bankacılığından faydalanmıyoruz
Tabi benim aileme ne demeli birde adamlarla muhatap oldular
Sonra karakolu aradık , bu kişilerin dolandırıcı olduklarını söylediler
Sonrada bizi aradılar ama bizimkiler ne dedi hatırlamıyorum
Zaman zamanda böyle tipler dolaylı yollardan arıyorlar ailem istemiyoruz deyip suratlarına kapatıyor .

Son düzenleme:
Back
X