merhabalar başınıza gelirse daha dikkatli davranın diye paylaşmak istedim az önce başıma gelenleri..ev telefonumuz çaldı telefona baktm efendim dedim karşımdaki erkek sesi kiminle görüşüyorum dedi.ben siz kimi aramıştınız dedim.ben emniyet müdürlüğünden arıyorum.sizin xxx nolu ev telefonu numaranızdan dün 21:30 sıralarında emekli bir subay ve eşi rahatsız edilmiş dedi.ben de bakın beyefendi sizin aradığınız telefon numarası kurumsal bir numara yahut sabit bir telefon numarası değil bir cep telefonu numarası.ben sizin polis olduğunuza nasıl inanacağım.ayrıca bahsettiğiniz o saatlerde evimizde hiç kimse yoktu biz iftara davetliydik(ki gerçekten öyleydi)dedim.o da bana bu telefon numarası kimin üzerine adı soyadı nedir gibi bir çok soru sormaya devam etti.bakın beyefendi ben sizin polis olduğunuza inanmıyorum ve sizinle daha fazla konuşmak istemiyorum diyerek telefonu kapattım.daha sonra babamı aradım haber verdim o da bizim arayanı gösteren telefonumuzdan bu numarayı bir kağıda aktarıp saklamamı;olanları polise bildireceğini söyledi.annem eve geldiğinde babamı beklemedi ve 155i arayarak bu olayı bana anlattırdı.ben de bizm sizi şu anda aradığımız xx nolu ev telefonumuz için size gelen böyle bir şikayet var mı?diye sordum.bayan, bir polisin asla bu şekilde bir arama yapmayacağını ve gerekli ad soyad tc kimlik banka hesap no gibi bilgileri almak için bir çok dolandırıcının bu yolu kullandığını söyledi..haberiniz olsun canlarım
ben de forumda dolaşırken yine böyle bir konuya rastlamasam belki kanabilirdim
umarım kimsenin başına böyle şeyler gelmez;gelse de benim gibi ucuz atlatır...:26:

Son düzenleme: