Dolandırılıyordum..

linda20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
1.431
565
Hayırlı akşamlar arkadaşlar..
Biraz önce facebook adresime girdim uzun zamandır görüşmediğim bi akrabamızdan mesaj gelmiş Allah Allah nerden esti de yazdı ki dedim.Kendisi bankada çalışıyor yani bankacı.Sıcak kanlıda bi insan ''selam'' yazmış ben de aleykümselam dedim.Nasılsın demiş.Ben içimden diyorum böyle resmi konuşmazdı neden resmi yazıyor ki diye..
Her neyse iyiyim sağol canım sen nasılsın dedim.Bana yazdığı şu:
İyiyim sağol vakıfbank olarak 1250 tl değerinde hediye çeki veriyoruz ben de sana yazdım kredi kartın var mı?
yazmış.
Ben başta işkillendim soğuk yazmalarından ama değildir belki diye öğrenci olduğum için ziraat kartım var dedim gençkart tabi o kartın limiti az oluyo.Bizim dolandırıcı beğenmedi başka yok mu yazdı.
Ben de babamın kartının olduğunu söyledim ki limiti 20 bindi.Babama dediğimde babam benim işim olmaz 1.250 tlyle napıcaksın boşver ben kimseye kartımı vermem dedi.
Ben dinlemedim babamı babamın var olur mu diyorum hala o da olur canım sen kartın üzerindeki 16 haneyi yaz dedi.
Tabi ben inanmadığım için yakınımızın oğlunun ismi ege ama ben hasan napıyo dedim masus :) bakalım ne dicek diye iyi canım yazmış.O zaman anladım.
Sonra annem hemen aradı yakınımızı sordu o da facemi ele geçirmiş dolandırıcılar ben de vakıfbankta olunca ismimle kandırıyolar şuan polis araştırma yapıyo dedi.
Şok oldum.Sizleri bilgilendirmek adına paylaşıyorum bunu dikkat edelim arkadaşlar..

Allah belalarini versin ins.ac kopekler.kimbilir kac kisiyi aglarina dusurdu bunlar.allahtan sen 16 haneyi vermemissin aferim sana

Zaten yazdıklarından kim olsa işkillenir ki sizde inanmamışsınız zaten :))

Aynı tarz mesaj bana da gelmişti çok samimi bir arkadaşımdan tabi ben direk anladım seni savcılığa şikayet edeceğim deiyince sildi. Sonra arkadaşta aldı hesabını. Annemin sözü vardır cazip gelen şeylerden uzak durun diye en güzel tedbir bu sanırım bu doladırıcılara karşı.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar..
Biraz önce facebook adresime girdim uzun zamandır görüşmediğim bi akrabamızdan mesaj gelmiş Allah Allah nerden esti de yazdı ki dedim.Kendisi bankada çalışıyor yani bankacı.Sıcak kanlıda bi insan ''selam'' yazmış ben de aleykümselam dedim.Nasılsın demiş.Ben içimden diyorum böyle resmi konuşmazdı neden resmi yazıyor ki diye..
Her neyse iyiyim sağol canım sen nasılsın dedim.Bana yazdığı şu:
İyiyim sağol vakıfbank olarak 1250 tl değerinde hediye çeki veriyoruz ben de sana yazdım kredi kartın var mı?
yazmış.
Ben başta işkillendim soğuk yazmalarından ama değildir belki diye öğrenci olduğum için ziraat kartım var dedim gençkart tabi o kartın limiti az oluyo.Bizim dolandırıcı beğenmedi başka yok mu yazdı.
Ben de babamın kartının olduğunu söyledim ki limiti 20 bindi.Babama dediğimde babam benim işim olmaz 1.250 tlyle napıcaksın boşver ben kimseye kartımı vermem dedi.
Ben dinlemedim babamı, babamın var olur mu diyorum hala, o da olur canım sen kartın üzerindeki 16 haneyi yaz dedi.
Tabi ben inanmadığım için yakınımızın oğlunun ismi ege ama ben hasan napıyo dedim masus :) bakalım ne dicek diye iyi canım yazmış.O zaman anladım.
Sonra annem hemen aradı yakınımızı sordu o da facemi ele geçirmiş dolandırıcılar ben de vakıfbankta olunca ismimle kandırıyolar şuan polis araştırma yapıyo dedi.
Şok oldum.Sizleri bilgilendirmek adına paylaşıyorum bunu dikkat edelim arkadaşlar..

aynısı bizim ailede de oldu. bankacı bir ablamız var onun hesabını ele geçirmişler onun hesabından birine yazmışlar ''ben terfi aldım bu yeni yerimde müşteri çekmeliyim bu yüzden kredi kartı bilgilerini verir misn' vs yazmış. ki nasıl bulmuslarsa samımı oldugunu bulmuslar hani yardım etmek isteyecek biri.
o da verirken eşi gelmiş heen yazamamıs bari yazmayıp arayayım hem tebrik edeyim derken bir arıyor kadının hiçbir şeyden haberi yok.

iyice ceşitlendirdiler bu dolandırma işini uyanık olmak gerek

geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış canım.

ayrıca bizi bilgilendirdiğin için saol. bu devirde insan babasına bile güvenmemeli ki akraba ya asla. devir kötü :/

Verilmis sadakaniz varmis.
Baska bi isimle konuya girmenizde cok akillica.

Bunun başka versiyonu başıma geldi, ben de kampanya çok güzelmiş sen dur burda benim savci bir arkadaşım var ona da söyleyeyim o da faydalansin deyince pirrr ucuverdi. Bir baktım hesabı kapatıp kaçmış iki dakika içinde :)))

aynısını bana yaptılar bende inanmadım yok veremem filan dedim üstün bir ton küfür yedim :KK53:

X