Hiç bilmediginiz kişilere kişisel bilgilerinizi niye veriyorsunuz ki?Herşey olabilir.Dolandırıcı,organ mafyası,uyuşturucu taciri sapık vs..
Anne kızlık soyadını kredi kartı bilgilerini sana gelen inetrnet şifrelerini vermediğin sürece sorun yok.
Yada adına bir sigorta yaptıklarını idda ederlerse mutlaka poliçeye attığın imzalı belgeyi iste, tabiki de gönderemeyecekler korkup kapatacaklar.
Genel bilgilerini öğrenmişler artık dikkatli ol
Ve itibar etme....
ETMEEEE :)))
Ne geliyorsa bu durumlarda, vicdanımızdan geliyor başımıza
Hayırlı günler kızlar.
Bugün beni rehberimde kayıtlı olmayam bir numara aradı. Bende daha önce iş başvurusu yaptığım için hemen açtım. Ama bir çeşit anket yaptıklarını söylediler. Kullanıcılarla ilgili. Bende ne zararı var,insanlar bu işten para kazanıyor yardımcı olayım ne olacak sanki diye aptal gibi sorulara cevap verdi. Lise mezunu olduğumu, öğrenciliğe devam ettiğimi,yaşımı, yaşadığım şehri ve babamın işini söyledim. Daha sonra bana kullandığım operatörün kara kartal tarifesiyle ilgili bir sürü sorular sordular. Tam 7 dk böyle devam etti baktım biteceği yok kapattım telefonu. Birkaç dakika sonra başka bir numara aradı açmadım. Başka bir numara daha aradı yine açmadım. Uygulamada bu numaranın kime ait olduğunu öğrenmeye çalıştım birisi bu numarayı rehbere dolandırıcı olarak kaydetmiş. Başka bir numarayı da google'da arattım ve insanların yorumlarını gördüm dolandırı vs. demişler. Verdiğim bu bilgiler herhangi bir şeyde kullanılabilir mi? Dolandırılmış olabilir miyim?
Ipsos olabilir mi?
Dolandırıcı olarak kayıtlı onlarda pek cok yerde. Cok soru sorduklari icin supheli gelmis herkese galiba.
Onlarsa cidden anket yapıyor korkma :)
Kimlik bilgisi adres, banka bilgisi vermediysen ne yapabilir hiiic.. tabi seni arayip bu verdiğin bilgilere dayanarak bisey soylerlerse inanma
Haklısın da sosyal medyada bile bu bilgileri paylaşmayı doğru bulmuyorum.Bu bilgiler sosyal medyadan bile bulunacak düzeyde olduğu için söyledim. Ama iş daha özel şeylere gelse zaten söylemezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?