Dolar/TL 3 Lirayı Gördü

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.117
31.159
1.123
61
Konya
Dolar, sabah erken saatlerde psikolojik sınır olan 3 lirayı gördü. Dolar/TL tarihi zirvesini yenileyerek 3'ün üzerine çıkmasının ardından 2.96'dan işlem görüyor.
Dolar/TL sabah erken saatlerde, koalisyon hükümet çalışmalarının olumsuz sonuçlanması, terör olayları ve ABD'nin fariz artacağı beklentisi ile bir hafta içinde sert yükselişlerle yeni tarihi zirvesi olan 3.0020'ye kadar yükseldi. Ardından saat 07.46'da 2.9579/2.9610'da işlem görüyor.



BAŞBAKAN'DAN DOLAR YORUMU

Dolardaki yükseliş Asya işlemlerindeki TL satışlarından kaynaklandı.

Uzmanlar dolardaki yükselişin devam etmesini beklediklerini belirtip, 3 liranın görülmesinden ardından 3,15 ve 3,60 seviyelerinin görülebileceğini ifade etti.

EURO'NUN DURUMU

Euro da güne 3.32 liranın üzerinde başladı ardından 3.30 - 3.31 lira düzeyine çekildi.

'MERKEZ BANKASI'NI SUÇLU BULUYORUM'

Ekonomist Ali Ağaoğlu, "Bu kadar hızlı bir hareketi kimse beklemiyordu. Dün bir kaç telefon aldım. Bunlardan ikisi sadece dertleşmek için aradıklarını söyleyenlerdi. Gelinen nokta itibariyle, siyasi korkular üzerine şimdi ekonomik korkular arttı. Seçimden bir hafta öncesine kadar olumlu bir hava ve umuda sahipken seçimlerden iki ay sonra her gün iki taraftan da ölüm haberleri gelmeye başladı, gerçekten çok zor. ABD ile İran anlaşması var. Böyle bir durumda bulunduğumuz bölgede bir numaralı ülke İran olacak. Sadece Türk Lirası rekor kırmıyor. Fed'in etkisiyle diğer gelişen ve bazı gelişmiş ülke para birimleri de dolar karşısında rekor düşük seviyelere geldi. Koalisyon umuduyla TL güçlendi ama bu ihtimal ortadan kalkınca, TL negafif ayrışıyor. Finansal baskı açısındn, ben Merkez Bankası'nı suçlu buluyorum. Olağanüstü dönemler olağanüstü önlemler gerektirir" dedi.
haberler.com
 
Back