Döllenen yumurtanın tutunamadığını düşünenler...

littlebee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
1.977
2.186
133
Kızlar merhaba,
4 aydır korunmayı bıraktık. Şu an 4+6 hamileyim çok şükür.
İlk 3 ay bebek olmayınca biraz şüpheye düştüm neden olmuyor diye. Normal şartlarda 28 güne bir adet olurdum çok düzenliydi. Adetimin ilk günü ağrı olur, öncesinde kesinlikle olmazdı. Korunmayı bıraktıktan sonra adet dönemimde değişiklikler oldu. Adet olmama 1 hafta kala ağrı başlayıp bitene kadar devam etti. Kanamanın yoğunluğu ve günler de normal düzenden biraz farklıydı.
Hamile kaldığım ay son adet başlangıç tarihinden 15 gün sonra son kez ilişkiye girdik ve bir daha girmedik. Yani yumurtlamanın olabileceği son yüksek olasılıklı gün. Benim düşüncem şu: daha önceki aylarda döllenme olup, sonrasında da ilişkiye girdiğimiz için tutunamaması gibi bir durum vardı sanki. Bilimsel hiç bir kanıtım yok tabii tamamen içgüdüsel. Kimyasal gebelik yaşadığını düşünen arkadaşlara belki bir faydası olur. Çünkü ben de öyle düşünüyordum.
Sonuçta vajinal ultrasondan sonra bebeğini kaybedenler de var. Belki bazıları yapısı gereği döllenmeden sonraki ilişkiye yada vajinal ultrasona karşı hassas oluyor.

Umarım yazdıklarımın bebek sabi olmak isteyenlere bir faydası olur.

Vajinal ultrasondan bende korkuyorum çok araştırdım ama vajinal ultrason düşüpe neden olmaz kesinlikle deniyor. Ama bi arkadaşım v.ultrasondan sonra bebeğini kaybetti

Ben 2 doktora gittim. Bu düşüncemden sonra vajinal ultrason isteseydi de yaptırmayacaktım. Bekleyecektim. 5 hafta bile dolmamış olmasına rağmen çok şükür normal ultrasonda kese göründü. Şansıma 2 doktor da doğrudan normal ultrasonda baktı :):KK46:

Bende 5. Haftanın içindeyim sırf bu yüzden bekliyorum normal ultradondan görünmesi için

Vajinal ultrasondan bende korkuyorum çok araştırdım ama vajinal ultrason düşüpe neden olmaz kesinlikle deniyor. Ama bi arkadaşım v.ultrasondan sonra bebeğini kaybetti

Bebeklerimiz aynı dönem sanırım :anneadayı: 1 gün fark var görülüyor.

Bende 5. Haftanın içindeyim sırf bu yüzden bekliyorum normal ultradondan görünmesi için

Hiç gittin mi doktora? Bence gidebilirsin. Vajinal ultrason derse yaptırmazsın. Normalden bir deneyelim görebilirsek de. Ben sabredemiyorum çünkü. Öyle düşünerek gittim. Allahtan vajinal istemedi daha küçük olmasına rağmen. İsteseydi de yaptırmayacaktım. Sen de bir dene istersen

Kızlaaaar ayni dönem hamile kalmışız :)).. ben bu hafta sonu degil sonraki haftasonu gitmeyi planlıyorum.. 6 hafta bitmis olur diye düşünüyorum..

Hayırlısıyla kalp atışlarını bi duysaydik

telaslianne telaslianne Sen de mi ilk defa gideceksin. Nasıl sabrediyorsunuz. Ben bekleyemedim. :KK46: 2 hafta sonra tekrar gidicem kısmetse bu sefer kalp atışını duymak için :dua:

telaslianne telaslianne Sen de mi ilk defa gideceksin. Nasıl sabrediyorsunuz. Ben bekleyemedim. :KK46: 2 hafta sonra tekrar gidicem kısmetse bu sefer kalp atışını duymak için :dua:
Çünkü ilk gebeliğimde öğrenir öğrenmez gittim hemen , doktor bir hafta sonra gel dedim gittim 10 gun sonra gel dedi günü bile gecirmedim uzerine o kadar cok düştüm ki sonuç maalesef boş gebelikmis.. keseyi gördüm diye sevindim kalp atisini duymaya diye gidip kurtaj oldum :(.. hayirlisi boyleymis nasibimizde yokmuş.. bu sefer gitmek istemiyorum simdi gitsem bile diyecek ki 10 gun sonra gel :).. folik asiti 3 ay boyunca kullandım zaten.. tedirginliğim kalp atisini duymada.. onun icin 6 hafta bitsin öyle gidecegim bu gebeligimde daha rahat olacağım diye söz verdim kendime..

Bir bebeğin tutunacağı varsa tutunur. Bu kesinlikle siz ilişkiye girdiğiniz için veya vajinal ultrasonla sağlıklı bir bebek düşmez. Ben kotunmayı bıraktıktan sonra adetim hep saçmaladı 1 ay hep çamur gibi kanamam oldu bi ay az kanama oldu falan bunun sebebi vücudun ilk lez spermle karşılaşıp buna karşı savunmaya geçmesi tepki vermesiymiş. Bence rahat olun sağlıklı bir bebek tutunuyor. Sağlıklı değilse bebek düşüyor zaten.

Çünkü ilk gebeliğimde öğrenir öğrenmez gittim hemen , doktor bir hafta sonra gel dedim gittim 10 gun sonra gel dedi günü bile gecirmedim uzerine o kadar cok düştüm ki sonuç maalesef boş gebelikmis.. keseyi gördüm diye sevindim kalp atisini duymaya diye gidip kurtaj oldum :KK43:.. hayirlisi boyleymis nasibimizde yokmuş.. bu sefer gitmek istemiyorum simdi gitsem bile diyecek ki 10 gun sonra gel :).. folik asiti 3 ay boyunca kullandım zaten.. tedirginliğim kalp atisini duymada.. onun icin 6 hafta bitsin öyle gidecegim bu gebeligimde daha rahat olacağım diye söz verdim kendime..

Çok üzüldüm..
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Çok garip bir hismiş gerçekten hamilelik. Ben de mutluluktan çok korku yaşıyorum sanki..

Vajinal ultrasondan korkanlar iliskiyede girmiyordur umarim :) ilk gebeligimde alttan baktirdim 2 kere kanamam oldu. Ama baktirdigim gun degil 3-4 gun sonra. İkincide hep ustten baktirdim o da dustu ben ultrasonla alakali oldugunu dusunmuyorum.

Back
X