Dolmalarin dibine tutmamasi icin ne yapiyorsunuz?

_chocolate_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
1.324
2
116
38
Almanya
Evet arkadaslar ben aslinda cok güzel dolma yaparim ama dolmalarin dibine tutmasi ile ilgili bir problemim var. ne yapsam dibine tutuyor neden böyle oluyor anlamiyorum. Altina iki tane capraz cattal koydum olmadi, yaprak dizdim olmadi. Sizler neler yapiyorsunuz dibine tutmamasi icin?

altına yaprak seriyorum ve su kaynadıktan sonra ocağı çok kısıyorum
nerdeyse kapatır gibi
ağır ağır pişiyor

evet bende aynen yaprak sererim dibe...sonrada çok kısık ateşte yavaş yavaş pişiririm dibide tutmuyo ...

kısık ateşte pişir canım altına yaprak
kaburga kemikleri etli yapıldıysa eğer
havuç
çeşitli şeyler koyarak farklı lezzeteler yapabilirsin ama önemli olan kısık ateş

vallahi bende düdüklüde pişiriyorum hem çok lezzetli oluyor tabi bende kısık ateşte pişiriyorum hemde çok çabuk pişiyor.

Hmm ben cok aceleci davranip altini cok aciyorum galiba... Altini kisiyorum ama fazla degil yinede sapur supur kaynayacak sekilde. sagolun kizlar

bende hiç bişey koymam ama tutmazda dibine demekki az açtığımdan altını bence tek yol bu bide ben suyuna dikkat ederim baktımki pişmiş suyunu alır ocağı açarım ağzını sıkıca kaparım iyice buhar dolar sonra sofra bezine sararım dolmayı annemden öğrendim bunu hep yaparım...

annem kırılan tahta kaşıkların saplarını koyar hep.. ya da tahta bi kaç çubuk..asla tutmaz

biz biberin içini doldurduğumuzda ona dolma diyoruz yani pazarda dolmalık biber adı altında satılan sebzenin pişmiş haline dolma diyoruz.
lahana,asma yaprağı gibi sarılarak yapılan sebzelerede sarma diyoruz.
dolma diye baktım sarma hakkında yazmışsınız şaşırdım :53: :56:

Mutlaka çok kısık ateşte az suyla pişir dolmanı ama yok yine de tutuyor diyorsan tencerenin dibine yağlı kağıt ser,hayatta dibi tutmaz..:34:

bende ne yazıkkı kac kez denememe ragmen dolmanın ıc harcını tutturamıyorum hep bıseyı eksık yada fazla oluyor ve hep cope gıdıyor bana oılcu verebılecek olan var mı cunku nette tarıflerde goz kararı dıyor ve ben o goz kararını tutturamıyorum bana tuzuna kadar olculu bı tarıf lazım yardımcı olursanız cok mutlu olurumn bugune dek hıc kendı yaptıgım dolmayı ve sarmayı yıyemedım ne yazıkkı:56::56:

Mutlaka çok kısık ateşte az suyla pişir dolmanı ama yok yine de tutuyor diyorsan tencerenin dibine yağlı kağıt ser,hayatta dibi tutmaz..:34:

bu benim korkulu rüyam oldu artık ne yapsam sarmalar hep dibine tutuyor:23: son sıram hep çöpe gidiyor.yaprak seriyorum altına ama yine de dibine tutuyor:44:
bu yağlı kağıt aklıma yattı bir de bunu demeyim bakalım
inşallah işe yarar kızlarım çok seviyorlar ama hep bir kısmı çöpe gidiyor sarmaların:84:

bende yaprak sarmaların üstüne her tarif okuduğumdasadece tebek deniliyor,ama sade tabak konulduğunda yaprağın içi sulu hamur gibi oluyor,illaki üzerine bir tas dolusu su koyuyorum,bunuda fazla pişiremiyorum ve yapraklar açılma yapıyor,:59: fazla ağırlık olduğundan dibi tutuyor şaşırdım ne yapacağımı...

Back
X