Dolmuştaki kadının terbiyesizliğine cevap veremedim

denizliligenc1995

Umut dolu insanlarız
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2017
2.026
2.492
83
arkadaşlarımla buluşmaya gidiyordum. Dolmuşa bindim. Az önce kadının biri bindi dolmuşa. Yanıma 11-12 yaşında Suriyeli bir çocuk oturmuştu. Onu kaldırdı. Siz hem ülkeyi zapt ettiniz hemde dolmuşa binip oturuyorsun kalk dedi. Çocuğu kaldırdı. Kendi oturdu yanıma. Çocuğa terbiyesize bak hem ülkemize geldiler hemde oturuyorlar dedi. Çok sinir oldum. Cevap veremedim. Kadın baya kavgacı birine benziyordu. Sustum. Suriye'den geldi diye çocuğa böyle mi yapmak lazım. Ona ülkemizi ele geçirdiğiniz, zapt ettiğiniz yetmiyor gibi birde oturuyor terbiyesiz demesi kalk koltuktan deyip kaldırıp kendi oturması merhamete yakışıyor mu. .. amacım tartışma çıkması değil. Hislerimi paylaşmak istedim. Konuyu kapatmak nasıl oluyor bilmiyorum. Hakkınızı helal edin.

Son düzenleme:
Suriyeliler konusunda ben de rahatsizim. En büyük rahatsızlığım da ileride yaşanacak tehlikeler. Git gide çoğalmaları, ileride hak talep edecek duruma gelecekleri korkusu, pkk ile bas edemiyorken bir de bunların başımıza acacaklari isler. Emin olun evlebsem çocuk yapmak için bin kere dusunurum.

Ancak bunların hiçbirinin sorumluluğu o küçücük yavruda değil. Onun suçu yok. Siyasi iradelerin suçunu küçücük çocuktan çıkarmak tam bir vicdansizlik örneği. O kadına bunları söylerdim heralde. Zavallı çocuk da istemezdi heralde bunları yasamayi. Kadınla belki de tartisirdim.

Cevap verirdim. Haksızlıklara karşı çıkmakla yukumluyuz. Cocuk ayakta gidebilecek kadar buyukse türk Suriyeli fark etmez yaşlı biri için rica ile kaldırılabilir ama terbiyesizliğe lüzum yok.

Cevap verseydiniz? Ne yapalım? Karıştırmayın ortalığı

Çocuklara karşı yapılan şeyler sinirlerimi bozuyor. Ne buraya gelmeleri ne de ülkelerinde yaşananlar onların suçu değil.

Üzücü
Açıkcası ben üzülüyorum sonuçta kimse ırkını seçemiyır
Avrupada da türklere bunu yapıyorlar
Ayrımcılığın her türlüsüne karşıyım
Kaldı ki ufacık çocuğa .haddini bildirirdim o kadının susamam ben

Haksizliga sessiz kalan, dilsiz seytandir.

Ne diyelim simdi?

Ben olsam orda o kadinla kavga ederdim.
Konu suriyeliler degil. Sucu gunahi olmayan bir masumun itilip kakilip utandirilmasi buyuk sorun benim icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…