Makarnalar Domates Soslu Makarna-Resimli

crescentmoon

¢яєѕ¢єηт
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
3.348
3
316
İçel Mersin
acı sevenler bu tarifi kırmızı acı biberlede yapabilir.

soğan küçük küpler şeklinde doğranır
sarımsak ezilir
domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır
biberlerin çekirdekleri çıkarılıp doğranır

1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1-2 yeşil biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 orta boy domates
1 paket makarna
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı tozşeker
1-2 çorba kaşığı sirke
10 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

tavada zeytinyağı kızdırılır
soğan,sarımsak,biber kavrulur
domates eklenir kısık ateşte 10 dk pişirilir
makarna tuzlu suda haşlanır
suyundan bi kaç kaşık domates sosuna eklenir.
domates sosuna tuz,karabiber,şeker,sirke ve biraz kaşar peyniri ile tatlandırılır.
haşlanmış makarnaya karıştırılır
üzerine kalan kaşar peyniri serpilir.
afiyet olsun.

bayılırım makarnaya. heleki domates soslu. offff nasıl canım çekti valla. akşama kesin makarna yapacağım. paylaşımın için teşekkürler canım. cokacimcoooka.s.

güzel bir tarife benziyo. bende makarnadan ne yapsam diye düşünüyom hep. çok teşekkükler paylaşım için.

offffffffffffffffffff nası canımçekti ark rejimi bozdurcaksınz ya amannnnn bana ne ya bi kerden bişey olmaz valla tutmayın mutfaha gideyomcokacimcoook

kızlar ben makarnamla meşhurum ya:sm_cool: bende domates soslu yaparım ama soğan tadını bozuyo gibi geldi bana ben sarımsak ve baharatları kullanırım nişanlım makarnayı sevmediği halde benimkini yedikten sonra hep benden makarna istedikaydirigubbakcemile3 makarna sevilmezmi ya haftanın 3 günü mutlaka yapar yerim sadece makarna bildiğimi biliyolarkaydirigubbakcemile3 ama sevdiğim için yanınada salata yapıyorum bazen yoksa eksik beslenmiş olurum gidip italyan makarnası alıcam bide domates sosunun üzerine pernesan peyniri tabikide migroslarda var kızlar deneyin=)

domatesli makrna yemekten makarnaya dönüşücem
yakında ama ben yinede yemeye devam ediyorum
:icecream:

Back
X