Börekler Domatesli Bayıldım Böreği (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Şimdi çıkardım fırından inanılmaz güzel kabardı ve tadı nefis olmuş.İlk defa denedim,tarif için Kibelininsofrasına çok teşekkür ediyorum:)
Bayıldım.

Bol domatesli, kaşarlı mayalı börek. yapımı kolay ve pizza lezzetinde…
Malzemeler:
hamur için:
aldığınca un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
25 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
iç malzemeleri:
5 domates
4 sıvribiber
2 soğan
karabiber , tuz
arzu edilirse 1 kase rende kaşar
üzerine :
yumurta sarısı
domates dilimi
arsına sıvıyağ

domates, soğan ve biber yıkanır incecik doğranır. soğan ve biber 2 çorba kaşığı tereyağı ile hafif pişirilir. ince doğranmış domates eklenir baharatlar eklenir suyu az kalana kadar kısık ateste sote yapılır. soğumaya bırakılır.
Hamur için:
un hariç malzemeler karıştırılır. maya eritilir. un ilavesi ile ele hafif yapışan hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 10 bezeye ayrılır. her beze unlu zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır üzerlerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ sürülür. ilk beş hamur bu şekilde yapılır üst üste dizilir. kalan beş bezede aynı işlem yapılır. fırın tepsisi hafif yağlanır. üst üste dizilen ilk beş hamur merdane ile tepsi boyunda açılır içine yerleştirilir. hazırladığımız domatesli iç eşit sekilde döşenir kaşar serpilir.diğer üst üste dizilmiş 5 hamurda merdane ile açılır yerleştirilir dilimlenir mayalanmaya bırakılır. mayalanan börek yumurta sarısı sürülür domates dilimleri ile süslenir. önceden ısınmış 200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun:O)

Son düzenleme:
286468508126c983c77e.jpg

dsc03358smallsto5.jpg

domatessil4.jpg

dsc03362smallspb6.jpg

Son düzenleme:
çok güzel görünüyor emeğine ve ellerine sağlık kaydirigubbakcemile5

Afiyet olsun kızlar...Denemenizi öneriyorum mutlaka..
Icıne ıstedıgınız harcı koyabılırsınız..

ellerine sağlık çok güzel görünüyor tek tek elde açmaktansa böyleüstüste koyarak açmak daha kolay

Gercekten cok güzel görünüyor.Kasarli hamur islerini cok severim.
Ellerine saglik Libosummmm.Ama ben diyetteyimmm
senağlama

Tşk kızlar..
Ayrıca Azi,accuk ye sen de bı dılım,frenlersın kendını..
:)
Zaten tarıfı aldıgım yerde Mukemmel Dıyet Boregı olur bundan yazıyordu
Syaglı sebzelı agır degıl cok hafıf tatlım

ay cok nefissss görünüyo ama sogani sivribiberi koymak sartmi acaba?????????
ellerine emegine saglik canim sen müthissin

Off ya keske daha once gorseydim tarifi,yarin kahvaltiya gitcem yapardim Çok üzgünüm çoook Neyse denerim insallah,yakin zamanda.Ellerine saglik Libicanim,her zamanki gibi muhtesem gorunuyor a.s.

Off ya keske daha once gorseydim tarifi,yarin kahvaltiya gitcem yapardim Çok üzgünüm çoook Neyse denerim insallah,yakin zamanda.Ellerine saglik Libicanim,her zamanki gibi muhtesem gorunuyor a.s.

:utangac:
Olanda hayır vardır abrujum,inş bır dahakıne denersın ama mutlaka dene bak sonuctan memnun kalıcaksın garantı edıyorumşakkıdı
Tabııı hamur acma mayalı vb konularda daha once tecrubelısın dımıdelikafadulden
Cok basıt bır borek cok da lezız...Hamıs arkadasımıza gıderken goturduk hıcbırsey yıyemıyordu yavrum bulantıdan boreklerı goturdu ooo kadar sevındım kı anlatamamŞeniz

yaw anacim yapilirmi simdik bu bana:1shok:
ben recimdeyim ,hadi napcak simdifisfisfis
bundan sonra her yaptiginda bana gondercen ona gore :oklava:
hic demiyon canlari istemi diye:çok üzgünüm:
ellerine saglik bidenenm valla super gorunuyo ,bende bayilirim boyle domatesli nebim neyli seylerekaydirigubbakcemile3

yaw anacim yapilirmi simdik bu bana:1shok:
ben recimdeyim ,hadi napcak simdifisfisfis
bundan sonra her yaptiginda bana gondercen ona gore :oklava:
hic demiyon canlari istemi diye:çok üzgünüm:
ellerine saglik bidenenm valla super gorunuyo ,bende bayilirim boyle domatesli nebim neyli seylerekaydirigubbakcemile3

Sahane görünüyor gercekten, gece gece cnm cekti

Afiyet olsun kızlar.şakkıdı
Sempim recim senin neyine anlamadım gittiii fıstık gibisin ayrıca Azy im de recimde bu ne gardaşım butun gurmeler recimde bi ben galdım şişeeeceym vala iyice:çok üzgünüm: kafamçokkarıştı
Longıng saol canım sabah usenme ınsallah Sen de dene bak garantı pısman olmazsın mjuxxx:1rolleyes: Şeniz
Ayrıca zeytın de katabılırsınız super yakısıyor

Tesekkur ederım arkadasım..O kadar lezız bır borek oldu kı ben de ılk defa denedım bu kadar guzel sonuc beklemıyordum bundan da ama muthıstı..Mutlaka deneeyın derım ıstedıgınız ıcle hazırlayabılırsınız mjx

Tadı goruntusunden daha da ıyı oluyor canım denemenı tavsıye ederım..

harika görünüyor libyanam ya canım çekti gece gece
ben bunu yaparım yaparımda hazır yufkayla yapsam olmaz mı ki
gerçi ben mayalı hamurada bayılırım deniycem ben bunu burayada resmini ekliycem inadım tutu yaparım

Back
X