Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası domuz gribinden korunmak için kreşten almalı mı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

memuzin

senağabnağabuineğikimsağa
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
340
3
96
45
Ankara
hanımlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
kızım 4 yaşını bitirecek yakında.2 aydır anaokuluna gidiyor.gelişim olarak çok memnunum ama normalde bağışıklığı çok kuvettli olan kızım 2 aydır sürekli hasta.bir türlü kesemediğim öksürük ve tekrarlayan idrar yolları iltihaplanması da cabası.doğduğundan okula başlayana kadar 3 şişe antibiyotik kullanmıştım.okula başldığından beri 3. şişeyi kullanıyoruz
okul öncesi eğitiminin öneminin farkındayım ama bağışıklığı bu kadarsavunmasızken bir de domuz gribi riskini alamayacağım
sanırım yarı okula uzuun bir ara vereceğiz :sm_confused:

hanımlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
kızım 4 yaşını bitirecek yakında.2 aydır anaokuluna gidiyor.gelişim olarak çok memnunum ama normalde bağışıklığı çok kuvettli olan kızım 2 aydır sürekli hasta.bir türlü kesemediğim öksürük ve tekrarlayan idrar yolları iltihaplanması da cabası.doğduğundan okula başlayana kadar 3 şişe antibiyotik kullanmıştım.okula başldığından beri 3. şişeyi kullanıyoruz
okul öncesi eğitiminin öneminin farkındayım ama bağışıklığı bu kadarsavunmasızken bir de domuz gribi riskini alamayacağım
sanırım yarı okula uzuun bir ara vereceğiz :sm_confused:

canım o yaşta çocuklar genelde öksürüyo, ama senin kızının gittiği yer kreş mi anaokulu mu bilmiyorum anaokuluysa alma bence

bende alacağım 5 yaşındaki kızımı kreşten.Ev hanımıuım sosyalleşssin diye yolluyordum ama sağlığı herşeyden önemli.Nasılsa gelecek yıl 6 olacak ve mecburi olacak şimdiden sıkıntı yaşamak istemiyorum.Gözümün önünde dursun kuzum

sonucta eskiden kreş mi vardı eğitmii aksıyor diye düşünme

ayrıca en kesin yolda bence aşı yaptır ben yaptırdım

annem babam eşim kızım kendim hepimiz vurulduk
ben mesajı yazdıktan sonra hemen aldım zaten.aynı gün sağlık bakanı açıklama yaptı tesadüfen.zorunlu değilse çocuklarınızı anaokulu kreşe göndermeyin diye.okulda kullandıkları faaliyet kitaplarından alıp evde devam ederiz artık.aşı konusuna çok soğuk bakıyorum şimdilik.cesaret edemiyorum ben kızıma normal grip aşısı bile yaptırmamıştım çünkü.sende ve ailende aşıdan sonra hehangi bi olumsuzluk oldu mu?
canım o yaşta çocuklar genelde öksürüyo, ama senin kızının gittiği yer kreş mi anaokulu mu bilmiyorum anaokuluysa alma bence
özel anaokulu ama küçükler için kreşide var ilkokul çocukları için etüd bölümüde.kimkime dumduma yani.
bende alacağım 5 yaşındaki kızımı kreşten.Ev hanımıuım sosyalleşssin diye yolluyordum ama sağlığı herşeyden önemli.Nasılsa gelecek yıl 6 olacak ve mecburi olacak şimdiden sıkıntı yaşamak istemiyorum.Gözümün önünde dursun kuzum

bencede.sağlıkları herşeyden önemli.rabbim hertürlü hastalık kazadan beladan korusun cümlemizin yavrusunu inşallah:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

ben mesajı yazdıktan sonra hemen aldım zaten.aynı gün sağlık bakanı açıklama yaptı tesadüfen.zorunlu değilse çocuklarınızı anaokulu kreşe göndermeyin diye.okulda kullandıkları faaliyet kitaplarından alıp evde devam ederiz artık.aşı konusuna çok soğuk bakıyorum şimdilik.cesaret edemiyorum ben kızıma normal grip aşısı bile yaptırmamıştım çünkü.sende ve ailende aşıdan sonra hehangi bi olumsuzluk oldu mu?

ay ciddi misin görmedim valla o haberiakannehir

benim kızım da 4 yaşında,bale eğitimi alıyor ve inanın çok kararsızımbu salgından sonramafoldumben
sanırım götürmeyeceğim ...
yada ara ara belki ...

ay ciddi misin görmedim valla o haberiakannehir

evet canım 20kasım tarihli habertük gazetsinde yayınlandı ama ertesi gün çok tepki çekti tabii.malum kreş anaokulu büyük pazar. o nedenle o kısacık açıklama ile kaldı

benim kızım da 4 yaşında,bale eğitimi alıyor ve inanın çok kararsızımbu salgından sonramafoldumben
sanırım götürmeyeceğim ...
yada ara ara belki ...

canımcım öncelikle kızın çok tatlıymış maşallah :nazar:allah bağışlasın.bale eğitimine en azından nisan mayıs gibi salgının gerileyeceğini söyledikleri aylarda devam etmeyi düşünebilirsin.benim kızımda dans,satranç,müzik,resim,drama dallarında özel branş derslerine başalmıştı okulda.hepsi yarım kaldı.üzüldüm tabi ama risk alamazdım:1no2:.şimdi kalabalık ortamlardan bile uzak tutmaya çalışıyorum.kaldı ki okula hiç gönderemem.önce allaha emanet olsunlar tabiki ama tedbirli olmak lazım.

özel anaokulu ama küçükler için kreşide var ilkokul çocukları için etüd bölümüde.kimkime dumduma yani.

bencede.sağlıkları herşeyden önemli.rabbim hertürlü hastalık kazadan beladan korusun cümlemizin yavrusunu inşallah:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

ay nasıl kaçırdım ben bu haberi..aklımı oynattım zaten bu hastalık yüzünden.oğlum seneye ilkokula başlayacak bu sene anaokuluna yazdırdık inşaatı bitmediği için açılmadı biraz geç açılacak sanırım bu ayın ortalarında yani gribin en yaygınlaşmaya başlayacağı dönemde.oğlum çok hevesli ama ben yollamayı düşünmüyorum.sağlıktan daha önemli ne var ki hayatta.okul öncesi tabiki önemli yadsınamaz ama sağlık daha önemli.

Back
X