donbulun diyet günlüğü

bugün eğimli banta yürüdüm eğimi 6 ya getirip 6 hızında yürüdüm.şuan ayaklarım acıdı sünetli çocuklar gibi yürüorum.alışacak ayaklarım sonunda.koştuğumdada böyle olmuştu.sonra alıştım.şimdi çok zorladım koşarken 10 ayarına çıktım ve kalbimin atışını 130 çıkardım.yani yağ yakıp beyaz kaslarımı çöalıştırdım.beyaz kas çalıştığında gençlik hormonu salgılanmasını tetikliyor.bu yüzden yavaş koşu kırmızı dayanıklılık kasını hızlı depar atmakta beyaz kası güçlendiriyor.şimdi beyaz kasın üzerinde duruyorum.eşim daha genç durmaya başladığımı söyledi.

hocanın verdiği spor proğramını 6 hafta yaptıktan sonra proğramım değişip zorlanacak.böylece sporda git gide beyaz kaslaeım artacak ve bünye daha canlanıp güçlenecek hem dayanıklı hemde güçlü olacağım.

vücut geliştirme sporu kolay deyil değişik teknikleri uygulamak lazım.verilen listeye bakınca bundan ne olacak sanki dedim kendi kendime ancak 15 dk programın nekadar beni zorladığını ve kaslarımı çalıştırdığını görünce olacak diye sevindim.sıra hocanın dediği koşu tarzını yapabile.depar at sakin koş depar sakin koşu aç ve ger 5 tekrar.yarın deneyeceğim.sabah serinliğinde gideceğim.başarabilecekmiyim bilmiyorum.çünkü hoca yürüyüş tekniğimi değiştirdi.koşuyuda buna alişmam kolay olmayacak.ancak kendini zorlamasan hiçbirşey elde edmesin.yavaş yavaşmilim milim ilerliyeceğim.güzel olanda çok yoğun spordan sonra bir lokma kaçamak seni korkutmuyor.çünkü yapman gereken sporun 3 katını yapmışsın.

insan acaba sınırım ne diye düşünmeden edemiyor.yani benim sınırım ne.bunu denemeyle uğraşmaktan siyet piskolojisini yaşamıyorsun.aktif spora alışmak ve buna zaman ayırmak gerçekten zor.şuan bunu başardım.ancak bırakmasam çok iyi olacak.çünkü daha hedefimin ortasına yeni geldim.daha gideceğim bir sürü yol var.

artık diyet alıştım ve hiç aç kalmadım dersem yalan olur diyetin ilk 1 ayı çok zor geçti.bırakıp başlama arasında bocaladım ancak bırakmadım.hani arada 3-4 gün bozduğum oldu ancak bırakmadım.sporu artırıp yediğimi yaktım.yazık okdar spor yapıyorum daha az yiyeyim demedim.1500 bazal hızımda beslenip 600 cal ortalamasıyla spor yaptım.hiç yapamasam 2 saat yürüdüm 400 cal.azmı 400 cali yakmak inanın kolay deyil

ayakta zor dururken eşimin yemeğini yaptım.çocuklara ayvalık tostu yaptım.spordan gelen çocuklar acıkmışlardı acaleyle onlara ayvalık tostunu yaptım.akşama yamak yiyemiyecekleri için eşime göre hazırladım.tavuk budu en kolay yemek.budu kemiğinden ayırıp açtım ve biftek gibi yaydım her yüzünü baharatladım.dökme tavada pişicem yanındada domates biber kırmızı biber ve soğan közlerim.öğleden kalan mantı makarnası doldurmuştum onu pişiririm.eşime tam bir ziyafet olur.adama et olsunda.tam bir kuzgun gibi et yer.ama ben okadar yedirmiyorum.balık ve tavuk daha çok yediriyorum.balığı ve tavuğu dökme tavada pişirince çok hafif ve lezetli oluyor.orada pişirip büyük bir ekmek tahtasının üzerine koyup domates soğan gibi yeşiliklerle süsleyince görsel olarakta hoş oluyor.yemek proğramında görmüştüm ekmek tahtasında servisi hem büyük balıkları servis etmek hemde parçalamak kolay oluyor.denemenizi tavsiye ederim

artık donbul felan değilsiniz maşallah yazılarınızı baştan sona okumaya çalıştım bu kadar spor neden yapıyorsunuz pek anlayamadım hocanız buna neye göre karar veriyor yani vücutsa sağlıksa bir yere kadar bukadar tempoyu profesyonel sporcular ancak yapar ve sürekli arttırmaya çalışılan bir tempo sadece kafanızdaki o kiloya gelmek için yapılıyorsa sonrasını düşündünüzmü yani bırakınca diyelim günlük normal 30 dakkalık bilemedin 1 saatlik tempoyada döndünüz ve normalde sağlıklı bir şekilde beslendiniz kilonuzu korumak sizin için çok zorlaşacak diye düşünüyorum uzman değilim ama eski bir sporcu olarak o tempolu sporu bıraktıktan sonra aldığım kilolardan biliyorum çünkü vücudu okadar çok çalıştırmaya alıştırmışızki abartılı yemesen bile gene senden aktivite bekliyor sonra aşırı az yemek fazla spor yapmak insanın bazı hormon dengelerini çok düşürüp yediklerinizi yağa dönüştürüp depolama gibi bir sistemi var bugün bir yazı okudum bir dr yazısı size naçizane tavsiye ederim lütfen bir okuyun" 2 Saat ağır spor yerine, sadece el sallayarak zayıfla" http://www.kadinmagazin.net/2-saat-spor-yerine-sadece-el-sallayarak-zayifla.html
birde bağırsaklarda sıkıntı var sanırım bu konuda dr gittinizmi bilmiyorum ama sürekli kabızlık çekmek yanlış giden bişeylerin göstergesi ilaçlarda bir süre sonra etki etmemeye başlar bu kadar harekete nasıl çalışmaz gerçekten önemli eski bir ülseratif kolit hastası olarak bu konudan çok çektim allah korusun lütfen kendinizi fazla yormayın dediğiniz gibi havalar güzelleşti açık havada şöyle tadını çıkara çıkara yürüyün hepimize kolay gelsin:16:

artık donbul felan değilsiniz maşallah yazılarınızı baştan sona okumaya çalıştım bu kadar spor neden yapıyorsunuz pek anlayamadım hocanız buna neye göre karar veriyor yani vücutsa sağlıksa bir yere kadar bukadar tempoyu profesyonel sporcular ancak yapar ve sürekli arttırmaya çalışılan bir tempo sadece kafanızdaki o kiloya gelmek için yapılıyorsa sonrasını düşündünüzmü yani bırakınca diyelim günlük normal 30 dakkalık bilemedin 1 saatlik tempoyada döndünüz ve normalde sağlıklı bir şekilde beslendiniz kilonuzu korumak sizin için çok zorlaşacak diye düşünüyorum uzman değilim ama eski bir sporcu olarak o tempolu sporu bıraktıktan sonra aldığım kilolardan biliyorum çünkü vücudu okadar çok çalıştırmaya alıştırmışızki abartılı yemesen bile gene senden aktivite bekliyor sonra aşırı az yemek fazla spor yapmak insanın bazı hormon dengelerini çok düşürüp yediklerinizi yağa dönüştürüp depolama gibi bir sistemi var bugün bir yazı okudum bir dr yazısı size naçizane tavsiye ederim lütfen bir okuyun" 2 Saat ağır spor yerine, sadece el sallayarak zayıfla" http://www.kadinmagazin.net/2-saat-spor-yerine-sadece-el-sallayarak-zayifla.html
birde bağırsaklarda sıkıntı var sanırım bu konuda dr gittinizmi bilmiyorum ama sürekli kabızlık çekmek yanlış giden bişeylerin göstergesi ilaçlarda bir süre sonra etki etmemeye başlar bu kadar harekete nasıl çalışmaz gerçekten önemli eski bir ülseratif kolit hastası olarak bu konudan çok çektim allah korusun lütfen kendinizi fazla yormayın dediğiniz gibi havalar güzelleşti açık havada şöyle tadını çıkara çıkara yürüyün hepimize kolay gelsin:16:
ilgin için teşekür ederim tatlım.haklısın sporu abartığımı biliyorum.bende 12 yaşından beri spor yaparım.kilom kaç olursa olsun yürüdüm plates yaptım koştum spor salonuna gitim.yani hayatımın her evresinde spor oldu.tabi senin gibi profösyonel deyil.kendi çapımda.şimdi haftanın 7 gününden 3 günü 1 saat koşuyorum ,koştuğum günler 15 dk ağırlık kaldırıp 45 dk plates yapıyorum.yani haftanın 3 günü 1000 cal civarında yakıyorum.diğer günler yürüyorum.genelde açık havada bazende yürüyüş bandında.aslında sizin yaptığınız sporun yanında benimki yok bile sayılır.ben sadece çeşitlendirdim.koşu dayanıklılığı artıran kırmızı kasları artırıyor.ağırlık ve deparlı koşuda beyaz kasları.spor hocam yaptığım badibuildingin benim kaslarımı şişrmeyeceği sadece normal seviyeye getireceğini söyledi.yani aslında birkadın için normal olanı bana verdi.öyle ağırlık altına girip erkeklerin yaptığı gibi deyil bayan ölçüsünde yapıyorum.yeni olarak spor hocam spor sahasının düzyerinde %70 tenpoyla koşmamaı yuvarlak yerinde %40 tenpoyla koşmamaı ve bunu 10 dk yapıp 3 dk germe açma yapmamı istedi.bunuda 5 tekrar yapmalıymışım kalp atışımı 130 lara çıkarıp sonra tekrar aşağı çekmeliymişim.işte ne derse onu yapıyorum.malum yaşım 43 ve kas kaybetmeye başladım.kaslarımı yeniden kazanup vücudumun güçlenmesini istedim.zaten sporu çok uzun zaman yapmasam bukadar koşu vr diiğerlerine dayanamam.dışarda 1 saat koşmak banim direnç noktama geliyor ancak yürüyüş bandında 8 ayarında saatlerce koşabilirim.ancak 45 dk bırakıyorum.fazlası zararlı.haftada toplam 3 saaten fazla koşmuyorum.ve 3 gün 15 dk ağırlık seansım var.plateside açma ve germe yerine yapıyorum.plateste kendime çizdiğim 45 dk proğram mekik ve açma germe hareketi çoğunluklu.zaten boyun fitığım yüzünden açma ve germe yapmam gerekiyor hergün hemde.plateside diytisyenim söyledi.yani kısaca diyetisyenim koş ve plates yap dedi.spor hocamda bu koşuyu yağ yakmaya yönelik ayarladı.ek olarakta sarkmamaı engeleyecek ağırlık hareketleri verdi.çok uzun anlatım umarım açıklayıcı olmuşumdur.ben sporu kolay bırakmama.hamile kaldığımda bile yürüdüm oldukça hareketliydim.yani sporu çok seviyorum.senenin 7-8 ayı yapar 3-4 ayı dinlenirdim.kışın çok yapmazdım.bu kış yaptım.artık senenin 12 ayı haftada en az 3 kere yapmaya devam ederim.plates topum hep şişik durur.bunun sayesinde bu yaşımda halen sıkı bir etim vardır.ancak son yaşadığım olaylar sitres ani 10 kilo aldırdı.başa çıkamadığım olayları atlatım.şimdi ani kilo alıp vermede derim sanki biraz yumşar gibi oldu.onlara ayar çekmeye çalışıyorum

yazına cevap verdikten sonra önerdiğin siteye girdim ve okudum.orada yazanlara katılıyorum.bende adım sayarla yürüyorum.sabah 6 da kalkarım ve akşam engeç 11 de yatarım.yürüyüşü sabah başlarım 2000 adımlık yol yapar marketime giderim yada koşuyu sabah yaparım öğlede sonrada yürüyüş yada ağırlık.yani sporumu 2-3 parçada yaparım.ve aynı şeyleri aynı saate yapmamaya çalışırım.oturmaya çok az vakti olan bir isanım.adım sayarı evde taktığımda 20000 geçtim.sabah 6 dan akşama kadar geçen gün 26000 adım olmuş.bunun içinde evde atığım adım yok.sadece alış veriş yürüyüş ve koşu.eşim bana araba alınca yürüyerek gitiğim heryere arabayla gitim.buda beni hareketsizleştirdi.şimdi arabanın kontağını nadir çeviriyorum heryere eskisigibi yürüyerek gidiyorum.yani zaten çok hareketliyimdir.birtek yazın çok sıcak oldumu kolestrolümden dolayı ağırlık oluyor.kolestrolde nasıl bende var bilmeme et sevmem yağlı sevmem yumurta bile yemem otçulumdur.ancak duktor bunun vücudun yaptığı bir şey olduğunu söyledi.neyse orada yazanlar aslında benim uyguladığım yöntemler.mesela iş yaparım sonra durup bir soluklanır sonra devam ederim.dışarı çıkar yürürüm sonra biraz durup soluklanır yada ritmi düşürür sonra tekrar başlarım.oradaki yazıya göre yaptığım doğruymuş.spor hocamda aynısını söyledi.maksimum noktanı bul.ona 3 adımda yaklaş ve soluklan.şimdi yürüyüş bandında başladım eğimli yürüdüm.sonra 6 ayarında düşük tenpoda yürüdüm.soluklanıp nabzım normale dönünce 2 dakika 10 ayarında koşup 2 dakika 6 ayarında yürüyüp 5 tekrar yaptım.normal koşudan daha çok terladim hemde su gibi.ve bu şekilde yapınca vücudun daha çok yaktığını hisetim.makine üstünde yazanlar beni pek bağlamaz.ben vücut olarak hisetiğime bakarım.bu koşu bandındaki uyguladığımıda hoca söyledi.plateste yaptığım açma germeleride onayladı.sizce bir sporcu olarak yanlışmı yapıyorum

sabah kepek tam buğday ekmeğim kalmamış bnde beyaz ekmeğin 22 gr kadarını kızartıp 25 gr peynir ve bir domatesle yedim.üzerinede 1 muz.öğleye az yağlı yaptığım karnıyarığımı yiyeceğim.patlıcanı yanmaz tavada kızartım.yok denecek kadar azbir yağda.bende rahat yiyeyim diye.şimdi.artık 1 saatlik molam biti.iş beni bekler.markete gitmeliyim.ekmeğim biti hem ekmek hemde sebze alınmalı.öğleden sonra yürüyüş yaparım.hava açmasada yağmur kokusu içinde dışarda yürümek çok zevkli olur.şemsiyemide aldımmı tamamdır.beni kimse tutamaz.ota böceğe baka baka yürürüm.

yazına cevap verdikten sonra önerdiğin siteye girdim ve okudum.orada yazanlara katılıyorum.bende adım sayarla yürüyorum.sabah 6 da kalkarım ve akşam engeç 11 de yatarım.yürüyüşü sabah başlarım 2000 adımlık yol yapar marketime giderim yada koşuyu sabah yaparım öğlede sonrada yürüyüş yada ağırlık.yani sporumu 2-3 parçada yaparım.ve aynı şeyleri aynı saate yapmamaya çalışırım.oturmaya çok az vakti olan bir isanım.adım sayarı evde taktığımda 20000 geçtim.sabah 6 dan akşama kadar geçen gün 26000 adım olmuş.bunun içinde evde atığım adım yok.sadece alış veriş yürüyüş ve koşu.eşim bana araba alınca yürüyerek gitiğim heryere arabayla gitim.buda beni hareketsizleştirdi.şimdi arabanın kontağını nadir çeviriyorum heryere eskisigibi yürüyerek gidiyorum.yani zaten çok hareketliyimdir.birtek yazın çok sıcak oldumu kolestrolümden dolayı ağırlık oluyor.kolestrolde nasıl bende var bilmeme et sevmem yağlı sevmem yumurta bile yemem otçulumdur.ancak duktor bunun vücudun yaptığı bir şey olduğunu söyledi.neyse orada yazanlar aslında benim uyguladığım yöntemler.mesela iş yaparım sonra durup bir soluklanır sonra devam ederim.dışarı çıkar yürürüm sonra biraz durup soluklanır yada ritmi düşürür sonra tekrar başlarım.oradaki yazıya göre yaptığım doğruymuş.spor hocamda aynısını söyledi.maksimum noktanı bul.ona 3 adımda yaklaş ve soluklan.şimdi yürüyüş bandında başladım eğimli yürüdüm.sonra 6 ayarında düşük tenpoda yürüdüm.soluklanıp nabzım normale dönünce 2 dakika 10 ayarında koşup 2 dakika 6 ayarında yürüyüp 5 tekrar yaptım.normal koşudan daha çok terladim hemde su gibi.ve bu şekilde yapınca vücudun daha çok yaktığını hisetim.makine üstünde yazanlar beni pek bağlamaz.ben vücut olarak hisetiğime bakarım.bu koşu bandındaki uyguladığımıda hoca söyledi.plateste yaptığım açma germeleride onayladı.sizce bir sporcu olarak yanlışmı yapıyorum
önemli olan kendinizi nasıl hissettiğiniz zaten hocanızda desteklediğine göre sorun yok benim düşüncem hep bu tempoda spor yapmaya devam edebilecekmisiniz yani bana göre fazla geldi ama ben böyle mutluyum kendimi böyle rahat hissediyorum diyorsanız diyecek başka bir şey yok kolay gelsin diyorum :16:

önemli olan kendinizi nasıl hissettiğiniz zaten hocanızda desteklediğine göre sorun yok benim düşüncem hep bu tempoda spor yapmaya devam edebilecekmisiniz yani bana göre fazla geldi ama ben böyle mutluyum kendimi böyle rahat hissediyorum diyorsanız diyecek başka bir şey yok kolay gelsin diyorum :16:

bu tenpoda sürdürmek koly deyil.elbete vücudum biraz güçlendikten sonra yavaş yavaş tenpoyu normal şartlara indirecem.başlarkende merdiven misali başladım.bu tenpoya ulaşmam 4 ayımı aldı.2 -3 ay civarı bu tenpoyu devam etirip daha sonra yavaş yavaş eski moda geri çekeceğim.aniden çıkarmak çok tehlikeli aniden bırakmakta.benim kardeşim vücut geliştirmeyi 20 senedir profesyonel olarak yapıyor.oda kendine zorlanmayacak bir sistem çizmiş yapıyor.üstelik çalışıyor.kaslarıda inmedi.sadece haftanın 3 günü kadarbir miktar yapıyor.bende biraz açıldıktan sonra kendi eski sistemime dönerim.benim sistemimde yürüyüş ve plates vardı.yani hergün 1-1,5 saat kadar yürüyüp haftanın 3 günü platese giderim.bunu senelerdir yaparım.

gereğinden fazla oturup sohbete daldım .şimdi koşarak işimin başına dönmeliyim.ev işleri bakler.gerçi sabah 6 gömlek ve 1 pantolon ütüleyerek işe başladım.6 da kalkınca iş yapılıyor.şimdide düzenimi sağlayıp markete gitmek.2 marketi dolaşıp gelmek 3000 adım oluyor.artık toplu alış veriş yapmadığım için mecburen hergün oyolu yürüyorum.faydasınıda gördüm.toplu alışveriş tenbeleştirmiş beni.şimdi mecburen eskisi gibi yürüyorum.eşim araba alırsam sana kasan genişler diye espiri yapmıştı haklıymış nerede haraket orada bereket.dışarı çıkıp atığınız adımlar inanın insanı depresyondan kurtarıyor.ben o sorunu yaşayıp 10 kilo alınca eşim beni destekledi.diyetisyene git yoksa sağlığın elden gidecek.sinir sistemin harap oldu dedi.haklı.ben onun olayı atlatmasına destek olurken kendimi unutmuşum.diyetisyenin verdiklerini yapmaya başladıktan 15 gün sonra yürüme gücünü kendimde buldum.halbuki doğu batı demedim eşimle nereye gitsem yürüdüm plates airobik yaptım.kiloma hiç aldırmadım.takmadım sporumu yaptım.ancak insanın kafası dağılınca alışkanlıklarını bırakıp deli gibi kendini yemeğe veriyor.mutluluğu ve sitres atmayı spor yerine yemekte bulunca olan oldu.neyse çok şükür olaylar atlatılıp tatlıya bağlandı.zaten tatlıya bağlanmadan önce diyetisyene gidip yürüyüşe başlamıştım.bu benim olayları daha analitik incelememi sağladı.ve sorunu çözdüm.daha sonra kendime arkadaş edinip yürüyüşüme devam etim.sonrada spor salonuna yazıldım.yürüyüş ve aletler beraber oldu.daha sonra 15 dk koşu başlatım ağır ağır 30 dk ve 45 dk derken 1 saat koştum.şimdide eğimli yüzeyde yürüyüp depar atmayı öğreniyorum.4 ayda kendime yaptığım kötülüğü 4 ayda daha tamir edemedim.ancak spor ve diyet benim toplanmamı sağladı.spor depresyonan çıkardı.senelerdir hiç sıkıntı yaşamamıştım.hep spor ounca vücut doğal mutluluk hormonu yayıyor.kilo takmadım.şuan aslında kendimi iyi hisediyorum.kilomu söyleyince inanmıyorlar.4-5 kilo daha aşağı gösteriyormuşum.buda 1 beden eder.şimdi diyetisyen bana 65-70 arası yeter sana dedi.Allah izin veririse az kaldı.sağlık en önemlisi.boyun fıtığım rahatladı.o kortizonları artık yemek zorunda deyilim.ağrılar yüzünden kortizon veriyordu doktor.şimdi sadece boyun hareketlerimi düzenli yapıp çevresindeki kasları güçlendirdim.bunuda ağırlık sayesinde yaptım.tabi öyle koca koca ağırlıklar deyil 2,5-5 kilo en ağırı7,5 kilo.şimdi boyun kaslarım daha güçlü ve ağrılar yok denecek kadar az oluyor.iş yaptıktan sonraki o sancılar olmuyor.plates ağrıları alıyordu ancak iş sonrası oluşanları engelemiyordu.hafif ağırlıkla yaptığım çalışma onuda giderdi.şimdi herzaman spor salonuna gidemeye bilirim.evde danbilım var ama hafifi.kendime bir danbıl seti alıcam.boyun harketinden sonra birkaç omuz ve sırt ekledimi ağrı mağrı kalmaz.altı üste 10 dk sürmez.ancak beni kortizondan kurtarır.çünkü doktorun verdiği spor tekrarı yetmemişti.şimdi bu destekler syesinde daha rahatladığımı hisetim.

dün çok yoğun bir spordan sonra bugünsakin yürüyüşle geçirdim.dün kendimin maksimum noktasını buldum.artık nereye kadar dayanabileceğimi biliyorum.bazan bukadar spor yapacağıma 500 calik besleneyim diyorum.kardeşim bazan günlerce aç kalıp bazende azıcık yiyip zayıfladı.yani azıcık yedimi şişmanlıyor sonra günlerce aç kalıp 6-7 kilo birden far ediyor.bir konuştuğumuzda 65 oluyor bir konuştuğumuzda 58 15 günde 1 ayda değişiyor.ben 9 kilo vermek için 5 aydır mücadele ediyorum.ancak ben sporu çok yapıyorum ve bazal hızımdan aşağıya beslenmiyorum.ortalam günde 14500 cal alıp 2400 cal yakmaya çalışıyorum.buda doğal olarak kas kütlesinde artış oluyor.ben yemesem tansiyonum düşer evde kim bakacak bana.yani 5 saat spordan sonra eve gel,p çoluk çocukla eşimle uğraşıyorum.bazan yatağa nasıl gitiğimi bilmiyorum.

bugün yürürken arkadaşımla yağmura yakalndık.ama öğleden sonra olunca hava açıldı.2 saat yağmurdan sonra hava açınca statyum insanla doldu.1,5 saaten fazla yürüdüm.ve günlük yürüyüşümü 3 sate çıkarmış oldum.dün adım sayarda rekor kırdım.27000 lik rakorumu 30000 yaptım.bukadar asılıyorum spora ancak daha istediğim gibi güçlü deyilimç4.5 ayda bu hale getirdim.daha aylarca yapmam lazım.işte ozaman kas kütlem artıp yağlarımı yakmaya başlar.bazalın altına düşmüyorum.vücut kıtlık olayına girmesin diye.sporu bile hep aynı saate yapmıyorum çünkü vücut sporu bile rutinden sayarmış.bu yüzden sporunuzu aynı saate yapmayın bazen vücudunuzu şaşırtın diyorlar

yazın metebolizma kıştan daha hızlı çalışır.bı yüzden kışın birkaç kilo alır yazın veririz.inşallah benm içinde aynısı olurda kilom biraz daha hızlı gider.

bugün yemek olarak
tambuğday ekmeği
köy peyniri
domates
karnı yarık
türk kahvesi
elma
armut
3-4 fıstık
yedim.aslında az gibi geldi.koşturunca yemek düzenim değişiverdi.birde markette kurabiye tanıtımı vardı.hemde benim en sevdiğim tuzlu susamlı kurabiye 1 tanesinin tadına baktım.market çalışanı alın dedi.alırsam hepsini yemekten korkarım dedim.çünkü o kurabiyeyi çok severim.dolabımdan uzun bir zaman eksik etmedim.ne oldu sonunda kocaman bir göbüş.o yüzden tadına bakmakla yetindim.nefse hakim olmalı.o diyet kurabiyelerinden falan almıyorum.

birde yasak olan bir şeyi yedim.çilek reçeli.1 tatlıkaşığı kadar.hemde 1 çay kaşığı tereyağlı ekmeğin üzerine sürüp yedim.oğlan iştahla yiyordu.bende azıcık yedim.

Back
X