• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurmacının saygısızlığı

yalnız dondurma vs. satan yerlerde eger kasada parayi alan 2. bir calisan yoksa genelde eldiven kullanılmıyor.Bu ayni sekilde waffle,kumpir satanlarda da olmuyor benimde dikkat ettiğim bir şeydi.Bir keresinde dondurma alirken sormustum eldiven takinca her parayı alisimda cikarip tekrar takmamiz cok zor demislerdi gerci bende anlayisla karsilamistim.Sonucta ev disinda ve cok guvendigim bir yer degilse neyin nasil yapildigini yani imalat bölümünü gormedigimiz icin yine de yiyoruz ben de para tuttugum elimle cok seferinde yemek yemisimdir :dondurma:

Merhaba bu gecem zehir oldu. İsim vermeyeyim. Şubeleri olan meşhur bir dondurmacıya gittik bugün.Dondurmaci hazirlarken konusuyor..Fıstık sosunun sicaktan kanserojen olduğunu söyledi ve fistik kullanmadigini belirtiyor.Bu o aciklamalari yaparken baktim külahı ciplak elle tutuyor.Bu konuda olan hassasiyetiniz kadar dondurma kulahi icinde hassas davranip eldiven ya da pecete kullansaniz daha hijyenik olur dedim. Eldiven kullanmasini rica ettim.Adamin cevabi: : " polemik yaratma ister al istemezsen alma" oldu.Git sen baska dondurmacilarin hijyenine bak gibi seylerde söyledi.Dondurmayi hemen iade ettim.Birdaha sizden birsey almam dedim.Evet sen birdaha birsey alma gibi birseyler dedi.Çok saygisizsiniz dedim gittim.Bir de senli benli konusuyor.Sinir oldum.Esimde anlayissiz. Ben dondurmayi alirken uzakta bekliyordu.Konuyu cok uzatmissin diyor.Bence dondurmacilarin eldiven takmasi gerekli.Tuvalet ihtiyaclarini gideriyorlar, elleri paraya temas ediyor.Müşterinin hijyen arama hakki yok mu...

öyle kurumsal yerlerde çalışanlar kurumsal değil ki şubeleri olan meşhur dondurmacı ama bir sor bakalım o şube ne kadar kurumsal? bunlar bayilik modeliyle çalışan yerler ve zırt pırt şube açıp nerde it kopuk var dolduruyorlar sonra böyle olaylar olaylar...
şikayet edebilirsin dilersen.

yalnız dondurma vs. satan yerlerde eger kasada parayi alan 2. bir calisan yoksa genelde eldiven kullanılmıyor.Bu ayni sekilde waffle,kumpir satanlarda da olmuyor benimde dikkat ettiğim bir şeydi.Bir keresinde dondurma alirken sormustum eldiven takinca her parayı alisimda cikarip tekrar takmamiz cok zor demislerdi gerci bende anlayisla karsilamistim.Sonucta ev disinda ve cok guvendigim bir yer degilse neyin nasil yapildigini yani imalat bölümünü gormedigimiz icin yine de yiyoruz ben de para tuttugum elimle cok seferinde yemek yemisimdir :dondurma:

tek elinde eldiven olur. diğer eliyle parayı alır. büyük bir mesele değil.
böyle yapan çok yer var.

Merhaba bu gecem zehir oldu. İsim vermeyeyim. Şubeleri olan meşhur bir dondurmacıya gittik bugün.Dondurmaci hazirlarken konusuyor..Fıstık sosunun sicaktan kanserojen olduğunu söyledi ve fistik kullanmadigini belirtiyor.Bu o aciklamalari yaparken baktim külahı ciplak elle tutuyor.Bu konuda olan hassasiyetiniz kadar dondurma kulahi icinde hassas davranip eldiven ya da pecete kullansaniz daha hijyenik olur dedim. Eldiven kullanmasini rica ettim.Adamin cevabi: : " polemik yaratma ister al istemezsen alma" oldu.Git sen baska dondurmacilarin hijyenine bak gibi seylerde söyledi.Dondurmayi hemen iade ettim.Birdaha sizden birsey almam dedim.Evet sen birdaha birsey alma gibi birseyler dedi.Çok saygisizsiniz dedim gittim.Bir de senli benli konusuyor.Sinir oldum.Esimde anlayissiz. Ben dondurmayi alirken uzakta bekliyordu.Konuyu cok uzatmissin diyor.Bence dondurmacilarin eldiven takmasi gerekli.Tuvalet ihtiyaclarini gideriyorlar, elleri paraya temas ediyor.Müşterinin hijyen arama hakki yok mu...

Terini siliyor.. var tabi, o zaman madem ünlü bir yer şikayet edilebilir.

Vallahi mesele orda adami bozmaya calismak falan degil bence. Size o sosla ilgili engin bilgilerini aktariyorsa sizde onu eldivenle ilgili ikaz edebilirsiniz. Sonucta ilk ters konusan siz degilsiniz.

sonuna kadar haklısın kesınlıkle dıkkat etmelerı gerekıyo ama söyle de bi duşun elındekı eldıvenı göstermelik de takanlar var.elınde eldıven var güya ama herseye elleyen var bende dıkkat edıyorum ,Belkı elındekı eldıvenle wc. ye bıle gıden oluyodur

Eldiven takılması lazım ama büyük işletmeler bile bazen özen göstermiyor. Ya kabullenip alıyoruz külahını yemiyoruz, ya da hazır paket dondurmalar yiyoruz:dondurma:
Bi de nedense çoğu dondurmacı boş konuşuyor triplere giriyor anlamış değilim:63:

Simdi siz öyle söyleyince...ben avrupada yaşıyorum ve hiç külahı peçete veya eldivenle tutanı görmedim:/ ki buranın insanıda böyle şeylere çok takıntılıdır.acaba sık sık el mi yikiyorlar?..

dondurma toplarini yanlis koydugu icin geri goturmustum elimden bi çekisi vardi.
Sırası değildir yahu çikolatalı vişneli demiştir ogitmiş kavunlu falan koymuştur di mi konu sahibi? Yoksa daha neler dicem de :]

Sıra olarak degilde eksik koymustu tam onun icin geri döndüm dondurmayi elimden bi cekti elime bile dondurma bulasti.o an zaten ciplak olan ellerine sinir oldum.baştan demeliydim eldiven konusunu belki de diyemedim.
Dondurma toplarını yanlış koyduğu için dedim deyince benimde aklıma sırası geldi :))))

Dondurmayı alıp adamın sütğne atıp "böyle daha hijyenik oldu" demeliydin

Haklısınız iğrenç benimde midem bulanır
Birde ekmekleri elleyip elleyip bitanesini alandan:kusmuk:
Zincir iseler arayıp ana yer ile görüşün nereye şikayet edilir bilmiyorum
Şikayetvar gibi bir site vardı oraya da yazabilirsiniz
Ben marketten ekmek alcakken elime bi poset geciriyorum veee posetle tutup aliyorum. Kendi evime aldigim ekmegi bile disarda gezdigim pis elimle alsam huylanirim,dgerlerini ellemeyi birak....

Dün bi avmde bilindik bi dondurmacıdan dondurma alalım dedik çalışan kız külahı sizin hesap eliyle peçetesiz tutmuş ben dikkat etmedim eşim almıcam dedi ya boşver orasını yemeyiz dedim aldık ohhh bi güzel yedim. Çok da takılmamak lazım.

Sikayetim var a yazin bakin nasil yana yakila sizi ariyorlar.

Gecen ben de cok unlu bir pastanede dayak yiyordum. Mini meyveli tartolet alicam. Kiz kutuya eldivensiz dizmeye basladi. Hanimefendi elinizde eldiven yok mu dedim. Altlarin kapsul var bana isimi ogretme diye bir cikisti. Muduru geldi. O da ayni model... en sonunda polis cagirdim kameralar izlendi adam basbaya uzerime yuruyor. El kol hareketlerinden cok belli nasil laflar edip bagirdigi.

Dondurmada yine belki kulahin yenmeyecegi dusunebilir ama kiz basbaya ciplak elle benim tartoletlerimi tuttu yahu...

Benim anlamadığım eşin neden uzakta bekliyor? Belli ki orada bir problem var neden uzaktan seyrediyor ki.. Sonuçta seni haksızda görmüş olsa ki -haklısın- bir adamın sana bu şekilde konuşmasına müdahale edebilirdi.

Hijyen bencede çok önemli. Geçen yaz dondurmacının alnında boncuk boncuk ter gördüm sağa sola damlıyordu. Tamam sonuna kadar saygım var, alın teriyse onda gani gani vardı :) ama bir eldiven, bir bez, hatta terleme sorunu varsa hemen yanına bir klima bu sorunu çözerdi.

Aman ne uğraşacağım elin barzosuyla ya, almazdım, "Vazgeçtim" bile demeden giderdim yani sinir olursam, o da hazırladığı dondurma elinde kalırdı, umursamazdım. Ben açık dondurmayı sadece bildiğim ve dondurması iyi olan yerlerden alıyorum, herkese de öylesini tavsiye ediyorum. Almadan önce şöyle bir bakın, beğenmediğiniz bişey varsa hiç almayın.

Bizim her zaman dondurma aldığımız bir yer var, adam sadece külahı tuttuğu eline eldiven takıyor, diğer eli hiç külah ya da dondurma ile temas etmiyor ve para işini eldivensiz eliyle hallediyordu.

Sikayetim var a yazin bakin nasil yana yakila sizi ariyorlar.

Gecen ben de cok unlu bir pastanede dayak yiyordum. Mini meyveli tartolet alicam. Kiz kutuya eldivensiz dizmeye basladi. Hanimefendi elinizde eldiven yok mu dedim. Altlarin kapsul var bana isimi ogretme diye bir cikisti. Muduru geldi. O da ayni model... en sonunda polis cagirdim kameralar izlendi adam basbaya uzerime yuruyor. El kol hareketlerinden cok belli nasil laflar edip bagirdigi.

Dondurmada yine belki kulahin yenmeyecegi dusunebilir ama kiz basbaya ciplak elle benim tartoletlerimi tuttu yahu...
Size çok büyük saygisizlik etmisler.Geçmis olsun sizde onlara guzel bir ders vermissiniz .ibret olsun onlara birdaha eldivensiz calismasinlar saygisizlar

Aman ne uğraşacağım elin barzosuyla ya, almazdım, "Vazgeçtim" bile demeden giderdim yani sinir olursam, o da hazırladığı dondurma elinde kalırdı, umursamazdım. Ben açık dondurmayı sadece bildiğim ve dondurması iyi olan yerlerden alıyorum, herkese de öylesini tavsiye ediyorum. Almadan önce şöyle bir bakın, beğenmediğiniz bişey varsa hiç almayın.
Bundan sonra ayni dediginiz gibi yapacagim.Insanlari insan yerine koyup laf anlatmayacagim.Hersey insana hayatta birsey ogretirmis.Bu da bana ögretti.

Ben herkesin içinde rencide etmem usulca derim o zaman saygısız davranmazdı
Bende ilk izliyorum baktım pis bişey var sıradan usulca ayrılıyorum
Eşimede canım istemiyor diyorum erkekler yanında tartıştın mı karşı tarafı tutuyor

Back
X