- 2 adet muz
- 250 gram çilek
- 2 adet kivi
- 1 adet ananas
- 4 adet kayısı
- 1 küçük salkım siyah üzüm
- 2 adet nektar
- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
- 4 top dondurma
- Eritilmiş çikolata
Öncelikle bütün meyveler bol su ile yıkanır. Ananas, sert ve dikenli kabuğundan ayırmak için biraz derin kesilir ve halka halka doğranır. Ananas küçük olur ise salatanın içerisinde dilimleri daha hoş görünür. Bu meyve salata tabağının tabanına döşenir. Daha sonra çilekler temizlenir ve halka şeklinde dilimlenir. Ananasların kenarlarına ve üzerine yerleştirilir.
Nektar ve kivilerin kabukları soyulur, elma dilimi şeklinde doğranır. Diğer meyvelerin üzerine dizilir. Üzümler çöplerinden ayıklanır ve salataya eklenir. Kayısılar çekirdeklerinden temizlenerek üstüne yerleştirilir. Son olarak muzlar da kabuğu soyularak dilimlenir. Muz fazla yumuşak olduğu için meyve salatasının en üzerine yerleştirilir. Eğer meyve salatasına vanilya ilave edilecekse derin bir tabağın içerisine atılarak meyveler harmanlanmalı, daha sonra servis tabağına alınmalıdır. İsteğe göre içerisine 3-4 yaprak taze nane kıyalarak katılabilir.
Hazırlanan meyve dilimlerinin üzerine dondurma toplar haline getirilerek yerleştirilir. Eğer meyve çeşidi çok fazla değil ise dondurma da meyveli seçilebilir. Meyve salatasında fazla meyve çeşiti var ise dondurma sade ya da kakaolu seçilmelidir. Hazırlanan meyveli dondurmanın üzerine benmari usulü eritilmiş bir paket çikolata gezidirilebilir.
Kış aylarında serin bir lezzet arayanlar armut, kivi, muz, nar gibi kış meyleriyle hazırladıkları meyve salatasının üzerini vanilyalı krem şanti ve benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyebilirler.
nasilkolay.com