• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurucuda fasülye sonu facia :))

burcuerdem

MucizeniBağışlaRabbim
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
1.978
11
116
İstanbul
slmlar kızlar kışa hazırlık olsun diye gittigim her gıda alışverişinde yarımşar birer kilo taze fasülye almıştım hiçbi işlem yapmadan buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koymuştum geçen yapayım bi poşetini nasıl diye bakmak istedim hiç yapmasaydım daha iyimiş :)) fasülyeler buzdan çözülünce çürük gibi bi görüntüsü wardı bıçakla bile zor kestim tad sıfırdı koku wardı neyi eksik yaptım ??? haşlayıpmı koycaktm acaba CADIARZU

slmlar kızlar kışa hazırlık olsun diye gittigim her gıda alışverişinde yarımşar birer kilo taze fasülye almıştım hiçbi işlem yapmadan buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koymuştum geçen yapayım bi poşetini nasıl diye bakmak istedim hiç yapmasaydım daha iyimiş :)) fasülyeler buzdan çözülünce çürük gibi bi görüntüsü wardı bıçakla bile zor kestim tad sıfırdı koku wardı neyi eksik yaptım ??? haşlayıpmı koycaktm acaba CADIARZU

Ben çiğden hiç koymadım. Domatesle beraber biraz sotelerim hafif suyunu salana kadar.
Soğuyunca atarım buzluğa çıkınca da çok güzel olur. Haşlamak değil de biraz domatesle sotelerseniz güzel olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben çiğden hiç koymadım. Domatesle beraber biraz sotelerim hafif suyunu salana kadar.
Soğuyunca atarım buzluğa çıkınca da çok güzel olur. Haşlamak değil de biraz domatesle sotelerseniz güzel olur diye düşünüyorum.

çok tşk ederim yaa ilk fırsatta deniycem diğer kalanlarıda atıcam :))

canım hiçbir işlem yapmadan atarsan ayıklamak için çözülmesini beklemen gerekir ki o zamanda bozulur ... Arkadaşın dediği gibi hafif soteleyip at buzluğa ama çıkardığında çözülmesini bekleme soğanı salçasını kavurup direk donmuş haliyle koy tencereye ...

ben ayıklayıp kesip atıyorum buzluga pişirirkende çözülmesini beklemiyorum cok buzlu olmuyor zaten

Fasulyeleri yıkadıktan sonra kendi suyuyla biraz kavurun doğranmış domates te ilave edin yağını tuzunu atın biraz daha kavurun soğuduktan sonra poşetlere koyup buzluğa atın.

Yalnız bi arkadaş buzunun çözülmesini beklemeyin demiş
Bizim aldığımız derslerde bu çok yanlış bi şey diye öğrendik
Yani buzluktan çıkardığınız besinleri,çözülmesi için dolabınızın buzluk kısmından çıkardıktan sonra alt tarafa koyup biraz orada çözülmesini bekleyin

bende tencerede domatesle beraber bi kaç döndürüyorum hafif kavruluyor snra soğuyunca koyuyorum poşetlere
hoppp buzluğa

ben ayıklayıp kesip atıyorum buzluga pişirirkende çözülmesini beklemiyorum cok buzlu olmuyor zaten

evet bende bu arkadaşım gibi temizleyip dograyıp pişirmeye hazır bi şekilde poşetleyip dolaba atıyorum yapacagım zamanda aynen öncesinde nasıl pişiriyosam öyle pişiriyorum çözülmeden döküyorum tencereye suyunu daha az bırakıyorum senelerdir böyle yaparım evimde anneciğimden önrendimm

ben soğanla fasulyeyi pişiriyorum biraz tuzunu yağınıda koyuyoruum tabiki öyle atıyorum difrize çıkarıncada çözülmesini bekleyip üzerine domates ekleyip pişiriyorum. taptaze yeni yapılmış gibi oluyor. çiğ koyulduğunu ilk kez burda gördüm olmazki öyle.

ben soğanla fasulyeyi pişiriyorum biraz tuzunu yağınıda koyuyoruum tabiki öyle atıyorum difrize çıkarıncada çözülmesini bekleyip üzerine domates ekleyip pişiriyorum. taptaze yeni yapılmış gibi oluyor. çiğ koyulduğunu ilk kez burda gördüm olmazki öyle.

bence dene küçük bi poşet hazırlayıp bırak buzluga küçük bi tnecere yap bak aynen yazzın yediğimiz gibii taze çok güzel oluyoolumunekankayizsmile

ender sarac' in programinda gormustum bende, kaynamis suyun icerisine ayiklanmis tazefasulyeyi atiyorsun 1-2 dakika bekletiyorsun, sonra suzup buzlu su ile dolu bir kaba atiyorsun fasulyeleri,tekrar suzup buzdolabi posetlerine koyup derindondurucuya atiyorsun buyrunnnnnnnnn

bence dene küçük bi poşet hazırlayıp bırak buzluga küçük bi tnecere yap bak aynen yazzın yediğimiz gibii taze çok güzel oluyoolumunekankayizsmile

ama benim yaptığımda yazın yediğimiz gibi güzel oluyor. çiğ koyma fikri güzel gelmedi bana neden bilmiyorum. en azından ilaçlıysa haşlayınca yada kavurunca gidiyodur yani. bilmem ama bakim azıcık deneyim. gelecek kışa öyle yaparım beğenirsem allah izin verirse.

Yalnız bi arkadaş buzunun çözülmesini beklemeyin demiş
Bizim aldığımız derslerde bu çok yanlış bi şey diye öğrendik
Yani buzluktan çıkardığınız besinleri,çözülmesi için dolabınızın buzluk kısmından çıkardıktan sonra alt tarafa koyup biraz orada çözülmesini bekleyin

canım ama alt rafa koyarsakta çok vıcık vıcık oluyo .. SOnra hop çöpe gidiyo

Back
X