• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurucuda fasülye sonu facia :))

kızlarr ben de 5 kilo kadar dolmalık biber almıştım içlerini oyup buzdolabı poşetine koyum attım buzluğa 10 poşet falan oldu dün çıkardım dolma yapcam diye bi baktım resmen yumuaşmış çürümüş gibi olmuş kokuo buzlukta bişey yoktukafamçokkarıştı

Son düzenleme:
kızlarr ben de 5 kilo kadar dolmalık biber almıştım içlerini oyup buzdolabı poşetine koyum attım buzluğa 10 poşet falan oldu dün çıkardım dolma yapcam diye bi baktım resmen yumuaşmış çürümüş gibi olmuş kokuo buzlukta bişey yoktukafamçokkarıştı

bende kırmızı biber koymayı düşündüm bugün ama hiç biber koymadım difrize nasıl olur acaba, nasıl koyacam.

bende kırmızı biber koymayı düşündüm bugün ama hiç biber koymadım difrize nasıl olur acaba, nasıl koyacam.

canm deepfreeze'e değilde ben aldım yne 5 kilo kadar közledm 3 kiloluk kavanoza sirke limon zeytinyağı sarımsak tuz ekleyip buzdolabına koydum yapalı 20 gün oluo bozulmadı hiç hem çok pratik çıkarıp hemen hazır bi salata oluyor

Son düzenleme:
Taze fasulyeyi yıkayıp kırdıktan sonra poeştleyip atıyorum.yemek yapıcağım zaman çıkartıp buzu çözülmeden tencereye atıyorum zaten tane tane hemen ufalanıyor buzluktan cıkınca..

bir keresinde buzu çözülmesini beklemiştimm koyu yeşill ..çok kötüü tattız bir yemek olmuştuu..Burda püf nokta buzu çözülmeden kullanmak gayet güzel oluyor

burcuerdem
varmısın yokmusun dan 105000 kazandın
uğraşma böyle işlerle yapılmışını al organiğini al he he:)
şaka yaptım cnmcm

annemde kaynayan suya atıp rengi dönünce alıp süzdürüp o şekilde koyuyor ama bende hafif soteliyorum

Canım onları hiç çözdürmeden doldurup öyle tencereye diziyorum ben.Hiç bişey olmuyo bir de ben bu sene dolmaların içini kıymalı içle doldurup öyle attım,çıkartıp tencereye dizip üstüne salça ve domates rendeleyip koydum,pişirdim çok da güzel oldu,bir dahaki sefere de öyle dene istersen..

çiğden koyduğunda çözülmesini bekleme buzluyla koy tenxereye
soğanı kavur salçayla sonr abuzlu halde koy fasülyeyi bişey olmaz çözdürme hiççç

annemde yedim daha bugün.. öğlen kavurduk süper oldu..
haşlayıp buzluğa atmış..
bende fasulye kavurması yaptım..
haşlayarak deneyebilirsiniz..
biz yemeklerin yanına çıkarıp sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz içine ceviz filan güzel oluyor oda..

bende kesip yıkadıktan sonra biraz domatesle birlikte soteliyorum soğudukjtan sonra buzluğa atıyorum. geçen senede yapmıstım çok güsel olmuslardı bu senede dolabıma koydum.

bende güzelce yıkıyorum ayıklıyorum ve buzdolabı poşetlerine porsiyonluk bölüyorum (1 kilo taze fasülyeyi 4 pişirimlik yapıyorum ama 1 kg bamyayı 2 ye bölüyorum çünkü kocişte bende bamya canavarıyız) direkt atıyorum buzluğa.pişireceğim zaman soğanı kavuruyorum içine domates ekleyip domatesler sinişene kadar kısık ateşte pişriyorum ve buzluktan çıkarttığım fasülyeleri hiç buzunu çözdürmeden ilave edip onlarıda 5 dakika çeviriyorum suyunu ekliyorum ve ne tadı nede rengini kaybediyor

fasulyelerın yumusamaması ıcın buzluktan cıkarıp cözdurmeden dırekt tencereye atın.hem kokuda olmaz tadı guzel olur.biz yıllardır bu sekılde tuketıyoruz kışın fasulye barbunya börülce gıbı sebzeleri ve sorun olmuyor.

domatesle sotelediğinde içinde mevsiminde alınmış domates de bulunuyor böylelikle.
kavurmalik yapmak için de küçük küçük doğryaıp haşlarsan kışın ortasında missssler gibi yersin.ohhh.

en güzelii domatesle sotelemkk
kışın domatestee pahalı
en azından sadece 1 soğan koyarsınn kışınn

Taze fasulye direk dondurucuya atılmaz tatlım. Ayıklanıp temizlendikten sonra domatesle kavrulur ve o şekilde soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine konup dondurucuya atılır.

Back
X