dondurucudan çıkan kızartmalar

minimini_bir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
194
0
26
Sakarya
tecrübeli bayanlar size bir sorum olacak hani hep yazmışsınz ya patlıcanı falan kızartıp koyuyoruz dondurucuya diye. sonra çıkarttıktan sonra nasıl yapıyorsunuz tekrar tavaya atıp ısıtıyor musunuz yoksa buzunun çözülmesini mi bekliyorsunuz?

ben daha hiç bulaşmadım bu dondurucu işine ama yavaştan dondurucumla akraba olmaya karar verdim bende :) bide dondurucuda soyulmuş doğranmış soğan saklanır mı ki bilmiyorum da :17:

Benim bildiğim dondurucu değilde buzdolabına konur o :) Şimdi patlıcanlar kızartıldıktan sonra içine küçük küçük doğranmış biraz kavrulmuş domates koyabilirsin, domatesle biber karışımı yapabilirsin. Bunlar çok güzel oluyor tam kahvaltılık :) Çok pratik. Annem kavanoz kavanoz yapardı valla 1 günde bitirirdik kardeşimle ekmeğe banıp :) Ama soğan saklanır mı bilemiyorum. :)))) Aslında dondurucuda da olabilir bak. Benmari yöntemiyle olur o tavaya falan alma hiç ya da buzunun çözünmesini bekleme.

Son düzenleme:
kahvaltılık konusunda birşey bilmiyorum hiç denemedim ama kuru soğanı hep doğrar dondurucuya atarım yıllardır çok kolaylık oluyor..

şöyle yapıyoruz annemle; karnıyarık için kızartıp porsiyon halinde dondurucuya koyuyoruz..

istediğimiz zaman çıkarıp buzunun açılmasını bekliyoruz..yine önceden yapıldığı gibi

iç malzmesini,suyunu ilave edip fırına atıyoruz..:56:

şöyle yapıyoruz annemle; karnıyarık için kızartıp porsiyon halinde dondurucuya koyuyoruz..

istediğimiz zaman çıkarıp buzunun açılmasını bekliyoruz..yine önceden yapıldığı gibi

iç malzmesini,suyunu ilave edip fırına atıyoruz..:56:

teşekkürler cevabın için arkadaşım işten çıkınca eve gidip hemen yapılabilecek gibi bişeymiş yaşasın kolay yemek :37:

karniyarik icin olanini arkadas anlatmis zaten..diger turlu ise isitmakta fayda var saniyorum..eger konserve olursa isitmaya gerek yok ama buzlukta olunca isitmak daha iyi sanki.

Karnıyarık için yazdan patlıcan kızartırım ve kullanacağım zaman çıkartıp çözündükten sonra içine kıymalı harç yapar fırına veririm

Back
X