DONDURUCUYA ATTIGIMIZ KEK, KURABIYE, POGACA vs vs

didem17

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
1.217
835
683
Kizlar buraya dondurucuya attigimiz kek, kurabiye, borek, vs vs attigimiz tarifleri yazalim dedim. Neleri onerir neleri onermezsiniz? Yeni evli olanlar yada pratik olmak isteyenler icin guzel olur diye dusundum.

Ben hic kurabiye kek pogaca atmadim. Ama bazi arkadaslarim bana icinde yogurt olan seyleri atmami soylemisti. Ozellikle kurabiye ve pogaca dediler. Gercekten oylemi?

benim annem yaptığı her tür poğaçayı buzluğa atıyor, çıkartıp ısıttığında da gayet güzel oluyor.

benim dolabımdakileri sayayım ben. poğaça, açma, haşlanmış nohut,haşlanmış kuru fasulye, kabak çorbası, mantar çorbası, fazla gelen pişirilmemiş köfte, gül tatlısı, elma rendesi, şimdilik aklıma gelenler bunlar. fasulye nohut haşlamayı sevmiyorum kokuyor tiksiniyorum. o yüzden bi kere yapıp dolaba koyunca çıkarıp çıkarıp yemeğini yapması daha pratik oluyor. zaman harcamamış oluyorum. çorbalar da kurtarıcım.. çok misafir geldimi çıkarıveriyorum:D

anlayacağın ne bulursam koyuyorum.. çok pratik oluyor böyle..

belki de üşengeçliğimdenn:24::24:

poğaçayı ben de koyuyorum ama kek ve kurabiyeyi bilemiceem
kek buzluktan çıkınca dağılmaz mı ya
:26:

biz herşey koyuyoruz poğaça,kurabiye,kabak tatlısı,kızarmış patlıcan ve biber,dolma biberi,balık,köfte,barbunya,fasulye,kabak, acı biber koyuyorum ben taze taze,börek,sigara böreği:34:

ben koyuyorum buzluktan çıkarıp tezgah üstüne koyuyorum ısıtmıyorum yani çok da güzel oluyor poğaça hamurunu da atıyorum arkadaşımdan öğrendim çok h oş oluyor

canım poğaça hamurunu nasıl koyuyorsun...???
çıkarınca kabarıyormu mayalı ya...

hem daha çok kabarıyor
mesela fazla hamur oldu buzdolabı poşetine koyuyorum buzluğa atıyorum çıkarınca hemen çözülüyor şekillendiriyorum tepsi mayasına koyuyorum 30 dk fırına sürüyorum çok pratik oluyor

çorbamı mantar çorbası nasıl oluyor :53:

normal çorbayı yapıyorsun buzdolabı poşetlerine birer pişirimlik koyuyorsun hooopp dondurucuya:)
yiyeceğin zaman çıkar koy tencerenin içine altını kısık aç. kendi kendine çözülüyor buzu. taptaze o an yapmış gibi..
deneyin bence.
düğünden çorba artmış biraz kayın validem poşetlere koymuş koymuş dondurucuya atmış. baya oldu bi tanesini verdi bana çok hoşuma gitti.

buzdolabının dondurucusuna atınca sanki dondurucu kokusu oluyor ben sevmiyorum o kokuyu. siz nasıl yapıyorsunuz buzdolabından ayrı mı dondurucunuz ???

arkadaşlar atılabilecek yemekler,gıdalar mutlaka ki çok fazladır.ama ben sağlıklı olup olmadığı konusunda emin olamadığım için kış hazırlığı dışında buzluğa pek bişey atamıyorum.bu konuda pek bilgili değilim.netten biraz araştırdım.herhangi bi uzmandan da sağlıklıdır veya değildir gibilerinden bir yorum bulamadım.genelde yiyeceklerin hangi işlemlerden sonra atıldığı ile ilgili bilgiler var.:44:

hani çorba filan atıyorum demişsiniz ya.bilsem ki gerçekten sağlığa bir zararı yok neler atarım neler...

Back
X