Dondurulmuş embriyo transferi tedavi süreci.....

historian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
1.404
0
116
Diğer
Selam kızlar,2 kez tüpbebek yaptırdım.ilki negatif 2.si kimyasal gebelikle sonuçlandı....şimdi dondurulmuş 3 tane embriyom var..şimdiye kadar hiç dondurulmuşlarla denemedim.normal tüpbebek hazırlığından daha farklı bir hazırlık süreci var...sizlerden nasıl hazırlandığınız ve hangi ilaçları kullandınız..rahim kalınlığı kaç olmalı gibi bilgiler soracammm..deneyinlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Rabbim hepinizin tedavisini olumlu sonuçlandırsın...bebişelrinizi en kısa zamanda kucağınıza almayı nasip etsin..

mesela mayıs adetiyle başlasam.tedavi ne kadar sürer....normal tüpbebek tedavisinden daha uzun mu sürüyor??tedavi ne kadar sürüyor?aklım çok karışık nolur yardım edin bana..

öncelikle hayırlı olur inşallahhh...

donmuşlarla deneme de süreçler değişiyor kimi asıl transferin yapılacağı dönemden bir önceki adetle doğum kontrol hapıyla başlıyor..kimi yine bir önceki adetin 21. günü lucrinle başlıyor..sonuçta bu işlemlerden sonra gerisi hemen hemen herkeste aynı..adetin 2. veya 3. günü gidiyorsun muayeneye estrofem hapla rahim kalınlaştırma işlemi başlıyor..bu ilaca ilaveten vitamin ve kan sulandırıcılarda veriyolar...sonra adetin 13.-14. günü tekrar rahim kalınlığını bakmak için muayene ye gidiyorsun...bu muayenede rahim kalınlığı 7 mm ve üzeri olduğunda hemen transfer günün belli oluyor..genelde adetin 17.-22. günleri arasına veriyorlar..ayrıca bu ikinci kontrolden sonra progesteron takviyesi için kimine vajinal jel kimine vajinal kapsül kimine de kalçadan iğne şeklinde ilaçlarveriyorlar..sonra transfer oluyorsun ve bu ilaçları aynen hepsini kullanmaya devam ediyorsun bu kadar...

kendimden söyliyim...benim 5. denememdi öncekilerin hepsi negatif..buda ilk donmuş denememdi..biray önce doğum kontrol hapı kullandım.. adetimin 2. günü estrofem günde 3 adet,elevit,corasprin le donmuş tedavisine başladım..14. günde rahim kalınlığı 8mm olmuştu..adetimin 20.gününe transfer tarihi verdiler...progesteron takviyesi için crinone jel kullandım...2 adet orta kalitede donmuş transfer edildi...bu ilaçlara aynen devam ettim ve 11. gün gün şimdiye kadarki ilk pozitifimi aldım....ikiside tuttu..şuan 7+4 teyim aynı ilaçlara aynen devam ediyorum...

umarım yardımcı olabilmişimdir :34:

canım çooooooooooook teşekkür ederimmm...çok yardımcı oldun bana...Allah bebişlerini bağışlasın sana.kucağına sağlıkla almayı nasip etsin.........yani mayıs adetimle başlarsam nisan adetmin 21.günü lucrine başalatabilir...tüpbebekte de uzun protokol uygulanmıştı...benimde 3 tane orta kalitede donmuş embriyom var umarım senin gibi pozitif sonuç alabilirim.......

mesela mayıs adetiyle başlasam.tedavi ne kadar sürer....normal tüpbebek tedavisinden daha uzun mu sürüyor??tedavi ne kadar sürüyor?aklım çok karışık nolur yardım edin bana..

Canım merhaba,

Ben yeni başladım dondurulmuş embriyo transferi için tedaviye. süreç uzun değil kısa ve en azından daha az ilaç kullanıyorsun. Adetin 3. günü tahlil ve ultrason yaptırdım. Endometrium kalınlığına bakıldı. Sonra günde 3 defa estrofem diye bir ilaç var onu verdiler. bugün adetimin 10. günü endometrium sağda 7.1mm solda 5.6 mm. Bu arada bende çift rahim var. Cuma günü tekrar ultrasonum var bakalım ne olacak. İnşallah bu sefer tutar. Benim bu 4. deneme. Dondurulmuş olarak ilk yalnız.

Canım merhaba,

Ben yeni başladım dondurulmuş embriyo transferi için tedaviye. süreç uzun değil kısa ve en azından daha az ilaç kullanıyorsun. Adetin 3. günü tahlil ve ultrason yaptırdım. Endometrium kalınlığına bakıldı. Sonra günde 3 defa estrofem diye bir ilaç var onu verdiler. bugün adetimin 10. günü endometrium sağda 7.1mm solda 5.6 mm. Bu arada bende çift rahim var. Cuma günü tekrar ultrasonum var bakalım ne olacak. İnşallah bu sefer tutar. Benim bu 4. deneme. Dondurulmuş olarak ilk yalnız.

canım bebişin hayırlı olsun Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin darısı başıma inşallahhhh....ben daha transfer hazırlığına başlamadım inşallah bu ay başlayıp haziranda düşünüyorum.doktorum bu ayki adetin 21.günü lucrin başlatacak sanırımmm..bakalım hayırlısı....

Sehergülcüm sende kimyasal gebelik yaşamışsın....peki bunun nedeni için doktorun bişey dedimi yada başka bir tahlil falan istedi mi????paylaşırsan sevinirim canım ......transferden sonra neler yaptınnn.....

merhaba arkadaslar uzun zamandır üyeyim ama ilk kez yazıyorum benim iki tüp bebek denemem oldu ikiside tuttu ama gebeliklerim 19 haftalıkken düsükle sonuclandı
şimdi dondurulmus embriyolarım vardı bi hafta önce onlar kondu altı gün sonra gebelik testi var inşallah pozitif olur rahimagzı yetmezliği varmıs bende bu kez bebek olursa dikis yapılacak bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

merhaba arkadaslar uzun zamandır üyeyim ama ilk kez yazıyorum benim iki tüp bebek denemem oldu ikiside tuttu ama gebeliklerim 19 haftalıkken düsükle sonuclandı
şimdi dondurulmus embriyolarım vardı bi hafta önce onlar kondu altı gün sonra gebelik testi var inşallah pozitif olur rahimagzı yetmezliği varmıs bende bu kez bebek olursa dikis yapılacak bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

merhaba,hayirli olsun tedavin.
dondurulmuslarla eylül-ekim 2012 topiginde bi arkadasin da ayni sorunu var.oraya yazarsan o cevap verebilir.
insaallah hamilelikle sonuclanir transfer sürecin.:49:

Isallah Allah isteyen herkesin nasip Eder yavrularini.bende suan dondurulmuslarla 6.gunumdeyim iki Tane bebisim benimle 23unde testim var isallah hayirli haberleri sizinle paylasirim.

kızlar merhaba bende bi dahaki ay dondurulmuşlarla deniycem inşallah,bu dönemde ne yiyip ne içmeliyim? fikri olan :)

kızlar merhaba bende bi dahaki ay dondurulmuşlarla deniycem inşallah,bu dönemde ne yiyip ne içmeliyim? fikri olan :)
benimde bu ay sonu transferim olucak ins. en son adet gördükten sonra badem ceviz fındık yemeğe başladım. rahim kalinlaşması için migrosta cam şişede organik var suyu var ondan içiyorum her gün. 1 dilimde akşamları ananas yiyorum tutunmayi kokaylastiriyomus. unutma transfer olucagin son adetinle basliyosun. ve artı doktorun verdiği vitaminler. hayırlısı ile tutunur ins

benimde bu ay sonu transferim olucak ins. en son adet gördükten sonra badem ceviz fındık yemeğe başladım. rahim kalinlaşması için migrosta cam şişede organik var suyu var ondan içiyorum her gün. 1 dilimde akşamları ananas yiyorum tutunmayi kokaylastiriyomus. unutma transfer olucagin son adetinle basliyosun. ve artı doktorun verdiği vitaminler. hayırlısı ile tutunur ins
malesef transferim bu ay kaldı.prolaktin hormonum yüksek çıktı doktorum da hiç riske girmeyelim dedi bu ay ilaç kullanıp inşallah bi dahaki aya yaptırcaz bakalım..

donmuşlarla deneme de süreçler değişiyor kimi asıl transferin yapılacağı dönemden bir önceki adetle doğum kontrol hapıyla başlıyor..kimi yine bir önceki adetin 21. günü lucrinle başlıyor..sonuçta bu işlemlerden sonra gerisi hemen hemen herkeste aynı..adetin 2. veya 3. günü gidiyorsun muayeneye estrofem hapla rahim kalınlaştırma işlemi başlıyor..bu ilaca ilaveten vitamin ve kan sulandırıcılarda veriyolar...sonra adetin 13.-14. günü tekrar rahim kalınlığını bakmak için muayene ye gidiyorsun...bu muayenede rahim kalınlığı 7 mm ve üzeri olduğunda hemen transfer günün belli oluyor..genelde adetin 17.-22. günleri arasına veriyorlar..ayrıca bu ikinci kontrolden sonra progesteron takviyesi için kimine vajinal jel kimine vajinal kapsül kimine de kalçadan iğne şeklinde ilaçlarveriyorlar..sonra transfer oluyorsun ve bu ilaçları aynen hepsini kullanmaya devam ediyorsun bu kadar...

kendimden söyliyim...benim 5. denememdi öncekilerin hepsi negatif..buda ilk donmuş denememdi..biray önce doğum kontrol hapı kullandım.. adetimin 2. günü estrofem günde 3 adet,elevit,corasprin le donmuş tedavisine başladım..14. günde rahim kalınlığı 8mm olmuştu..adetimin 20.gününe transfer tarihi verdiler...progesteron takviyesi için crinone jel kullandım...2 adet orta kalitede donmuş transfer edildi...bu ilaçlara aynen devam ettim ve 11. gün gün şimdiye kadarki ilk pozitifimi aldım....ikiside tuttu..şuan 7+4 teyim aynı ilaçlara aynen devam ediyorum...

umarım yardımcı olabilmişimdir :KK34:
Canm bnde 1 ay once opum oldu..ve bugün muaneye gittim adetin 2. Günü bugün.. rahminde bir sorun yok dondurulmuş embriyo transferi tedavisine başlayabiliriz dedi folbiol coraspirin ve estrofem yazdı 6 gün sonra tekrar kontrole çağırdı.tani ilaçları 3 e böldüm her kontrolünde arttıracak ilaçları dedi hatta çizelgede bi günde 6 ilaç bile vardi. canm benim sorum su tabikide her hastada farklı olur ama kac gun sürer ki transfer e..hemsire 20 gun surer en cok dedi ama kac kere daha giderim muaneye bi an once konulsun istiyorum..muanelerdede canm acıyı artık bıktım...

umarım yardımcı olabilmişimdir :KK34:
Umarim sayfaya giriyorsndur ve yazimi okursn. Benimle ayni şeyler yasamissin hemen hemen benimde 4. Denemem olacak dondurulmuş karla deneyecegiz ilk defa dondurulmuş EMP. Transferim gerçekleşecek ama benim bir önceki denemem 3.,denemem yani diş gebelikle sonlandi. Sizin sorunumuz ne idi yasiniz kaç idi bebekleriniz şuan nasl bilgi verirseniz çok sevinirim

Back
X