Dondurulmuş embriyolarla yola devam diyen arkadaşlar :)

inşallah canım amin Allah bebeğini sana bağışlasın benim için de dua edermisin hamilelerin duası kabul olurmuş bizimkide erkek infertilitesi umaruım bende senin gibi o mutluluğu tadarım Allaha emanet ol
canım inan elimi her açtığımda bu sıkıntıyı yaşayan ve bebek isteyen herkese dua ediyorum. İnşallah Rabbim kucaklarımızı hayırlı sağlıklı evlatlarla doldurur

bizde erkek faktörü vardı canım, rapor almak bizim temiz bir üç ayımıza mal olmuştur. erkek faktöründe üç defa spermiyogram testi istiyorlar 15 er gün arayla, her birinin sonucunda sperm sayısı 5 milyondan fazla çıkmayacak falan..sonra başka prosedürlerde var.. aynı hastanede genel cerraha, psikiyatriste, genetik uzmanına falan gözüküyosun... git-gel git-gel ankara zekai tahir burak hastanesinin yollarını aşındırmıştık rapor için.. sonunda çıktı.. peki ne işe yaradı bu rapor.. toplam 2500-Tl tutarındaki ilaçları 800-Tl ye aldık.. tüp bebek merkezide 4000-TL alacakken raporlu olduğumuz için 3000-Tl aldı (tutturabildiklerine alıyorlar, bu arada onu da belirteyim) ayrıca raporlu olunca örneğin toplam 3000 ünite gonal-f iğnesi verilebiliyor.. böyle oluncada doktor 3000 ünitenin tamamını yazıyor, sen alıyorsun ancak tüp bebekte yarısını ancak kullanıyorsun.. yarısınıda buzdolabında saklıyosunki ilki tutmazsa sonra kullanırım diye.. biz o şekilde yaptık.. ilki tutmadı.. ikincisinde tekrar raporla uğraşmadan elimizdeki gonal-f lerle yaptık hastane masrafı olan 4000-TL yi ödeyip.. dün sonucu öğrendik, o da tutmadı,, nasip inşallah ilkinden kalan 2 adet dondurulmuşlarımız var onları deneyeceğiz bir dahaki sefere,, sadece dondurulmuş transferi ücreti ise 1500-TL civarında.. birde iğnesi falan derken o da 1750-TL ye geliyor.. Allah yardımcımız olsun...

Arkadaslar mrb.ben ilk bebegime 3 aylik evliyken hamile kaldim fakat 4 cü ayinda ensefolosel ( kafatası delik ) ciktigi icin sonlandirdilar gebeligimi8 ay sonra 2 ci bebegime hamile kaldim oda 9 cu haftada kalbi durdu kurtaj oldum.sonra bana ve esime genetik tahlil yapildi bende 13 ve 14 kromozomu bozuk cikti yani bebeklerimi bu yuzden kaybetmisim.son umudumuz olan tüp bebek tedavisine basladik ilk 9 tane yumurtam dollendi ve onlara genetik tahlil yapildi sadece 4 tanesi saglikli cikti.mayis ayinda birini transfer ettiler (yasim 25 oldugu icin 1 taneymis) maalesef negatifftiii sonra 3 tane doldurulmus vardi 1 i cozunurken öldü.cok ısrar ettigimiz için son kalan 2 taneyi transfer etmelerini istedik ve koydular suan 12 ci gundeyim 2 gün sonra tahlil yapicaklar ne olur bana dua edin 25 yadindayim ve yasadiklarim cok agir yinede sukurler olsun halimize ve bu benim son sansim arabamizi sattik çünkü baskada bisey yokkkk :(

merhaba arkadaslar,
ben de buradakiler gibi kısmetse dondurulmuslarla deneyecegim.kısaca ben de anlatayım derdimi :)
2006 da evlendik eşimle.o zmanlar hiç aklımda bile yoktu bebek falan.taki 2010 a kadar.bi baktım 30 yasını geliyorum.hadi deneyelim dedim ama olmadı.sonra dr gidelim dedik.eşimin spermleri cok az ve tembeldi malesef.asılamay bile uygun degildi.tüp dediler direk.biz de acaba mı derken capa tıpa baslayalım dedik ama bizi delirttiler malum.sonra süleymaniyeye gidelim rapor için dedik.ama biz de nerde o sabır.öğretmeniz ama kredi astı bizi.neyse dedik bi de ona cekeriz kredi cektik te.
ve bir arkadasımın tavsiyesiyle istanbul tüp bebek te ozan beyle görüştük anlastık.rahim filminde 1cm lik polip cıktı.onu aldıralım 1 ay sonra dedik esimin köyüne gittik.malesef orada dah önceden varolan ıtp hastalığım vardı o tekrar etti 6 sene sonra.bir tür kan hastalıgı.pıhtının az olması kanda.hastanede yattım.az kalsın dalağımı alacaklardı.
neyse ki eski dr mu bulduk aldırmadım tedaviyle düzeldim.kortizonla.
bu yaz bari baslayalım dedik ve bismillah dedik.dr hersey cok güzel dedi 16 yumooşum vardı.6 tanesi 1. kaliteymiş.2sini 10 temmuzda transfer ettiler.ben dayanamayıp 20 temmuzda baktırdım kanda negatif.5.gün embriyosuydu.3 gün önce hastanede baktıralım dedik.yine aynı.bu sefer 3 tane buz bebkleri deneyecağim artık kısmetse aynı tarihlerde insallah.adetim oldu hemen zaten ama ağustos sonu gibi...
insallah burada hep beraber seviniriz arkadaslar....

Selam kızlar,
niye hiç ses yok buralarda?
Kızdım simdi....
Nereye kayboldunuz bakimmmmm:2::2::2::2::2::2::2::2:

Back
X