MİNECAN77 - Herkesin durumu, isteği farklı tabii. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah. Bu sefer sağlıkla kız bebişlerini alırsın kucağına inşallah.
ASLI_ AS -

:87::101::118: canıımmmmmmm , hayırlı - uğurlu olsun inşallah. Allahım sağlıkla kucağına almayı ve sağlıkla, huzurla, mutlulukla analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim hep güzel günlerini görmenizi nasip etsin. Çok tebrikler. Çok sevgiler.
ASLI AS ve MELO SEKO ; Canlarım ; şimdi bu dondurulmuş sürecinde Allahıma çok şükür güzel sonuçları alan arkadaşlarımız olarak; nasip kısmet tabi ki ama size bir kaç sorum olacak;
1. transfer sırasında sıkışıklığınız ne kadardı? Yani nasıl ayarladınız? (Benim ilki kepazeliklikti, felaket sıkışık girdim iyi olsun diye, burnumdan geldi)
2. Transfer sonrasında ne zaman wc ye gittiniz?
3. Transfer sırasında özellikle dikkat ettiğiniz bişey oldu mu?
4. Transfer sonrası ne yaptınız ? a) sürekli yattım b) sürekli gezdim c) sürekli yemek yedim :))))
5. Transfer sonrası / öncesi özellikle bişeyler yiyip içtiniz mi?
Ayyyy canım benim yaa..

Çok duygulandım..Çok çok sağol bitanemm.Darısı sizlerin başına.Güzel duaların için Allah razı olsun.Rabbim tamamına erdiririr inşallah.Doğrusu çok korkuyorum.Bir iki gündür pembe leke geliyor.Merkez normal,sakın korkmayın diyor ama yani kaygılanmamak mümkün değil.Ne olur bana da dua edin

Sorularını cevaplamaya çalışıyım.Umarım faydam olur canım.
1.Ben ilk önce çok sıkışıktım,ama beni söyledikleri saatten 2 saat sonra transfere aldıkları için o arada bekleyemeyip,wc'ye girdim.Az miktar yaptım.Ama sıkışıklığım geçti tabi.Buna rağmen hemşire beni götürmeye geldiğinde sıkışığım dedim.Çünkü beklemekten çok sıkıldım.Stres oldum.Bir dediğerinde onlar zayıf olanlarınkini rahat görebildikleri için bir sorun olmayacağını ağızlarından kaçırmışlardı,ben bir sorun olmayacağını biliyordum o anlamda.Yani yapanlar işinin ehliyse sıkışma olayı biraz teferruat oluyor canım.
2.Transferden sonra 2 saat hiç kalkmadım,tuvalet ihtiyacı için,sürgü istedim.Başka sanırım orda girmedim.
3.Transfer sırasında abdestliydim.Odada beklerken,ameliyathanede,embriyo tam konulurken,odaya çıkarılırken,araba ile eve giderken yani sürekli ayetel kürsi okudum içimden.
4.Valla ben çok yatmayı beceremiyorum.İlk 2 gün tuvalet harici kalkmadım.Ama sonra yavaş yavaş normal moda döndüm.Çok yatmayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Bazen unutup,hafif ağır şeyler kaldırdım,yükseğe uzandım.Sen böyle yapma tabii :) ama iksinde de çok aşırı özen göstermeme rağmen tuttu.Nasip kısmet.Dualarr çoook önemli.Yine de hayırlısını istemek lazım.
5.Benim transfer günü,iştahım çok açılıyor.Eve gelince resmen 3 kişilik yiyorum

Kabak çekirdeğinin faydasını biliyorum ve su içmenin.Yararlı şeylerden ziyade,sigara,kahve,asitli içecek gibi şeylerden uzak durmak daha iyi tabi.Onun dışında kan yapsın diye pekmez,siyah kuru üzüm de faydalı olur.Mesela çocuklar için olan şu vitaminli meyveli yoğurtlardan,meyveli sütlerden içtim.
Ama herşeyden önemlisi bu tüp bebek olayında hamile kalınca,çok bağlanmamak gerktiğini,kucağına almadan,özellikle şöyle 4-5 ayı falan geçmeden,herşeye hazırlıklı olmak gerektiğini,troitin çok dikkate alınması gerektiğini,bir sıkıntı varsa ilaç ve sık sık tetkiklerle takip edilmesi gerektiğini öğrendim.

Onun için aman diyorum,aman aklınızda olsun.Dualarım sizlerle kızlar.Her namazımda dua ediyorum.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...Amin.