bakın, eşimin işi nedeniyle tayin görüyoruz, sabit yerimiz yok. zaten evlendim başka şehre gelin gittim, tam alıştık ettik tayinimiz çıktı başka şehre geldik. buraya alışıcaz yine tayin çıkıcak. kısaca ne çocukluk arkadaşlarım var etrafımda, ne üniversite ne de bir eş-dost-akraba. ama bu benim zerre umurumda değil. her şeyi eşimle birlikte yapıyoruz, ister istemez daha çok bağlandık birbirimize.
benim arkadaşım da, dostum da eşim. komşuluk ilişkisi hiç kurmam kimseyle, azıcık aşım ağrısız başım misali, ihtiyaç duymuyorum.
türkiyedeki eğitim sistemi ne kadar rezalet haberiniz var mı?
sınavlar şaibeli hatta bariz kopyalı, sınav soruları hatalı, 4+4+4 diye bir saçmalık çıktı, tutmadı tabi ama bu arada 200000e yakın öğrenci okulundan alındı. istediğin okula veremiyorsun çocuğunu, eve yakın yer olacak. eve yakın berbat bir okulsa, yapacağın bir şey yok ya taşınacaksın ya usulsüzlük yapacaksın. imam hatibe çevirdiler en güzel yerlerdeki okulları...
hastahanelerden bahsetmek bile istemiyorum 
insanların geldiği nokta apayrı...
of say say bitmez.
Aman Allahim!
Nasil yani istedigin okula veremiyorsun? yakininda hangi okul varsa o oylemi ??
sahiden sasirdim ya.. Allah allah..
Bu yazdiklarinizi okuyunca inanin sok oldum.. Burdaki sistemle birebir zit ...
Burda hic boyle bir sistem yok..
HELE SINAVLARDA saibeler ve usulsuzlukler yok.. asla..
bu konuda cok KATILAR.. hak neyse odur..
Allah yardimcilari olsun ordaki cocuklarimizin..
eğer halen vatanınızı ve kültürünüze sevginiz varsa dönersiniz eğer önemli değil derseniz kalın orada ama oranın ihtiyarları çok yalnız
evlatlarınız yanınızda olmayacak ve yabancı kızlarla evlenecekler bence bunlarıda düşünerek karar verin , artık memlekette her olanak var
sevgili ema1
Biz tabiki vatanimizi cok seviyoruz.. saygimiz sonsuz..
Biliyor musun? simdi uzaktayiz ya vatan bize oyle kiymetli oyle degerli geliyor ki..
Belkide suanda orda icinde yasayan herkesten daha farkindayiz ne kadar kiymetli oldugunun vatanin ?
uzagiz cunku.. evimizde hep vatan sevgisi konusuluyor, ezan sevgisi... vs..
cunku etrafin yabanci, kendini ve ozunu kaybetmemen gerekiyor..
bunun icin kat be kat fazla emek harciyoruz orf ve adetlerimizi korumak icin..
belki bu bile bir artidir bizim icin.. TR de yasiyor olsaydik belki bu kadar kiymetini bilemezdik ulkemizin,ezanin,orf-adetlerimizin..vs..
zaten biz temelli burda kalmayi dusunmuyoruz..
cocuklarimizin eli ekmek tutsun doneriz diye dusunuyoruz..
cocuklar nasil ve nerde yasamak isterse kendileri bilir..
Amacimiz onlara iyi bir gelecek ve ekmek kapisi acabilmek.. onun icin suan hala burdayiz yani....