Dönüşü yok artık kararımın

yediveren35

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
489
100
323
istanbul
Aslında böyle bir konu açmak benim için çok zor.Uzun zamandır takip ettiğim konulardan biri bu.Belki derdimi anlatsam verdiğim kararı destekleyenler olursa daha emin bir şekilde yoluma devam ederim.35 yaşındayım,eşimle 15 senedir evliyim.iki çocuğum var.eşim çok agresif,sinirlendiğinde ana avrat küfür eden,bağıran çağıran dövmekle tehtid eden biri.Herzaman olmasada arada yaşadğım durum.Bunları çocuklarımın yanında yapıyor.Son olay bütün ipleri kopardı.Bir akşam nedenini anlayamdığım biçimde büyük oğlumun(11yaşında)yanında ölmüş anneme küfür etti.bende ona iade ettim küfürünü.Bir hafta sonra küçük oğlumu ayağımda sallarken tv kapat çocuk uyusun dediğim için kavga çıkardı bana el haraketi yaptı bende sana deyince sırtıma tekme attı.Bir aydır konuşmuyorum eve geliyor yiyor içiyor birşey olmamış gibi davranıyor.ben kavga sırasın boşanacğımı söyledim s.... dedi.kararlıyım okul bitince(oğlum 5e gidiyor.)dava açıcam.Lütfen bana destek verin.Bu durumu kolay atlatmanın yollarını gösterin.annem yok.çalışmıyorum ama mesleğim var.oturduğumuz ev benim üstüne.evimden çıkmak istemiyorum oda çıkacak gibi durmuyor.şimdiden davayı açsammı yoksa tatilimi beklesem.bana yol gösterin arkadaşlar.

Son düzenleme:
ben size yol gösteremem ama bir kardeşiniz olarak kararınızı desteklediğimi söylemeliyim.
11 yaşındaki oğlunuzun babasından çok etkilendiğine eminim.
çok saygısızca ve çok terbiyesizce davranan bir adam var karşınızda.
siz boşanmaya kalktığınızda evden kovmaya, zorluk çıkarmaya, dayağa başvurabilir.
aman bunlardan koruyun kendinizi.
size vurursa mutlaka darp raporu almalısınız.
ayrıca evin sizin üzerinize olması sanırım bişey farkettirmiyor. eğer evi 15 yıl içinde aldıysanız ortak mal oluyor.
fakat siz asla çıkmayın evinizden. darp raporu alırsanız eşinizin eve yaklaşması yasaklanabilir.
Allah yardımcınız olsun

Merhaba ,
Öncelikle yaşadıkların hiç kolay şeyler değil, sana bu süreçte sadece sabır ve şans diliyorum.
Böyle bir durumda bence en doğru hareket bu konulardan anlayan bir avukat bularak onunla bir plan çerçevesinde hareket etmektir.
Tabi kendinin ve çocuklarında psikolojilerini düşünmen gerek o yüzden avukat ile görüşmelerin sürerken bence bir psikoloktan da destek almalısın.
Mesleğin olduğunu yazmışsın bu arada iş arayışlarına da başlayabilirsin , en azından bir ön çalışma yapman yararına olacaktır.
Böyle bir konu da söyle yap böyle hallet demek çok kolay ama elimizden bu kadarı geliyor.

Umarım herşey daha güzel olur... Tekrar iyi şanslar..

diger arkadaslarin da soyleigi gibi en dogrusu su andan itibaren bir avukatla yolunu cizmek.
madem ayrilmak icin okullarin kapanmasini bekliyorsun bu sure zarfinda neler yapmali neleri yapmaman gerektigini avukatinla gorusmelisin.
hakliyken haksiz duruma dusmemek icin.

cevabınız için teşekkürler.oğlum çok etkileniyor.ayrıl diyor fazla konuşmuyor evde,içine kapandı oğlum.bir aydır konuşmuyorum ama çok rahat hareketleri var birşey olmamış gibi.sizce okulun tatil olmasını beklesemmi.anlaşmalı boşanmak için nasıl davranmalıyım.çok zor durumdayım.

Bunlar için en doğru bilgileri alacağın kişiler bizler değiliz inan (eğer aramızda boşanma avukatı varsa belki o yadımcı olabilir)
Sadece seni doğru olana yönlendirmeye çalışıyoruz, daha öncede söyledim en kısa zamanda bir avukat ile görüşürsen ondan boşanmanın nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgileri alırsın. Bir psikolog ile görüşerekte çocuğunun okul tatilini beklemen doğru olur mu yoksa her geçen gün çocukların ve senin için daha mı riskli bu konuda daha doğru bilgilere sahip olursun.

Eğer maddi bir zorluk yaşıyorsan avukat için barolar birliğinden belki yardımcı olabilirler .

Küçük bir araştırma yaptım
stanbul Barosu

bu link üzerinde yazan evrakları toparlayarak
Merkez Büromuz
Adres: İstiklal cad. Orhan Adli Apaydın sok. Baro han. Kat: 3/304 Beyoğlu/İstanbul
Tel: (0212) 251 63 25 (dahili 148 - 150 - 163 - 201 - 219 - 225)
Fax: (0121) 245 83 67
Bakırköy Şubemiz
Adres: İstanbul Cad. Dereli İş Hanı No:16/5 Bakırköy/İstanbul
Tel: (0212) 583 12 33
Faks: (0212) 570 90 14
Kadıköy (Anadolu Yakası) Şubemiz
Adres: Bahariye caddesi 82/7 Kadıköy/İstanbul
Tel: (0216) 414 68 53
Faks: (0216) 414 68 43
Kartal (Anadolu Yakası) Şubemiz
Adres:Orhantepe Mahallesi Derya Sokak No:3 Kartal/İstanbul
Tel: (0216) 352 53 92-95
Tel: (0216) 352 53 95

Bu adreslerden sana en yakın olana başvurup adli yardımı ücretsiz alabilirsin ...

Bu bilgi umarım burada ihtiyacı olan herkese yardımcı olacaktır...
Fax: (0216) 352 53 90

canım benim çok teşekkür ederim.küçük oğlu birbuçuk yaşında bırakacak kimse yok.havalar ısınınca hemen gideceğim.ama zannederim çok büyük sorunlar çıkacak.kolay kolay bırakmayacak,düşündükçe kalbim sıkışıyor.kandime değil çocuklarıma üzülüyorum.sorumsuz bir eş sorumsuz bir baba.Allahım ne büyük yanlış yapmışım.ben sustukça tepeme çıktı.şimdi kurtulmak için çare arıyorum.

evi 2002 yılından önce aldıysanız hak sahibi siz olursunuz. 2002 yılından sonra alındıysa ortak mal sayılır. tam tarihi hatırlamıyorum ama yeni medeni kanunun yürürlük tarihinden önce alındıysa sizin sonra alındıysa ortak mal. ayrıca hukuki yardım alıp çok rahat çözersiniz sorununuzu. hiç üzülmeyin.

geçmiş zamanlarda küs olup barıştığım için çok rahat davranıyor.buna deli oluyorum.çocularım için olay çıkmadan bitirmeliyim.sonrasını düşününce daha zor.davayı açıp öyle konuşmayı düşünüyorum,bunuda mayıs gibi yapabilirim.sizce bu doğrumu acaba...

Üzüldüm adınıza..
Ama kararınızı cok yerinde buldum..
Yoksa bir ömür gecmez, sürekli bos yere söven biriyle..
Allah yardımcınız olsun..
Davanızı bence hemen acın ki belki eşiniz tavırlarının hata oldugunu anlayıp biraz anlayıslı olma yolunda ilerler..
hakınızda hayırlısını diliyorum

Son düzenleme:
anlaşmalı boşanmak için eşinizi çekip bir kenara konuşacaksınız.konuşulacak şartlar varsa. bunun başka bir yolu yok.
eğer çekişmeli olacaksa boşanmak için işlemlere derhal başlayın, zaten nerden baksanız ilk duruşmanız ancak mayıs ayında olur. bu erteleme işinde dahi avukatınıza danışmanız gerekir ki, mağdur olacağınız durumlar yaşanmasın.
maddi gücünüz yoksa bulunduğunuz ildeki baroyu arayın ve adli yardımın şartlarını öğrenin. ve harekete geçin.
madem mesleğiniz var, bir iş de bulmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Allah yardımcınız olsun. zor bir karar ama çocuklar içinde iyi olabilir. Şiddetten uzak kalmalılar. lütfen evi alış tarihinizi yazar mısınız ona göre yasal ve hileli bir iki yol anlatacağım size.

bu adamla nasıl 15 yıl geçti..Allah kolaylık versin....sakın konuşma onunla birdaha..sende rahat tavırlar sergile..üzülmüyormuş hatta umurunde değilmiş gibi davran....şimdi boşanma davası açmanı tavsiye etmem...
bence okullar tatile girdiğinde açarsın..bu daha mantıklı...

Allah yardımcınız olsun. zor bir karar ama çocuklar içinde iyi olabilir. Şiddetten uzak kalmalılar. lütfen evi alış tarihinizi yazar mısınız ona göre yasal ve hileli bir iki yol anlatacağım size.

2001 senesinde aldık.ama resmi tapusu yok,noter satışıyla aldım.ilfilendiğin için teşekkürler

15 sene evlilik 5 sene flört.geçmiş yıllarıma yanarım ama çok geç olsada aklım başıma geldi..martta dava açmayı düşünüyorum bir iki ay sürüyormuş mahkeme tarihi. ağustosta adli tatil varmış.Allah yardımcım olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…