Doğuma Hazırlık dora ismi hakkında...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bir oğlum olursa eğer kesinlikle istediğim isimdir Dora, kulağa çok hoş geliyor:)
ayrıca şu dalga geçme olayı da bana tuhaf geliyor. benim adım gözde çocukken benim ismimlede dalga geçerlerdi, adı Ali Ahmet olan arkadaşlarımla da dalga geçerlerdi. yani çok ince düşünürseniz ohoo giderde gider..

Merhaba Dora ismi koydunuz mu? Kız ismi olarak geçiyor litaraturde. Erkek versiyonu Dorukmuş.
Bende su an isim arayışındayım omun için buldum konunuzu yazmak istedim

arkadaşlar merhaba oğluma dora ismini düşünüyorum fakat eşim kesinlikle kabul etmiyo. başka bir isim de olabilir tabi ama dora ilk aklıma geldiğinde resmen kabullendim. içime sindi yaa ne bileyim :) ondan sonra da düşündüğümüz hiçbir ismi beğenemez oldum. bir de ben isim analizlerine çok dikkat ediyorum ismin içinde geçen harflerin anlamlarını çok önemsiyorum ve doğruluğuna da inanıyorum. Ve de dört harfli bir isim olsun istiyorum.29 haftalık hamileyim ve artık bir isim bulup bebeğimize öyle seslenmek istiyoruz ;) eşim de ben de çok sıkıldık düşünmekten. ama işte erkekler... dorayı sevemedi gitti adam :D çok mu şey istiyorum acaba? forumu sürekli takipteyim. sağolsun herkes her konuda yardımcı olmaya çalışıyor. bu bağlamda ben eşimi nasıl ikna edebilirim, dora ismi ile ilgili bildiğiniz duyduğunuz her ne olursa.. ve olmadı başka isim önerisi bekliyorum canı gönülden.lütfen yardım lütfeeen...
Geç oldu ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim.Öncelikle tebrik ederim. Çok güzel düşünmüşsünüz. Bizim araplaşan Türkler asıl öz Türkçe isimlere yabancılaşmış, değişik isimler diyorlar. Bırakın arapça kökenli isim vermeyi, soysuzmuşuz gibi. Ben arap ülkesinde sırf ismim arapça kökenli diye beni arapça çağırıyorlardı ,bana arap muamelesi yapıldı. Bir Türk olarak zoruma gitti ve ismimi öz Türkçe isimle değiştirdim şimdi kimse birşey iddia edemiyor çünkü bize özel. Niye siz arapların ismini takarken bu ne ya yabancı isim demiyorsunuz çünkü yozlaşmısiniz. Anlamına bakmak gerekiyor demiş birisi yorumlarda sanki arapça isimler direk anlam mı taşıyor dilimizde . Arapçadaki I harfini (elif) koyarken birşey yok dimi yok dik duruşmu neyin diki Türkçede de I var koyar mısın o da dik . Saçma saçma anlam yüklüyorsunuz şu arabiklerin isimlerine . Ayrıca bu kökenlerimize aykırı nereliysen oranın ismini taşırsın bakınız yabancıların isimlerine Fransız biri Rus ismi mi taşıyor çünkü Rus değil. Sözüm şu ki Türksen Türk kal en güzel ,bize en yakışan, layık olduğumuz çok güzel isimlerimiz var. Elalem ne derse desinler ,Türk olduğumuz gerçeği değişmez en doğal hakkımız bir Türkçe isim taşımak, değerlerimize biz bilinçli bireyler sahip çıkıyoruz sadece. Onlar geri kalmış araplaşmış anlamını dilini bilmedikleri arapların ismini takarak bizi utandırıyorlar . Aynı kimliğimizi araplaştırmaları gibi.

Son düzenleme:
Back
X