Saç Rengi ve Saç Boyama Doreli Renklerle ilgili düşünceleriniz neler ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
yaklaşık 1 hafta önce saçlarımı kuaförde kumral doreye boyattım...yani altın kumral...
eskiden bu doreli renklere karşı çok önyargılı yaklaşırdım..hep küllüleri tercih ederdim..
çünkü koyu renklerde dore yansımalar pek de hoş olmuyor..

az daha yine küllü yaptıracaktım ama kuaförümün ısrarı ve tavsiyesi üzerine dore kumral yaptık..gözüm alıştıkça daha çok sevmeye başladım..sanki tek renk boya gibi değil de sık aralıklarla gölge atılmış gibi hareli duruyor..
sanırım dore yansımanın yakıştığı en ideal ana saç rengi kumral olsa gerek..

sizin doreli renklerle ilgili düşünceleriniz neler arkadaşlar ?
bakımı kolay mı zor mu ? çabuk solar mı ? rengi bozulur mu kızıllarda olduğu gibi..?

Son düzenleme:
ben doreli sevmiom kızlar çünkü doreli renkler kızıla yakın oluo ama kızıl tonlarında istiorsanız ii sonuç alırsınız

arkadaşlar benim kuaförde boyattığım renk tonu 7.3 yani kumral dore oluyor..
ama değişik saç boyaları markalarında bu renk "fındık kabuğu" veya "altın kumral olarak da geçiyor
yurtdışında recital prefference da "honey blonde" bal sarısı demişler

bu resmi çok zor buldum netten...benim şu anki saç rengim de aynen böyle..ama evet doreli renkler ışıkta bakıra kaçan yansımalar oluşturuyor ama öyle direkt turuncu veya kırmızı değil tabi

doreli renkler nötrlere ve küllülere göre çok daha parlak ve sedefli yapıda oluyorlar ve yansıması çok hafiften bakır-kızıla kaçıyor
bunu da dore nedir diye soran arkadaşlara açıklama yapmak için yazdım...

Son düzenleme:
canım eğer açık tenliysen evet doreli renkler hoş ama koyu tenliysen malesef doreli renkler bana hep guneşte açılmış akmış bı renk gibi geliyor. ama görmedende bırşey demek yanlış olur belkide gerçekten hoştur. önemli olan senin kendini nasıl hıssettığın aynada baktığında.

yorumlar için sağolun arkadaşlar...bilginiz olsun diye belirteyim ben beyaz tenliyim..gözlerim de kahverengi...
ha bu arada kaşlarımı da aynı tona boyattım...

güneş sanırım seninle ten rengimiz ve kaşlarımız gözlerimiz aynı renk
benim kendi saç rengim 3 numara dedikleri koyu kahve epey koyu ama hafif küllü
sanırım senin de öyleydi sen küllü kahveye mi boyatıyordun ben saçımla aynı renk bir renge boyamak istiyorum 2 ton açık da olabilir çünkü çok koyu çıkıyor genelde boyalarda

güneş sanırım seninle ten rengimiz ve kaşlarımız gözlerimiz aynı renk
benim kendi saç rengim 3 numara dedikleri koyu kahve epey koyu ama hafif küllü
sanırım senin de öyleydi sen küllü kahveye mi boyatıyordun ben saçımla aynı renk bir renge boyamak istiyorum 2 ton açık da olabilir çünkü çok koyu çıkıyor genelde boyalarda

canım kuaför bana da doğal saçımın 3 numara (yani koyu kestane) olduğunu söyledi..siyah gibi yani...ve de senin dediğin gibi küllü yapıdaydı benim de...yani mavi siyah gibiydi..
canım koyu kestane olan saç evde boyamayla kumrala çevrilemiyormuş..bana nedenini de açıkladı...market boyalarında % 6 lık veya en açık renklerde % 9 volum oksidan var..doğal saçı 3 tondan daha fazla açabilmek için 12 volum oksidan gerekiyormuş ve de bunun için kuaföre gitmek gerekiyor benim anladığım..ev boyaları daha fazla açamıyor
saçı 3 numara olan birisi 7 numara veya daha açığını istiyorsa kuaföre gitmeli...ev boyasıyla en fazla 6 numaraya kadar açılıyor (o da açılırsa ki ben hiç 6 numaraya da ulaşamadım denemelerim sonucu)

fakat sen tam olarak ne renk istiyorsun ben onu anlayamadım ? açıklama yaptım ama soruna cevap verebildimmi bilmiyorum :)

Son düzenleme:
cnm çok teşekkür ederim ben saçımı kendi rengine çok yakın bir tona boyamak istiyorum ama boyalar daha koyu çıktığı için de zifiri siyah olmasını istemiyorum o yuzden 2 ton açık bir renk mesela açık kahve yani 5.0 rengini düşünüyorum 4 cm diplerden zaten kendi saçım var gerisi çikolata kahveydi ama kumral gibi oldu kızıllığı pek kalmadı 6 numara civarı diyelim ben 5.0 açık kahve ile saçımın tümünü boyarsam kendi rengime yakın bir renk olur di mi açık olacağını sanmıyorum
ama 4.0 ya da 3.0 ile daha siyah kendi saçımdan daha koyu bir renk olabilir bend e hangisini seçeyim die sana soruyorum:)))

cnm çok teşekkür ederim ben saçımı kendi rengine çok yakın bir tona boyamak istiyorum ama boyalar daha koyu çıktığı için de zifiri siyah olmasını istemiyorum o yuzden 2 ton açık bir renk mesela açık kahve yani 5.0 rengini düşünüyorum 4 cm diplerden zaten kendi saçım var gerisi çikolata kahveydi ama kumral gibi oldu kızıllığı pek kalmadı 6 numara civarı diyelim ben 5.0 açık kahve ile saçımın tümünü boyarsam kendi rengime yakın bir renk olur di mi açık olacağını sanmıyorum
ama 4.0 ya da 3.0 ile daha siyah kendi saçımdan daha koyu bir renk olabilir bend e hangisini seçeyim die sana soruyorum:)))

canım sen bence kuaföre git...çünkü aynen senin de tahmin ettiğin gibi kutudaki resimden çok daha koyu sonuçlarla karşılaşıyor insan...ben mesela kumralımsı boyalı saçımın üstüne koyu kumral dore yaptım inanırmısın mavi-siyahtan bile koyu oldu....belki zamanla yıkadıkça açılır diye bekledim ama nafile....wella kolestonun 5.0 rengi de ona keza... saçımı açık kestaneye mi boyadım..mavi siyaha mı boyadım anlamadım bile....canım sen 3 numara saçlara gidip en açık renk sarı boyayı bile sürsen 5 e yada 6 ya açamazsın..ben bizzat denedim 3 numara doğal saçım üstüne küllü sarıyı inan saçım yine siyah kaldı..sadece sarı yansıması oldu o kadar...saçın öz rengine hiçbir etkisi olmuyor..market boyaları ancak saçları nispeten açık olanların ton değiştirmesi için daha uygun..mesela saçı kumral olanlar evde kızıla boyayabilirler ve sonuç da alınır...yada sarı saçını hafif açmak yada koyulaştırmak isteyenler için falan işe yarıyor
saç boyalarında yazan 2-3 tona kadar açar lafları tamamen hikaye bence...
saçın doğal da boyalı da olsa koyu renk olduğu için saç tellerinde belli bir pigment yükü var ve saç boyalarının bunu açma performansı çok düşük olacaktır..kuaföre git canım korkma..istediğin renk zaten koyu renk olduğu için orial kullanılmaz bile.. benim doğal saçımın üstünde küllü sarı boya vardı..lavaboda boya silici uygulandı ve saçımı öyle çok aşırı açmadılar açılmış hali bile kumral koyu kumral arası birşeydi....ve ardından boya sürüldü gerçek esas tonunu aldı....bana öyle yaptılar...
şimdi boya uyguladığında zaten diplerinle aşağısı birbirinden farklı renk oluyor ve iyi olmuyor..hele dipler uzayıp çıktıkça aynı şeyi tekrar ediceksin ki ileride saçının yarısı bir renk diğer yarısı bi renk olucak benim öyle oldu hiç de hoş olmuyor
kuafördeki yüksek volum oksidanlı boyalarla anca boya kutularındaki resimler gibi sonuç yakalarsın

Son düzenleme:
canım kuaför bana da doğal saçımın 3 numara (yani koyu kestane) olduğunu söyledi..siyah gibi yani...ve de senin dediğin gibi küllü yapıdaydı benim de...yani mavi siyah gibiydi..
canım koyu kestane olan saç evde boyamayla kumrala çevrilemiyormuş..bana nedenini de açıkladı...market boyalarında % 6 lık veya en açık renklerde % 9 volum oksidan var..doğal saçı 3 tondan daha fazla açabilmek için 12 volum oksidan gerekiyormuş ve de bunun için kuaföre gitmek gerekiyor benim anladığım..ev boyaları daha fazla açamıyor
saçı 3 numara olan birisi 7 numara veya daha açığını istiyorsa kuaföre gitmeli...ev boyasıyla en fazla 6 numaraya kadar açılıyor (o da açılırsa ki ben hiç 6 numaraya da ulaşamadım denemelerim sonucu)

fakat sen tam olarak ne renk istiyorsun ben onu anlayamadım ? açıklama yaptım ama soruna cevap verebildimmi bilmiyorum :)

canım malesef kuaforun bıraz işguzarlık yapmış sana bilgi verirken. ben sacı 3 numara olan bır arkadaşımın saçını resmen sarı yaptım oda 9 numara falandı. düşün arada 6 ton fark var. hemde sadece yuzde 9 luk ile. saçı boyamanın puf noktaları var bunları bıldıkten sonra istediğin sonucu almak daha kolay.düşünsene yuzde 12 ıle elde edilseydı tum sarılar yada açık tonlar. o zaman sadece koyu tonlar saglıklı olurdu. ama o kadar guzel sarı saçlar göruyorz kı bazen. yuzde 12 ile saçını bı kaç kere boyarsan anlarsın canım dediğimi.
kısacası lutfen kuaoforlerin her dediğine inanmayalım kızlar.

Bence harika olmuştur. Bir ara bende bu senin boyattığın rengi ve başka markaların doreli renklerini kullanmıştım. Ben de senin gibi beyaz tenli kahve gözlüyüm ve inanılmaz yakıştırmıştım kendime hem saçlara çok hoş bir parlaklık veriyor hem beyaz teni dengeliyor. :içelim:

Back
X